Deze site is tegenwoordig een archief over Nederlandse hiphop vroeger en krijgt geen updates meer. Zowel de site als forum zijn te tof geweest om niet online te houden.
Index   -   Actieve onderwerpen   -   Beleid   -   Zoeken   
 Index / Optredens, festivals en parties /
Soldaat Gepost door Soldaat op maandag 28-09-2009 om 12:01:15
De rapgroep D.A.C., met o.a. Jiggy Dje, won in 2005 de publieksprijs in de finale van de Grote Prijs van NL. Daarnaast waren ze te zien op grote festivals als Lowlands, Planet Rock en de Uitmarkt.

In oktober 2006 kwam het solo-debuutalbum van Jiggy ui, getiteld “Noah’s Ark” en volledig geproduceerd door Terilekst (van ’Spacekees en Terilekst’). De bijnaam ’Keyser Punchline’ wordt ruimschoots waargemaakt, maar hij laat duidelijk horen verder te kunnen gaan dan alleen ’wordplay’. Mede hierdoor besluit een vakjury in de Nieuwe Revu van 2007 dat het album op plek 5 van de beste Nederlandse hiphop albums ooit staat.

Het uitkomen van het album Noah’s Ark betekende meteen de geboorte van het platenlabel Noah’s Ark dat Jiggy oprichtte om zijn plaat uit te brengen. Het hiphoplabel is volledig zelfstandig en werkt alleen voor distributie en promotie samen met PIAS. Op dit moment heeft Noah’s Ark drie acts op haar rooster naast Jiggy zelf, te weten ’Turk’, ’SpaceKees’ en ’Kohfie Konnect’.

Jiggy Dje is niet alleen rapper; hij speelde in de eerste Nederlandse hiphopfilm “Fatcap Express”, is columnist voor het A.D., docent aan de Herman Brood Academie en presentator van Nederlands meest populaire hiphopradioprogramma bij Lijn 5, Funx. Zijn tweede album “Ark de Triomf” is net uit en gaat niet meer over “Jiggy praat over Jiggy die praat”, maar over “Jiggy doet”.

Vanavond doet Jiggy Metropool aan!

Ook aanwezig:

- Engel
- Embracement (vermoedelijk voorprogramma)
- Spinnin DJs: Skivvy, Skidz & Sandman

Metropool
Industrieplein 10
7553LL Hengelo

Zaterdag 24 oktober
Open: 20:00
Aanvang: 21:00
Zaal: Jupiler Stage

ENTREE:
€ 9,- (reservering via site)
€ 11,- (aan de kassa)

Voor meer info en tickets kijk op: http://www.metropool.nl
[ Dit bericht is gewijzigd door op 28-09-2009 @ 12:06:37 ]
Soldaat Gepost door Soldaat op woensdag 30-09-2009 om 12:10:11
Wie gaan hier heen?
 Index / Optredens, festivals en parties /
© 1998 - 2024 NLhiphop.nl. Alle rechten voorbehouden - All rights reserved. Parsed in 0.0123 sec.