Deze site is tegenwoordig een archief over Nederlandse hiphop vroeger en krijgt geen updates meer. Zowel de site als forum zijn te tof geweest om niet online te houden.
Index   -   Actieve onderwerpen   -   Beleid   -   Zoeken   
 Index / Algemene zaken /
dap
038
Gepost door dap op woensdag 11-01-2006 om 20:07:08
DEN HAAG - Het vooraanstaand Tweede Kamerlid Bert Bakker van D66 gelooft niet dat het kabinet een uitzending van militairen naar het zuiden van Afghanistan overleeft. "Of het kabinet komt tot inkeer en besluit niet te gaan. Of het kabinet komt er niet uit en klapt uit elkaar", zegt hij deze week in Elsevier.

Volgens Bakker is het "ondenkbaar" dat een missie met zoveel risico's genoeg heeft aan de steun van een kleine meerderheid in de Kamer. Maar zelfs als er een ruime meerderheid met steun van de PvdA ontstaat, dan is dat nog niet acceptabel voor de democraten.

"Want die steun wordt dan niet gegeven op inhoudelijke, maar op machtspolitieke gronden. Dan hebben we een kabinetsprobleem, want het lijkt mij vrij ondenkbaar dat D66 in zo'n kabinet wil blijven."
Schaduw Gepost door Schaduw op woensdag 11-01-2006 om 20:07:46
ben benieuwd..
livio
Oldschool
Gepost door livio op woensdag 11-01-2006 om 20:13:50
Het is niet de tijd voor een nieuw kabinet.
Schaduw Gepost door Schaduw op woensdag 11-01-2006 om 20:15:37
ik vind ze de laatste tijd ook redelijk goed doen
livio
Oldschool
Gepost door livio op woensdag 11-01-2006 om 20:19:58
Hebben gewoon een inwerkperiode nodig zoals elk bedrijf. Ging laatste tijd inderdaad stuk beter.

edit: Bij nieuwe verkiezingen begint het gelazer weer van voor af aan.


[ Dit bericht is gewijzigd door op 11-01-2006 @ 20:20:30 ]
V.I.P.
California dreamin'
Gepost door V.I.P. op woensdag 11-01-2006 om 20:36:25
ik zou het echt niet erg vinden als ze nu zouden stoppen
----------------------------------------
I've tried Shakespeare, respect due dere
But did is de stuff I like
cml.exe
Gepost door cml.exe op woensdag 11-01-2006 om 20:38:03
Nu Peter zich terugtrekt mag dit kabinet wel ff blijven
----------------------------------------
Nooit geschoten is altijd mis
livio
Oldschool
Gepost door livio op woensdag 11-01-2006 om 20:48:20
Quote:
V.I.P. schreef op 11-01-2006 @ 20:36
ik zou het echt niet erg vinden als ze nu zouden stoppen


en dan?

linkse coalitie?? ik mag bidden dat dat niet gebeurt. Dan emigreer ik echt.

LIL'J
poesje!
Gepost door LIL'J op woensdag 11-01-2006 om 20:51:13
gewoon zo houden inderdaad, wat livio zegt: dan begint het weer van voor af aan
Özcan
cum suis!
Gepost door Özcan op woensdag 11-01-2006 om 21:03:02
Ben benieuwd wat de D'66 gaat doen. Zij waren als fractie pertinent tegen uitzending van Nederlandse militairen naar dit probleemgebied. Laatst hoorde ik Dietrich al een beetje terugkrabbelen. maar de D'66 verliest al haar geloofwaardigheid door alsnog overstag te gaan.

Sowieso lijdt de hele coalitie gezichtverlies doordat men blijkbaar niet met 'een mond' spreekt, en men klaarblijkelijk niet eens onderling tot een compromis kan komen. Ik denk eigenlijk dat D66 bij haar standpunt zal blijven, maar het kabinet ook niet zal vallen. Een hoop heisa dat afloopt met een susser, zoals wel vaker in dit kabinet.

