Deze site is tegenwoordig een archief over Nederlandse hiphop vroeger en krijgt geen updates meer. Zowel de site als forum zijn te tof geweest om niet online te houden.
Index   -   Actieve onderwerpen   -   Beleid   -   Zoeken   
 Index / Studio- en audiotechniek /
upnorth
Geile Scheisse!
Gepost door upnorth op maandag 03-10-2005 om 10:07:13
Softwaresynthesizer ReBirth RB-338 voortaan gratis

Propellerhead Software, de Zweedse maker van muzieksoftware, heeft besloten om de softwaresynthesizer ReBirth RB-338 voortaan gratis beschikbaar te stellen. Het product wordt echter niet meer ondersteund en verder ontwikkeld. ReBirth is in 1997 geïntroduceerd en veroorzaakte toen een kleine schokgolf in de wereld van digitale muziekcompositie. Het programma simuleerde namelijk op kwalitatief hoogstaande wijze de legendarische TB-303-synthesizer van Roland en bood daarnaast ook softwareversies van Rolands TR-808- en TR-909-drumsynthesizers. De 303 werd oorspronkelijk ontwikkeld als vervanger voor de basgitaar, maar begin jaren tachtig ontdekten elektronicacomponisten deze synthesizer. De bassynthesizer werd dusdanig populair dat het geluid ervan binnen het gehele spectrum van de elektronische muziek terug te horen is. Meer informatie over de geschiedenis van de 303 is te vinden in een online documentaire van Nate Harrison.


ReBirth RB-338 was revolutionair omdat dit programma de eerste was die serieuze concurrentie vormde voor muziekhardware. ReBirth wist namelijk op natuurgetrouwe wijze het geluid van de TB-303 te reproduceren. Sindsdien zijn legio klassieke en moderne synthesizers gesimuleerd in softwareprogramma's. Propellerheads' eigen hoofdproduct Reason vormt een van de meest geavanceerde resultaten van deze ontwikkeling. Reason biedt namelijk een volledig softwarematige geluidsstudio die over veel hardwarespecifieke mogelijkheden beschikt. Propellerheads heeft besloten om ReBirth gratis beschikbaar te stellen vanwege de datering van het product: het geluid van ReBirth zou niet meer voldoende aansluiten op de hedendaagse muziekwereld. Ook beschikt Propellerheads over beperkte capaciteiten wat betreft mankracht, waardoor er weinig tijd is voor producten met een lagere prioriteit zoals ReBirth. Ter compensatie biedt het bedrijf daarom een uitbreiding die de twee drumcomputers van ReBirth 2 - de eveneens legendarische Roland 808 en 909 - in Reason beschikbaar maakt. ReBirth zelf leeft verder in het museum dat Propellerheads voor dit programma gebouwd heeft.

Bron: tweakers.net
Download op www.rebirthmuseum.com
----------------------------------------
Days to come
BattleCat
Je weet toch.
Gepost door BattleCat op maandag 03-10-2005 om 18:15:09
Wat kun je nou precies met dit programma?
Beats maken, of alleen stukjes inspelen voor een beat.
upnorth
Geile Scheisse!
Gepost door upnorth op maandag 03-10-2005 om 18:16:58
Alleen inspelen voor een beat idd. Dit is een softwarematige nabootsing van de Roland synth die je op het plaatje ziet.
----------------------------------------
Days to come
ouweschool
Gepost door ouweschool op maandag 03-10-2005 om 19:35:31
vroeger veel gebruikt...

het is leuk voor erbij, in rewire mode aan de ableton of cubase ofzo...

acieeed !!!
----------------------------------------
ik doe mee voor spek en bonen, of een lauw blik schultenbrau...
Brandt
Nextschool
Gepost door Brandt op donderdag 20-10-2005 om 20:49:59
thnx,
ff downloade
 Index / Studio- en audiotechniek /
© 1998 - 2024 NLhiphop.nl. Alle rechten voorbehouden - All rights reserved. Parsed in 0.0081 sec.