Deze site is tegenwoordig een archief over Nederlandse hiphop vroeger en krijgt geen updates meer. Zowel de site als forum zijn te tof geweest om niet online te houden.
Index   -   Actieve onderwerpen   -   Beleid   -   Zoeken   
 Index / Optredens, festivals en parties /
EtnikzSoldier
Etnikz biatch
Gepost door EtnikzSoldier op dinsdag 01-04-2008 om 16:12:06
Hijgend POBHert staat weer in het teken van Rap Van Tong

Breda – Voor de tweede keer staat het podium van café het Hijgend Hert tijdens de maandelijkse Het Hijgend POBHert-avonden in het teken van Rap Van Tong. Een avond geheel in het teken van de spraakwatervallen van de rappers en hiphoppers van Breda en omstreken. Op het podium zullen de mc's van aBREcaDAbra, DuBBel, Fotosynthese en Etnikz hun verbale kunnen vertonen. DJ EZD zal, al dan niet met een gast dj, de verdere muzikale omlijsting verzorgen. Deze Rap Van Tong-editie zal ook de geschiedenis ingaan als de Southbombing II edition, dit omdat drie van de vier acts op de binnenkort te verschijnen Brabantse hiphopverzamelalbum South Bombing II te horen zijn.

In samenwerking met de Bredase hiphoporgansatie Mad Flava presenteert het Hijgend POBHert vanavond weer een nieuwe lichting hiphophelden. Een avondvullend programma met niet de gebruikelijke twee bands maar vier acts dit keer op het podium. Locale rappers aBREcaDAbra zullen als eerste de mics ter handen nemen en het publiek in de stemming proberen te krijgen. De Bredase act bestaat uit de rappers Stinoz & Stijn, die elkaar aanvullen maar ook net zo gemakkelijk aftroeven.
DuBBel, woonachtig in Tilburg en Den Bosch, schrijft en rapt in het Nederlands. Jeroen en Roel nemen daarbij de mics ter handen en Sharif zorgt voor de muziek. De teksten van DuBBel worden gekenmerkt door hun DuBBelzinnigheid en het creatief omgaan met taal. Dit uit zich in een verscheidenheid aan thema’s die deze heren behandelen. De beats van Sharif zetten keer op keer een pakkende sfeer neer: steeds anders maar toch herkenbaar.
Wellicht een van de jongste, maar zeker talentvolste rappers van deze avond is de Bredase Fotosynthese. Hij is nog niet oud genoeg om zijn brommerrijvaardigheidsbewijs te halen maar veegt nu al wel de vloer aan met menig bezitters daarvan. Of het nu solo is of als onderdeel van de Van Kwaad Tot Erger superhiphopgroep, met de Bredase Ben Jur en UHGP, Fotosynthese rockt elke mic, zoals ze dat in hiphopland zeggen.
De laatste act van de Rap Van Tong editie is Etnikz. Na allebei lange tijd in verschillende crews te hebben gezeten, besloten de twee Udense broers Seip en Brand de handen ineen te slaan en samen Etnikz te vormen. Direct gingen zij aan de slag en het debuutalbum, ‘De Tijd Is Rijp’ zag in november 2007 het levenslicht. Via de eigen website was het album te downloaden en de impact van deze release was dan ook enorm. De cd is veelvuldig gedownload en de reacties waren louter positief. Hierdoor heeft Etnikz in de hiphopscene een een brede groep luisteraars weten te vinden en is de aanhang enorm gegroeid. De muziek laat zich kenmerken door de grote diversiteit aan thema’s, flows en beats. Hun programma varieert van harde bangers tot rustige tracks en van gevoelige tot maatschappijkritische nummers. Sterk ritmische muziek die recht uit het hart komt.
Voor tussen en na de optredens zal een van de hardwerkenste Bredase hiphopdjs, DJ EZD, voor de (h)eerlijke hiphopmuziek zorgen. En niet alleen als dj is hij actief in het Bredase hiphopwereldje. Hij is tevens een van de drijvende krachten achter de hiphoporganisatie Mad Flava, onderdeel van de Shit Is Banging' dj-crew, resident dj van de Krush-avonden in Mezz en betrokken bij het komende Boogiedown Breda hiphopfestival, 31 mei 2008. Wellicht heeft hij voor deze Rap Van Tong-avond weer een gast-dj uitgenodigd om achter de draaitafels en cdspelers plaats te nemen. Maar met of zonder gast-dj draait DJ EZD de beste, lekkerste, vetste, nieuwste en tofste hiphoptracks.

Het Hijgend POBHert presenteert Rap Van Tong, de Southbombing II edition met aBREcaDAbra, DuBBel, Fotosynthese, Etnikz en dj EZD, zaterdag 5 april 2008, café Het Hijgend Hert, Pasbaan 7 te Breda, aanvang 21.30 uur, entree geheel gratis

www.dubbelonline.nl
www.myspace.com/fotosynthese
www.etnikz.nl
ezd.hyves.nl



----------------------------------------
6 juni: Southbombing 2 uit, Releaseparty @ 013, Tilburg
OfNiet
fanfaré
Gepost door OfNiet op dinsdag 01-04-2008 om 16:30:22
"Wellicht een van de jongste, maar zeker talentvolste rappers van deze avond is de Bredase Fotosynthese"

aight dope



etnikz is ook dope shit,ben benieuwd


tilburg breda is goed te doen,ik kom misschien wel even langs
----------------------------------------
9 3
DirtMcGirt
Ronald McAkuma
Gepost door DirtMcGirt op dinsdag 01-04-2008 om 20:18:23
Haha, Stijn en Stinosz in Hijgend Hert, ga ik ze morgen lekker mee pesten als ik ze zie.
----------------------------------------
Fock jullie gasten, ik ga naar huis
EtnikzSoldier
Etnikz biatch
Gepost door EtnikzSoldier op woensdag 02-04-2008 om 23:51:19
Aight zou dope zijn als je komt, gaat een dope avondje worden

peace
----------------------------------------
6 juni: Southbombing 2 uit, Releaseparty @ 013, Tilburg
Bigfoot
Wack
Gepost door Bigfoot op donderdag 03-04-2008 om 07:32:44
'..zoals ze in hiphopland zeggen'


lijkt me dope, maar Breda is te ver weg mayne, succes Brand
----------------------------------------
argh
OfNiet
fanfaré
Gepost door OfNiet op zaterdag 05-04-2008 om 17:19:33
ik ben er toch bij,ik heb vervoer kunnen regelen
----------------------------------------
9 3
EtnikzSoldier
Etnikz biatch
Gepost door EtnikzSoldier op zaterdag 05-04-2008 om 18:46:58
Aight thanks Bigfoot, gaat goedkomen, vanavond gaan we eens flink knallen

peace
----------------------------------------
6 juni: Southbombing 2 uit, Releaseparty @ 013, Tilburg
OfNiet
fanfaré
Gepost door OfNiet op zondag 06-04-2008 om 19:36:57
was lache gistere
----------------------------------------
9 3
Kadee
Gepost door Kadee op dinsdag 08-04-2008 om 20:04:52
http://3voor12lokaal.vpro.nl/magazines/news/index.jsp?portals=471925&magazines=471930&news=958462
----------------------------------------
http://www.binnenlandsefunk.nl
 Index / Optredens, festivals en parties /
© 1998 - 2024 NLhiphop.nl. Alle rechten voorbehouden - All rights reserved. Parsed in 0.012 sec.