Deze Meneer Bakker kan wel dingen roepen, maar hij zal niet de eerste zijn - uit het actieve kabinet - die na markante uitlatingen zijn woorden terugneemt, en bovendien in de kamer zijn excuses aanbiedt.

ze zullen er als kabinet alles aan doen om (desnoods ploeterend) de nieuwe verkiezingen ongeschonden te halen ..
[ Dit bericht is gewijzigd door op 11-01-2006 @ 21:04:21 ]

----------------------------------------
Sekstape van mij met je moeder
V.I.P.
California dreamin'
Gepost door V.I.P. op donderdag 12-01-2006 om 00:09:38
Quote:
livio schreef op 11-01-2006 @ 20:48
(...)

en dan?

linkse coalitie?? ik mag bidden dat dat niet gebeurt. Dan emigreer ik echt.



het hoeft niet extreem links, maar een stuk linkser zou ik wel fijn vinden ja
[ Dit bericht is gewijzigd door op 12-01-2006 @ 00:13:12 ]

----------------------------------------
I've tried Shakespeare, respect due dere
But did is de stuff I like
Hyreme
Gepost door Hyreme op donderdag 12-01-2006 om 00:17:23
nah laat het gewoon lekker zo blijven want als het kabinet uit elkaar valt, krijgen we alleen maar meer gezeik.. maar misschien zijn we dan af van die harry potter en krijgen we eindelijk een echte politicus als jan marijnissen of zo..

maar omdat er al genoeg problemen zijn in het dagelijks leven.. en de economie eindelijk een beetje begint te groeien en alles weer iets beter gaat.. is het beter dat het kabinet bij elkaar blijft..
----------------------------------------
Pupils dilate like columbine killers with slow watches
livio
Oldschool
Gepost door livio op donderdag 12-01-2006 om 11:12:58
Ja dan krijgen we een echte politicus als Jan Marijnissen, wat een geweldige kerel is, maar als leider van ons land zie ik hem niet.

vip: Links is echt zo goed niet, links klinkt allemaal leuk en aardig en lijkt voor iedereen een fantastische oplossing, alleen wordt er nooit rekening mee gehouden dat het geld dat ze zonder problemen over de balk smijten ook ergens vandaan moet komen.
Panther
What I Do Is My Focking Bussines...
Gepost door Panther op donderdag 12-01-2006 om 11:20:03
Er is verteld dat de kans 1 op 10 is dat een Nederlandse soldaat omkomt door kogels of wat dan ook.

En wat verwacht je van dit kabinet ze hebben de afgelopen 2 jaar de rotzooi op geruimt van het andere kabinet waar het fout is gegaan. Geef ze nog 2 jaar en kijk dan naar hoe ze het hebben gedaan en oordeel dan. De laatste tijd vind ik ook dat ze beter bezig zijn maar goed ook dat zegt niks.
Schaduw Gepost door Schaduw op donderdag 12-01-2006 om 11:37:25
ze moeten gewoon de periode afmaken..

tenminste als de PvdA niet weer een gore actie maakt om het kabinet proberen te laten vallen
[ Dit bericht is gewijzigd door op 12-01-2006 @ 11:40:24 ]
SBU
Lieve kale dude - Godcomplex
Gepost door SBU op donderdag 12-01-2006 om 11:46:29
Quote:
Panther schreef op 12-01-2006 @ 11:20
Er is verteld dat de kans 1 op 10 is dat een Nederlandse soldaat omkomt door kogels of wat dan ook.

En dus? Ik zie het probleem niet...

Op het moment dat je tekent bij defensie hebben ze je al meermalen duidelijk gemaakt dat het kan gebeuren dat je in oorlogsgebieden terecht komt, dat het kan gebeuren dat je iemand moet doden of iemand jou kan doden. Wordt je helemaal mee dood gegooit zo gezegt. Een militair tekent met zijn volle bewust zijn voor zijn dienst verband met de risico's die daar bij horen.

Dan moet er ook geen gezeik komen als die gasten naar gevaarlijke gebieden gaan waar ze nog wel eens tegen een kogel op kunnen lopen of granaat koppen. De risico's kenden ze, hebben ze voor gekozen die risico's te kunnen lopen. En de politici nu maar zeiken van 'zullen we ze hun werk laten doen' of laten we ze in nederland om een beetje te laten sporten en kaartje te laten leggen op een kazerne.

Politici moeten niet zeiken over het inzetten van militairen. Als ze nodig zijn, en dat zijn ze kennelijk want er is om gevraagt, moet je ze hun werk laten doen. Zij kenden de risico's van het vak toen ze er mee begonnen laat ze dat vak dan ook uitvoeren. En ga niet als politici zeggen van 'Ja, maar het is misschien wel gevaarlijk voor ze. Stel je voor dat er één dood gaat.'

