Deze site is tegenwoordig een archief over Nederlandse hiphop vroeger en krijgt geen updates meer. Zowel de site als forum zijn te tof geweest om niet online te houden.
Index   -   Actieve onderwerpen   -   Beleid   -   Zoeken   
 Index / Optredens, festivals en parties /
deking
Dr. Cooper
Gepost door deking op zondag 09-03-2008 om 13:49:18
Shit is aan en ik ben ben -wezig.
Entree: € 12,50

-----------------------------------------------------------------------------------
Tien jaar geleden maakt de Brabantse rapper Extince zijn Nederlandstalige debuut, met het inmiddels legendarische nummer Spraakwater: de eerste Nederlandstalige hiphop-plaat die de top tien van de hitlijsten bereikt! Extince, a.k.a. de Exter-o-Naldus, tilt het genre naar een hoger niveau door niet langer Amerikaanse hiphop domweg te vertalen en niet klakkeloos te imiteren wat rappers in de Verenigde Staten doen. De geboorte van de typisch Nederlands(talig)e hiphop is een feit.

Binnenlandse Funk, het debuutalbum van Extince uit 1998, wordt alom juichend ontvangen. De singles Viervoeters, Kaal Of Kammen en Zoete Inval worden hits en sommigen recensenten spreken van 'één van de belangrijkste platen van Nederlandse bodem aller tijden'. Hennie Vrienten noemt Extince zelfs een van de meest indrukwekkende nieuwe Nederlandse artiesten in het post-Doe Maar-tijdperk. Voor Opgezwolle, De Jeugd Van Tegenwoordig en Terilekst, was de muziek van Extince dan ook een belangrijke inspiratiebron om te beginnen met musiceren.

Ook de opvolgers Vitamine E en Tweede Jeugd krijgen louter lovende kritieken en de singles Grootheidswaan en De Avonturen van de Exter-o-Naldus groeien uit tot hits. De verzamel-CD De Avonturen van de Exter-O-Naldus bevat hits, remixes, nooit eerder gehoord werk en nieuwe tracks. Begin december verschijnt het wederom positief ontvangen album Toch?, vernoemd naar het favoriete stopwoordje van Extince. De plaat bevat productionele bijdragen van Soulsearchin', Presto, Dr. Moon, Terilekst, Y'skid, Daze, D-Lux en de Duitse producer Bugi. De eerste single van het album is de track Repper-De-Klep.

Extince: Hitgevoelig als ABBA en flexibel als Barbapappa." (uit: Spraakwater)

Rapper Kleine Jay schrijft in 2001 zijn eerste Nederlandse teksten. Al snel is hij op feestjes door heel het land aan het hosten. Met Engelstalige tracks (en met de band Da-Luxe) scoorde hij een handvol hits in Polen. Vanwege de geboorte van zijn zoon Jaydon (kleine Jay) keert hij terug naar Nederland waar hij Nick Cartes ontmoet. Samen met de producers Alecto en Radjie produceren de twee MC's vette beats met vieze flows. Kleine Jay won onlangs de Grote Prijs van Nederland in de categorie Hiphop/Rnb. Vorig jaar stond hij als back up MC van rapper Cartes al in dezelfde finale
Wick-ED Gepost door Wick-ED op zondag 09-03-2008 om 14:18:42
sowieso aanwezig
----------------------------------------
Velen vinden van die flow dat ie vet vloeit.
rIVENJE
Gepost door rIVENJE op zondag 09-03-2008 om 18:22:28
mss wel
----------------------------------------
http://www.nederhoppers.nl
bramv
Gothics stinken
Gepost door bramv op donderdag 13-03-2008 om 22:20:12
ik ook miss
----------------------------------------
Gothics Stinken
 Index / Optredens, festivals en parties /
© 1998 - 2024 NLhiphop.nl. Alle rechten voorbehouden - All rights reserved. Parsed in 0.0085 sec.