Deze site is tegenwoordig een archief over Nederlandse hiphop vroeger en krijgt geen updates meer. Zowel de site als forum zijn te tof geweest om niet online te houden.
Index   -   Actieve onderwerpen   -   Beleid   -   Zoeken   
 Index / [arch] Eredivisie Tekst /
Pila
Boven De 18
Gepost door Pila op maandag 17-04-2006 om 22:34:02
Opzet NLHiphop Eredivisie

Wat?
We willen een competitie opzetten met wekelijkse battles, afwisselend tekst en topical en een aparte audiocompetitie. Er wordt bijgehouden wat de stand is, win je een battle krijg je 1 punt, verlies je dan krijg je 1 verliespunt. Na verloop van tijd kunnen we zien wie dé grote naam is in de Eredivisie.
Het is jammer dat het 2nd level subforum zo dood was als Prins Claus op een enkele stuiptrekking na. Met deze competitie willen we de mensen weer aan het battlen krijgen door battles te vormen die er echt om gaan.

Wie?
Een ieder die zich goed genoeg acht kan zich inschrijven. Denk er wel aan dat het niveau van de competitie wel een bepaalde standaard moet hebben.
We nemen aan dat iedereen van zichzelf wel ongeveer weet wat hij/zij wel of niet kan en in hoeverre je gevorderd bent qua skills, wij houden er ook rekening mee met indelen van battles.
Na de eerste week deelnemen kan ook, wees niet bang als je de eerste week gemist hebt, de volgende week is er weer een kans.

Wie regelt het?
Hyreme, Finger en Swike gaan de NLHiphop eredivisie draaiende houden. PM voor vragen of vraag iets in het Eredivisiepraat topic. Bij meningsverschillen beslissen Hyreme, Finger en Swike

Inschrijven
Je kan je de week van tevoren inschrijven voor de volgende week, sta je ingeschreven, elke week sta je weer uitgeschreven dus meld je elke week weer aan.
Het in/uit-schrijftopic wordt tegelijk met de nieuwe ronde battles geopend, het sluit op zondag. Zondagavond of maandagochtend staan de nieuwe topics er dan

Tegenstanders
Het is mogelijk dat je meerdere keren tegen dezelfde persoon moet battlen, we proberen dit zoveel mogelijk te vermijden. We zullen battles indelen aan de hand van de stand én aan de hand van hoe goed iemand in werkelijkheid is, dit zodat we de spanning erin kunnen houden.

In de topic
Hyreme opent de topics voor Tekst, Swike voor Audio en Finger voor de Beats, daarin zullen de standaard regels staan voor degenen die ze vergeten zijn. De 2 deelnemers zullen onderling het aantal lines afspreken, zolang ze maar niet onder het minimum aan aantal lines gaan. En daarna kan er gedropt worden. Er mag pas gereageerd worden als beide deelnemers hebben gedropt.
We willen spam zoveel mogelijk voorkomen, succes wensen en andere opmerkingen kan je via PM doen of in de Eredivisiepraat topic.

Regels
We verwachten teksten en topicals van minstens 16 lines, dit moet geen probleem zijn als je een week de tijd hebt. Voor audio geld een minimum van 16 lines en een maximum van 48 lines, beatkeuze is vrij, intro en outro zijn niet verplicht, je mag een refrein toevoegen, deze lines tellen niet mee met het totaal.Bij battles is het niet verplicht om blind te droppen, wil je dit wel dan kan je dit afspreken met je tegenstander. Onthoud wel dat replies invloed kunnen hebben op de stemmen.
Wat betreft taalgebruik; krachttermen zijn in principe niet verboden, maar ‘kanker’ is niet geoorloofd tenzij je dit censureert. Verder, personals geven extra kracht, maar ga iemand niet onnodig kwetsen. Moeder- en zussenlines zoals die vaak bij beginners voorkomen worden vaak als not-done beschouwd, deze zijn niet verboden maar kunnen invloed hebben op de stemmen.

Voten
Wie meedoet verwacht votes, wees zelf dan ook zo’n heer/dame om ook bij andere battles te voten. Vergeet ook niet dat ieder zijn mening heeft, iemand kan iets wat jij vet vindt helemaal niet vet vinden, ga daar niet op lopen bitchen. Wanneer een vote niet goed onderbouwd is vraag dan of diegene zijn of haar vote beter wil toelichten. De mods kunnen dickride votes, niet onderbouwde votes en votes van mensen die er niks van snappen afkeuren.
NB. iedereen, ook niet deelnemers, mag voten mits de vote goed onderbouwd is.