Stelletje zeikerds zijn het, en de burgers die vinden dat het te gevaarlijk is voor nederlandse militairen zijn ook een stelletje zeikerds.
----------------------------------------
Leyla! : ik wilde even zeggen dat ik jou een eindbaas vind omdat je zomaar voor niks en in je vrije tijd een goede website en forum opzet als nlhh
livio
Oldschool
Gepost door livio op donderdag 12-01-2006 om 11:51:28
Hmm, het eerste stuk ben ik met je eens. Op het moment dat je tekent loop je het risico gedood te worden.

Maar waar ik het niet mee eens ben is of er wel Nederlandse militairen moeten worden ingezet... Dit is niet omwille van de veiligheid, maar of het wel nodig is dat er Nederlandse militairen uitgezonden worden.

Panther
What I Do Is My Focking Bussines...
Gepost door Panther op donderdag 12-01-2006 om 11:52:40
Zoiezo zeggen ze dat het kabinet er voor het volk is. Wanneer hebben ze voor het laatst naar het volk geluisterd dan vraag ik me af? Het zijn idd een stelletje zeikerds die al bang zijn als er een gat in de ruit zit. Laat die gasten lekker daarnaar toegaan en we zien wel wat er gebeurt. Dat er iemand wordt doodgeschoten of ontvoerd of onthoofd weet ik veel wat dat hou je altijd wel.
SBU
Lieve kale dude - Godcomplex
Gepost door SBU op donderdag 12-01-2006 om 12:04:02
Persoonlijk, vind ik militaire aanwezigheid daar van een aantal naties daar wel nodig. Nederland is één van de weinig landen in de wereld (buiten de grootmachten) die in militair opzicht wat voorsteld. We zijn over het algemeen redelijk goed getraint en hebben een defensietak met vooral specialismen.

Het beste zou zijn een afgaanse defensiemacht die de boel zou overnemen, en de huidige afghaanse regering zou dienen. maar zo veer is het nog lang niet en voorlopig zal er nog een internationale macht daar nodig zijn. Veiligheid is een wereldtaak, geen taak van één enkel land. Ook wij hebben er (indirect) belang bij dat die regio stabiel is en op de lange termijn zou afghanistan een redelijke zakenpartner kunnen worden van Nederland, geen grote maar de im-export zou voor alletwee gunstig zijn.

De regio stabiel houden kan alleen met een aanzienelijke troepenmacht, die kan je maar op één manier krijgen. Door internationale samenwerking. Vergeet niet dat het allang geen spelletje meer is van de Amerikanen steunen in de strijd tegen het terrorisme zoals ze het noemen. Het is tegenwoordig het ondersteunen van de Afghaanse regering. Daarnaast verlenen we ook steun aan de VS ja, maar dat is allang niet meer de hoofdreden voor de Nederlandse aanwezigheid daar.

In het kort... Ja, voor een toekomstige handelsrelatie en de lokale veiligheid van de regio (stabiliteit) is het van belang dat OOK Nederlandse militairen daar worden ingezet.
----------------------------------------
Leyla! : ik wilde even zeggen dat ik jou een eindbaas vind omdat je zomaar voor niks en in je vrije tijd een goede website en forum opzet als nlhh
Schaduw Gepost door Schaduw op donderdag 12-01-2006 om 12:23:43
ik ben het met spade eens.. Ik had ook graag geholpen worden als ik in afgahnistan zat..
livio
Oldschool
Gepost door livio op donderdag 12-01-2006 om 12:43:31
Toekomstige handelsrelatie? In coke/hasj?

SBU
Lieve kale dude - Godcomplex
Gepost door SBU op donderdag 12-01-2006 om 12:46:17
nee export van landbouw apparaten import van.... nja daar ben ik nog niet uit... Afghanistan kan iig nog wel wat in de petrolium industrie doen. Hoewel ze dat waarschijnlijk eerder binnenlands houden en aan buurlanden zullen verkopen over goedkope pijplijnen.

Die import ben ik nog niet uit Nederland zal iig landbouwkennis en apparatuur gaan exporteren, daar ben ik wel vrij zeker van.
----------------------------------------
Leyla! : ik wilde even zeggen dat ik jou een eindbaas vind omdat je zomaar voor niks en in je vrije tijd een goede website en forum opzet als nlhh
livio
Oldschool
Gepost door livio op donderdag 12-01-2006 om 13:14:01
Landbouwkennis hooguit in gesubsidieerde vorm aangezien er geen geld is in Afghanistan. En die 50 trekkers, die niet eens in Nederland geproduceerd worden zijn ook niet echt de moeite. Petrolium, wtf?

