Deze site is tegenwoordig een archief over Nederlandse hiphop vroeger en krijgt geen updates meer. Zowel de site als forum zijn te tof geweest om niet online te houden.
Index   -   Actieve onderwerpen   -   Beleid   -   Zoeken   
 Index / Mededelingen /
NLhiphop.nl
NLhiphop
Gepost door NLhiphop.nl op donderdag 12-07-2001 om 00:19:38
Het duurde even maar hier is de uiteindelijke (en juiste FAQ) waar we hopelijk niks in zijn vergeten. In deze FAQ kun je alles vinden over je profiel, hoe en wat met posten, wat betekenen gekleurde usernames, wat zijn actieve topic's hoe werken smiles en hoe registreer ik mij voor dit forum. En er zal vast nog wel veel meer in staan.

Registreren
Om maar met het Registreren te beginnen. Hoe doe ik dat?
    Dat is heel makelijk, je gaat boven aan de pagina naar de link 'registreren' en klikt hier op. Je vult de juiste gegevens in zoals je UserID, Username en een geldig mail adres. Naar dat adres wordt je wacht woord gestuurd. Dit mag geen hotmail adres oid. zijn. Later kan je je adres wel naar een hotmail adres wijzigen.
Nu we toch dit scherm voor ons hebben gaan we gelijk verder met het Profiel.

Profiel

Je profiel kan je in een soort gelijke pagina als de 'registratie' pagina aanpassen.
    In je profiel kan je een aantal dingen kwijt over jezelf. Het enige wat je niet kan veranderen is je UserID. Verder kan je alles veranderen. Je 'naam' mag je ook (nog) niet leeg laten, maar als je daar maar 1 letter in zet is dat natuurlijk ook goed.

    Wat kan ik allemaal in me Profiel zetten?
  • Je Naam (nog verplicht) en Achternaam
  • Je woonplaats (niet verplicht)
  • Je geboorte datum / jaar (niet verplicht)
  • Een geldig e-mail-adres
  • Je homepage adres (incl. http://) Er verschijnt dan een bij elke post.
  • Je ICQ-nummer. Er verschijnt een bloempje met een webmessanger bij je posts.
  • Stuff, hier kan je allerlei info over jezelf kwijt (hobby's ed). Deze is te bekijken in je profiel.
  • Een Ondertitel. Dit is een korte tekst (max 30 tekens) die je onder je naam komt te staan.
  • Een UserIcon-adres. Hier kan je een adres neerzetten waar je icon staat. Dit is een plaatje dat onder je naam komt te staan. Dit plaatje mag max 70x70 pixels zijn. En bij voorkeur niet groter dan 12kb.

  • Een Signature. Dit is een korte tekst (max 256 tekens) die onder je berichten komt te staan.
  • Ook kan je kiezen of je wel of geen e-mail van het forum wilt ontvangen. (wordt hoogst zelden verstuurt).

Je kan iemands profiel op het forum bekijken door op dit knopje te klikken. Een venster met de ingevulde gegevens wordt geopend. Je kan geen e-mail adressen van anderen zien in het profiel[/list]Het Forum

Van je profiel gaan we naar het 'gebruik' van het forum. Het forum bestaat uit een aantal forum onderdelen. Deze zijn ingedeeld in 'groepen'. Op dit moment kennen we de volgende onderdelen en groepen met de volgende afkortingen.

    Praat je praat
  • Algemeen gelul (ALG)
  • Nieuws en de media (N&M)
  • Radio, Televisie & Film (RTV)
  • Onzin / Weblog (ONZ)
    Muzikaal gebabbel
  • Muziek (MZK)
  • BE hiphop (BE)
  • Optredens, Festivals en party's (PRT)
  • Battle corner (BTL)
    Verstandige en vrijetijds praat
  • Sport, hobby, vrijetijd (SHV)
  • Kunst en Wetenschap (KST)
  • Computers & Techniek (C&T)
    NLhiphop praat
  • Feedback (FB)
  • FAQ en Mededelingen (MED)


Inloggen en passwd's

Om te kunnen posten moet je geregistreerd zijn. Als je dit bent kan je inloggen. Dit kun je doen voor je reageerd, of gelijk als je op de pagina komt door naar de link 'login' te gaan. Hier vul je je UserID in en het passwd. Je bent dan voor een browser sessie in gelogt. Sluit je de browser en open je hem dan weer, zul je opnieuw in moeten loggen.

