Deze site is tegenwoordig een archief over Nederlandse hiphop vroeger en krijgt geen updates meer. Zowel de site als forum zijn te tof geweest om niet online te houden.
Index   -   Actieve onderwerpen   -   Beleid   -   Zoeken   
 Index / Algemene zaken /
haguehiphop Gepost door haguehiphop op zondag 20-04-2008 om 17:08:46
Artiesten Raymzter en Mic-Nif naar Afrika met State of Mic

Op woensdag 14 mei vliegen de rappers Raymzter en Mic-Nif naar het West-Afrikaanse Gambia. Zij gaan daar het internationale muziek en filmproject State of Mic bezoeken. In het kader van dit project zullen zij daar samen met Gambiaanse artiesten een nummer op gaan nemen waar er ter plaatse ook een videoclip voor wordt opgenomen.

Nadat het project met succes in 2007 is opgericht, door middel van het opzetten van een audio en filmproductie centrum en het opleiden van jongeren in het West Afrikaanse Gambia, gevolgd door het traject in Nederland (workshops, opnemen cd, e.d.) gaat in mei de Follow Up van State of Mic in Gambia van start. Tijdens de Follow Up krijgen jongeren in Gambia vervolg trainingen op het gebied van film en audioproductie. En wordt er verder gebouwd en gewerkt aan de structuur, organisatie en het straks onafhankelijk voortbestaan van het State of Mic trainingcentrum.

Na het trainingstraject staat er een gastartiesten uitwisseling gepland. Twee Nederlandse artiesten reizen naar Gambia om daar samen met Gambiaanse artiesten een nummer en bijbehorende videoclip op te nemen. De rappers Raymzter en Mic-Nif zijn uitgekozen om af te reizen naar State of Mic Gambia. Raymzter kreeg in Nederland grote bekendheid door zijn nummer ‘Kut Marokkanen’ waarna hij diverse albums uitbracht waarmee hij door heel het land optrad in diverse zalen en op diverse festivals. Mic-Nif is een opkomende artiest die sinds een aantal jaren in Nederland woont en al in diverse HipHop formaties heeft gezeten, onlangs bracht hij zijn eerste solo album ‘Distortion of the Truth’ uit.

Beiden artiesten zijn erg enthousiast over het project, de reis en vooral de samenwerking met de artiesten in Gambia. Daarnaast kijken zij ook erg uit om de tweede Afrikaanse editie van het State of Mic festival te gaan bezoeken, gehouden aan het strand met grote bekende en opkomende artiesten uit West Afrika.

Maar eerst is er aanstaande donderdag 24 april in het LVC Leiden nog de Nederlandse editie van het State of Mic Festival. Op dit festival wordt het State of Mic album, opgenomen met zowel Nederlandse als Gambiaanse artiesten, gepresenteerd en treden de Nederlandse artiesten op. Mic-Nif zal hier ook een optreden verzorgen, samen met artiest Goodchild stelde hij het nummer Stuck ter beschikking van State of Mic album. Naast het optreden van Mic-Nif zijn er ook nog optredens van: Jimmy G, Jav’lin, theFringe, Mr Vinz, Jahva Sound, Vlijmscherp, La Melodia, Jiggy Dje, Steen, SpaceKees en Joe Kickass. Er zijn nog kaarten beschikbaar voor dit festival, deze worden aan de deur verkocht, bij aankoop van een entreebewijs krijgt de bezoeker een gratis exemplaar van het State of Mic album.

Meer informatie en de laatste ontwikkelingen over State of Mic zijn te volgen via stateofmic.com of myspace.com/stateofmicproject
DutchNelson
Bye Bye
Gepost door DutchNelson op zondag 20-04-2008 om 19:08:49
Raymzter , dat gaat goedkomen dus.
----------------------------------------
het is hiphop dus we downloaden het gewoon
urban kk lijers, Bye Bye
 Index / Algemene zaken /
© 1998 - 2024 NLhiphop.nl. Alle rechten voorbehouden - All rights reserved. Parsed in 0.0098 sec.