Voor handelsrelatie moeten we het niet doen.

Noedels
DE GRW IS GAAF
Gepost door Noedels op donderdag 12-01-2006 om 14:58:31
Politiek blijft verrot of nou het nou link of rechts is. Maar het moment dat die christelijke krentenkakkende klaplopers opzouten kan voor mij geen dag te vroeg komen. PUNT
----------------------------------------
clonebabybeats baby
Pila
Boven De 18
Gepost door Pila op donderdag 12-01-2006 om 15:20:09
Quote:
Schaduw schreef op 12-01-2006 @ 12:23
ik ben het met spade eens.. Ik had ook graag geholpen worden als ik in afgahnistan zat..


nou de mensen IN afgahnistan zijn het niet met je eens..

ja nu misschien na die aardbeving
----------------------------------------
maak je koud als ijs en steek je met een lepel
Bru-Taal1989
Gepost door Bru-Taal1989 op donderdag 12-01-2006 om 17:41:55
Ik vind die hele kwestie al belachelijk, sorry hoor maar die mariniers zijn hier toch voor opgeleid.. En dan is het argument van tegenstanders dat er kunnen doden vallen... ja hehe het is oorlog... Of nog zo'n argument die oorlog was een slechte keus ( klopt) maar nu hebben die mensen ons nodig... Ik heb een interview met een fotograaf gezien die er 5 jaar heeft gezeten en hij zegt dat al die mensen hopen dat wij komen omdat ze anders over genomen zullen worden door terorristische organisaties..... Het gaat om die (300.000) mensen die onze mariniers daar nodig hebben.
----------------------------------------
[url]http://www.last.fm/user/Bru-Taal/[/url]
RijmPiet
Hoe wou je dat doen?
Gepost door RijmPiet op donderdag 12-01-2006 om 17:46:18
als de nederlandse militairen gaan worden we ook weer betere vriendjes met V.S wat natuurlijk een kutland is, maar wel machtig
----------------------------------------
Jonkonize!
Groninger
ik voel mij TOF
Gepost door Groninger op donderdag 12-01-2006 om 21:37:34
beter sturen ze die militairen niet man, laat die afganen elkaar toch lekker doodbombaderen.
geen zin om kameraden te verliezen
----------------------------------------
FC Groningen: THE PRIDE OF THE NORTH
livio
Oldschool
Gepost door livio op donderdag 12-01-2006 om 23:08:47
Quote:
Groninger schreef op 12-01-2006 @ 21:37

geen zin om kameraden te verliezen





SBU
Lieve kale dude - Godcomplex
Gepost door SBU op donderdag 12-01-2006 om 23:24:20
jow ga ff terug naar de sovjet tijd met je kameraden

Maar lees dat stukkie van mij ff anders... Militairen kiezen bewust voor de risico's die ze lopen kunnen lopen als ze tekenen. Als familie / kennis / vriend(in) / partner heb je dat te accepteren. Niet makkelijk soms, maar zo is het wel...
----------------------------------------
Leyla! : ik wilde even zeggen dat ik jou een eindbaas vind omdat je zomaar voor niks en in je vrije tijd een goede website en forum opzet als nlhh
Groninger
ik voel mij TOF
Gepost door Groninger op vrijdag 13-01-2006 om 13:21:47
Quote:
spade schreef op 12-01-2006 @ 23:24
jow ga ff terug naar de sovjet tijd met je kameraden

Maar lees dat stukkie van mij ff anders... Militairen kiezen bewust voor de risico's die ze lopen kunnen lopen als ze tekenen. Als familie / kennis / vriend(in) / partner heb je dat te accepteren. Niet makkelijk soms, maar zo is het wel...


Ze kiezen ervoor om het land te dienen/beschermen, kheb geen zin om vrienden van mij kwijt te raken om dat de politiek geen ruzie met bush wil!
WTF moeten ''wij'' daar in afganistan, laat usa het maar lekker zelf oplossen, hun zijn de strijd ook zelf aangegaan.
[ Dit bericht is gewijzigd door op 13-01-2006 @ 13:22:16 ]

----------------------------------------
FC Groningen: THE PRIDE OF THE NORTH
 Index / Algemene zaken /
© 1998 - 2024 NLhiphop.nl. Alle rechten voorbehouden - All rights reserved. Parsed in 0.0143 sec.