Ben je nou je Passwd vergeten dan ga je naar het 'inlog' linkje. En klikt daar onder gij het inlog scherm op 'Passwd vergeten' je krijgt een venster voor te zien waar je je UserID in moet vullen. Dan klik je op verzenden. Je nieuwe passwd wordt dan toe gestuurt.

Wil je je Passwd veranderen Ga je ook naar het inlog linkje en klik je op 'Passwd wijzigen' Je vult je UserID in, je oude passwd, en twee keer je nieuwe. Als je op 'Verstuur' klikt is je passwd veranderd.

Topic's openen, reageren en editten

Op het moment dat je ingelogt bent kan je een aantal dingen. Je kan nieuwe topic's plaatsen of reageren op topic's. We beginnen maar met het plaatsen van een nieuw topic. Je gaat naar het meest toepasselijke forum en klikt daat op 'Nieuw Topic'. Een pop-up venster verschijnt waar je al dan niet moet inloggen. Als je ingelogt bent zal je een pagina zien met 1 groot invulvak, 1 klein invulvak, en een aantal icons. Je UserID is al voor je ingevult. Voor het kleine invul vak staat topic, hier kan je de titel van de topic in zetten. Deze kan je het beste kort maar wel duidelijk houden. In het grote vak kan je je tekst kwijt. Ben je klaar en weet je zeker dat je wilt posten klik je op 'Verstuur', wil je het bericht eerst zien klik je eerst op 'bekijk' je zult het berciht in hetzelfde venster zien met daar onder het invulveld waarin je eventueel wijzigingen kan maken. De icoontjes kan je gebruiken om aan te geven wat voor een soort post het is, een vraagteken voor een vraag, een sad smile voor een 'zielig' bericht en een smile voor een grappig bericht bijvoorbeeld.

Reageren op een bericht kan op meerder manieren. Je kan reageren door op 'Reageer' te drukken. Je reageerd dan op het eerste bericht. Dit bericht kan je dan quoten door op de quote knop te drukken. Wil je een ander bericht dan het eerste quoten, kan je dit [IMG]i/reply.gif[/IMG} knopje gebruiken. Als je dan op het quote knopje drukt zal het bericht welk knopje je van hebt gebruikt gequote worden. Ook bij het reageren kan je 'bekijken', 'versturen' en icons gebruiken.

OOPS!!! ik heb een bericht gepost en er zit een fout in wat nu ?!?! Geen probleem, met dit edit-knopje kan je je eigen berichten veranderen. Je kan alleen je eigen berichten editten, geen topic titels en geen berichten van andere users.

Gekleurde users, Modereren en Waarschuwingen

Moderators, Global Moderators en Admins kunnen berichten van anderen editten. Hieronder staat in het kort wie wat kan. En welke soorten users er nogmeer zijn buiten de 'gewone' users.

  • FP-poster
    De FP-poster is ongeveer het zelfde als een Moderator op het forum maar dan op de Frontpage. De FP-poster bekijkt de binnen gekomen berichten. En voegt ze toe aan het nieuws, de reviews of de concerten. Verder kan de FP-poster berichten op de frontpage editten als dat nodig mocht zijn. Op het Forum kan de FP-poster niks.

  • Moderator
    Een Moderator heeft in zijn of haar eigen forum de rechten om berichten te editten, threads te sluiten en de topic tekst te veranderen. Een Moderator kan alleen in zijn of haar eigen forum een waarschuwing geven. Een Moderator kan in zijn eigen forum beslissingen van een Global Moderator 'overrulen'.

  • Global Moderator
    Een Global Moderator heeft in alle forums de rechten om berichten te editten, threads te sluiten en de topic tekst te veranderen. Een Global Moderator kan ook in alle forums een waarschuwing geven.

  • Admin
    De Admin's zijn bij wijze van spreken de 'baas' op het forum. Zij zijn de eigenaars van het domain, de server en zijn verantwoordelijk voor de software.

    Een Admin heeft alle rechten op het forum. Behalve de rechten van de Moderator en Global Moderator heeft een Admin ook de volgende rechten: berichten, topic's en users te deleten, users bannen en aanpassingen aan de layout te maken.

  • FORUMcrew
    De FORUMcrew is niet een persoon maar geeft de mening van de gehele crew weer. Posts van deze user komen tot stand na intern overleg en een interne stemming. Hierbij gaat het om de meerderheid van stemmen die binnen 24 uur zijn genomen. Wanneer nodig kan deze periode verlengt worden. De gehele crew staat achter het standpunt dat deze user weergeeft.