Richtlijnen voor votes
Bij tekstbattle: let op zaken als wordplay, rijm(schema’s), variatie, punches, leesbaarheid
Onthoud dat het gaat om het punchen. Iemand die veel wordplay gebruikt maar geen sterke punches heeft kan natuurlijk niet winnen van iemand met minder wordplay en meer punches.
Bij topical: rijm en wordplay worden hier door velen zeer belangrijk geacht, let daar dus op met het schrijven van je tekst. Kijk ook of het onderwerp goed is uitgewerkt, originaliteit, diepgang en tijd zijn zaken waarmee je rekening kan houden. Ook oneliners kunnen zwaar wegen in je oordeel.

Quote:
Locutus of Borg schreef
Bij topicals zijn dingen als rijm wat belangrijker. Het interessant vertellen van je tekst, metaforen en andere stijlmiddelen toepassen zijn belangrijk. Vaak kan je ook met een twist eindigen, dit is een onverwachte wending in het verhaal waardoor je kijk erop verandert...Dit is sowieso handig omdat je teksten bij je lezer bijblijven...
Hier kan je ook beslissen tussen een raptekst en poezie, maar dan moet je bij beiden consequent blijven...

Bij audio: de audio battles kunnen variëren, het kan om het uitwerken van een onderwerp gaan, om battle of bijvoorbeeld een onderwerp waarbij de een voorstander is en de ander tegenstander.
Aan de hand van het soort audio kan je letten op de tekst, rijm, wordplay, evt. punches of dikke oneliners. Natuurlijk is ook de audio zelf belangrijk, de flow, delivery, moeilijkheid van tekst en de beat zijn bijvoorbeeld zaken om te laten meewegen in je beslissing.

Let op! Juistheid van de taal en grammatica is voor alle vormen van battle een punt van belang. Straattermen zijn niet per definitie fout, helemaal niet zelfs, maar bekende fouten als: groter ALS, DIE meisje, ik LOOPTE enz. kunnen meewegen in een vote.

No-Show
No-Showen is heel vervelend voor je tegenstander én een teken van disrespect naar degenen die moeite doen dit mogelijk te maken. Natuurlijk kan het eens voorkomen dat je ingeschreven staat, maar eigenlijk helemaal niet kan, wees dan zo netjes dit even te laten weten aan je tegenstander door te posten in de topic, laat ook de mods dit even weten via PM zodat er eventueel een vervanger geregeld kan worden.
Gebeurt het dan toch, no-show zonder te laten weten. Je verliest de battle, krijgt 1 verliespunt en wordt uitgeschreven voor de volgende week, je tegenstander krijgt 1 winstpunt als hij/zij minstens 2 anti-no-show lines dropt of al heeft gedropt. Bij een no-show zonder het te melden bij de mods wordt je uitgesloten van deelname voor 2 weken. Iemand die regelmatig no-showed zonder iets te laten weten maar dit niet op rij doet krijgt wel een bepaalde reputatie, houdt daar rekening mee. Iemand die 3x no-showt zonder een goede reden wordt uitgesloten van deelname aan het gehele seizoen van de Eredivisie. Het seizoen daarna mag hij of zij het natuurlijk wel weer proberen.

Deadlines
Op zondagavond of maandagochtend worden de nieuwe topics geopend door Hyreme of Swike. De deadline om te droppen is op zaterdag om 23.59, voor uitstel tijdig laten weten aan tegenstander in topic en aan Hyreme of Swike via PM. Voten kan in principe op zondag, dit is normaal gesproken lang zat. Natuurlijk mag je eerder droppen, droppen beide deelnemers eerder dan kan er eerder gevote worden.
Voor audio is er een deadline van 2 weken. Deze topics sluiten op vrijdag om 23.59.
[ Dit bericht is gewijzigd door op 03-09-2007 @ 00:07:22 ]

----------------------------------------
maak je koud als ijs en steek je met een lepel
 Index / [arch] Eredivisie Tekst /
© 1998 - 2024 NLhiphop.nl. Alle rechten voorbehouden - All rights reserved. Parsed in 0.0124 sec.