Deze site is tegenwoordig een archief over Nederlandse hiphop vroeger en krijgt geen updates meer. Zowel de site als forum zijn te tof geweest om niet online te houden.
Index   -   Actieve onderwerpen   -   Beleid   -   Zoeken   
 Index / Optredens, festivals en parties /
melle
Gepost door melle op maandag 19-03-2007 om 20:01:14
Quote:
El-P, ook wel bekend als El-Producto en in het dagelijkse leven als Jaime Meline, is volgens critici één van de vaandeldragers van de onafhankelijke underground hiphop. Aan de commerciële variant, waar de grootte van de velgen van je auto belangrijker is dan je rhyme skills, heeft hij namelijk een broertje dood. Dit resulteert in een hoogst origineel, venijnig en rauw geluid, waarbij oldschool jaren 80 hiphop onmiskenbaar z’n invloed heeft gehad, maar waar ook het experiment met rock niet geschuwd wordt.
In de jaren ’90 verwierf El-P z’n faam met het trio Company Flow en werkte samen met gelijkgezinden als Blackalicious, Mos Def en Dilated Peoples. In 2001 besloot de groep uit elkaar te gaan, waarna El-P het ondertussen zeer befaamde hiphoplabel Definitive Jux oprichtte. Aesop Rock, Mr. Lif en Cannibal Ox zijn niet de minste namen die de rapper er onder z’n hoede heeft. El-P wordt geschaard onder de zogenaamde noemer ‘intelligent-hiphop’, gezien z’n diepzinnige teksten waarbij hij veelvuldig gebruik maakt van metaforen, science fiction, fantasy thema’s en associatief woordgebruik. Het debuutalbum ‘Fantastic Damage’ uit 2002 wordt nu al gezien als één van de meest innovatieve hiphopalbums ooit uitgebracht. De boodschap van de plaat kan gezien worden als kritiek op het huidige Amerikaanse politieke en culturele klimaat waar volgens hem de staat van de hedendaagse hiphop een resultaat van is. Onderwerpen als de ontmenselijking van het kapitalisme, toenemende overheidsbemoeienis tot kindermisbruik passeren de revue op inventieve wijze. Sindsdien hebben grote namen als The Beastie Boys, Zach de la Rocha, RZA, Chuck D, Radiohead, Gangstarr, Mos Def, Bjork, Eminem, Roni Size, My Bloody Valentine en DJ Krush van de productiekunsten van El-P gebruik gemaakt. De opvolger ‘I'll Sleep When You're Dead’ staat gepland voor 20 maart.


14 euro ex. lidmaatschap.
Zaal open: 20:30
Aanvang: 21:00

Erg dope helemaal nu z'n nieuwe album uit komt.
----------------------------------------
[url]www.soundcloud.com/wnm[/url]
Rem
Tourist
Gepost door Rem op maandag 19-03-2007 om 21:21:41
kut kut kut niet dán!
ja dan speelt AZ kwartfinale yo, dat gaat voor.
----------------------------------------
So don't get any big ideas. They're not going to happen
You'll go to hell for what your dirty mind is thinking
KRStarr
Back in business
Gepost door KRStarr op dinsdag 20-03-2007 om 10:16:24
Quote:
Rem schreef op 19-03-2007 @ 21:21
dan speelt AZ kwartfinale yo, dat gaat voor.

----------------------------------------
BBRRAAPPPP!!!!
 Index / Optredens, festivals en parties /
© 1998 - 2024 NLhiphop.nl. Alle rechten voorbehouden - All rights reserved. Parsed in 0.0106 sec.