Hoe wordt er gemodereerd door deze gekleurde mensen ? Dat kan verschillen van moderator tot moderator en van forum tot forum, om er een beetje duidelijkheid in te krijgen is dat enzo. In het kort komt het er op neer dat de crew een aantal dingen kan.
  • Editten: Gekleurde users kunnen berichten van andere users editten. Berichten kunnen geedit worden omdat ze; tegen de policy in gaan, (HTML)fouten bevatten die het forum opfokken, wanneer een reactie off-topic is.
  • Sluiten: Slotjes kunnen om een aantal redenen gezet worden; wanneer een topic totaal off-topic raakt, wanneer er een groot aantal reacties geplaatst zijn, wanneer het een cross-post of dubbel-topic betreft. Maar ook wanneer het topic tegen de policy in gaat kan het gesloten worden.
  • Verhuizen: Topic's verplaatsen kan door een Global Moderator, Admin of Moderator gedaan worden. Verhuizen kan gedaan worden als het topic in het verkeerde forum geopend is. Of wanneer het met de tijd beter in een ander forum gaat passen.
  • Deleten: Dit kunnen alleen de Admins. Wanneer een bericht de layout opfokt, javascript bevat of op een andere manier het forum vernagelt, kan een bericht verwijderd worden.
Bij elke modereer actie van de gekleurde users zal er een reactie staan in dat topic waarom. Ben je het niet eens met een bepaalde actie kan je contact op nemen met de gekleurde user die de moderatie gedaan heeft via mail of ICQ, of je kan een topic openen in Feedback. (Niet in het forum waar de moderatie actie is uitgevoerd dus).

Voor verdere moderatie punten kun je het beste de FAQ's van het forum waar je iets post ook even lezen. Hier in staat duidelijk beschreven hoe soepel (of streng) die moderator is. En wat hij/zij wel of niet tollereerd in zijn /haar forum. Deze FAQ's / regels kunnen iets van de gewone FAQ en Policy afwijken.

Waarschuwingen
'Ik heb iets gedaan wat ik geloof ik niet had moeten doen.... Nu heb ik op me kop gekregen van een gekleurde users...' Yep stom van je had je de policy maar moeten lezen en de FAQ of je aan de in het echte levende fatsoens normen moeten houden (die gelden hier ook). Zo'n waarschuwing is klote, maar echt niet het einde van de wereld. Je krijgt een 'officiele' waarschuwing niet zo snel, krijg je hem wel zal dat ook wel verdiend zijn. Een waarschuwing wordt in het forum in het kort gegeven bij de edit, en daarna krijg je van zelf wel een mailtje met het hoe en waarom. Hierna krijg je misschien nog wel een tweede waarschuwing, gaat op de zelfde manier. Maar ik zou me dan toch wel een beetje zorgen gaan maken. Een derde waarschuwing wordt er niet gegeven. Dat wordt een ban. Eigenlijk gebruiken we gewoon het gele/rode kaarten systeem bij voetbal, alleen dan wat soepeler. Je kan ook een directe ban krijgen. Dit bijvoorbeeld door dat je misbruik maakt van het forum door mailadressen te spammen, JavaScript gebruikt of andere serieuse policy regels of fatsoens normen overtreed. Een ban wordt altijd door de 'FORUMcrew' user uitgedeeld. En via mail bevestigd. Een ban kan voor bepaalde en onbepaalde tijd zijn. Dat zal allemaal duidelijk in de mail vermeld worden.

Zoeken, handige links en UBB code

Helaas helaas het zoeken in het forum werkt nog niet zo perfect, ik ben op dit moment zelf een zoekmachine aan het maken (werkt met klote search strings, maar toch wel goed hoop ik). Op dit moment kan je alleen per forum zoeken, en niet over de gehele forum site. Doe je dus een zoekactie in Digital Mania zal er alleen daar gezocht worden en niet ook in Actueel en Algemeen en Muziek etc. Dit wordt zo snel mogelijk op gelost.

Als je op iemands username drukt, zie je de door die user gemaakte posts. Deze search gaat wel over de gehele site. Dus je ziet de posts uit alle (behalve private) forums. Makkelijk als je een bepaalde reactie van een user zoekt.



Active topic's
De active topic's link geeft een pagina weer met de 50 laatst actieve topic's over het gehele forum. Op deze manier kan je sneller forummen, en makelijker zien of er ergens gereageerd is.

Stats
Hier kan je enkele stats vinden over de forum persoontjes
[ Dit bericht is gewijzigd door op 02-03-2004 @ 13:30:04 ]
 Index / Mededelingen /
© 1998 - 2024 NLhiphop.nl. Alle rechten voorbehouden - All rights reserved. Parsed in 0.0063 sec.