Deze site is tegenwoordig een archief over Nederlandse hiphop vroeger en krijgt geen updates meer. Zowel de site als forum zijn te tof geweest om niet online te houden.
Index   -   Actieve onderwerpen   -   Beleid   -   Zoeken   
 Index / Algemene zaken /
Lerraimy
Nege-duust
Gepost door Lerraimy op woensdag 14-11-2007 om 22:05:50
http://www.cuttingedge.be/music/myspace/33396-lerr-froze

Tijdens het browsen van MySpace-muziekprofielen wordt er ons één ding altijd weer duidelijk: er leeft wat in Belgie. Het aantal bands en artiesten met ambitie factor 10, bekendheid factor 0, kan hallucinant voorkomen. Neem Lerr&Froze. 'Wie?', horen we u echoën. Het MySpace-groepje van deze week heeft een aandoenlijk buurmangehalte. Potentieel: factor 10.
Lerremy en Froze maken hiphop. Onvervalste, 100% Gentse hiphop. Eerlijk: niets in die zin zou ons op een normale weekdag aansporen verder te lezen. Daarom gaan we direct door naar het auditieve gedeelte. De song 'Problemen' begint sfeervol met een sample uit een film die we niet nader kunnen definiëren. Maakt niet uit: deze track neemt op een gevoelige manier polshoogte van het leven. In 'Dreigbrief' domineert dezelfde, ietwat ernstige sfeer. 'Blijf doorgaan' is tenslotte iets opgewekter, iets gekker, iets exotischer. Het is precies in deze song dat we het beste van de twee Gentenaren horen.
Met relaxte beats, subtiel ingebouwde samples en steeds een licht melancholische ondertoon in melodie en zang maken Lerr&Froze hiphop die ook de niet-kenner mag welbevallen. Sterker nog: wie zich doorgaans niet als de meest prominente homey der urbane cultuur ziet, zou de muziek van dit duo als dé kans mogen aannemen zijn horizonten te verruimen. Het zij u gezegd - door een niet-kenner.

Jennifer Beckers

lachen man
----------------------------------------
[url]www.lerr.be[/url]
livio
Oldschool
Gepost door livio op woensdag 14-11-2007 om 22:09:15
Tof.
Doopro
Gepost door Doopro op donderdag 15-11-2007 om 06:45:50
hoort ge mij echoën dan
----------------------------------------
ik weet wat jij niet weet
 Index / Algemene zaken /
© 1998 - 2024 NLhiphop.nl. Alle rechten voorbehouden - All rights reserved. Parsed in 0.0109 sec.