Deze site is tegenwoordig een archief over Nederlandse hiphop vroeger en krijgt geen updates meer. Zowel de site als forum zijn te tof geweest om niet online te houden.
Index   -   Actieve onderwerpen   -   Beleid   -   Zoeken   
 Index / Optredens, festivals en parties /
MuSS070
KNVB MAFIA!
Gepost door MuSS070 op donderdag 10-06-2010 om 11:36:37
Quote:
Vrijdag 11 Juni. Het Pure Jazz podium op the Hague Jazz. Tussen de wirwar van impressies van het grote festival lijkt hier een klein gevoel bewaakt te worden. De focus is scherp. Het voelt ontspannen en spannend tegelijkertijd… Een select groepje jazzmusici bespeelt ingetogen het publiek. Het kan alle kanten op gaan. En dat zal het ook, wanneer sprekers uit het publiek tevoorschijn komen en één voor één improviserend hun woorden in geluidsgolven door de zaal laten varen... Ongerept...

Ongerept is een initiatief van Kern Koppen in samenwerking met RAEN en Pure Jazz. Het project heeft het doel Rap als Poëzievorm onder de aandacht te brengen bij een breder publiek. Rap wordt door literaire liefhebbers al snel bestempeld als oppervlakkig en grof. Gezien de type rappers die in de media veel aandacht krijgen is dit een begrijpelijk vooroordeel. Echter is er altijd een onderstroom in beweging waar de meest creatieve en vernieuwende artiesten zichzelf uitdagen te blijven ontwikkelen. Artistiek en inhoudelijk gezien is hiphop dus vooruitstrevend constant in beweging. Ongerept schijnt een spotlicht op deze onderstroom.

Op het podium is dit in de vorm van ‘Spokenword’ optredens begeleid door Improvisatie muziek van Pure Jazz Allstars (o.l.v. Michael Varekamp) Verschillende vocalisten zegenen de microfoon terwijl de instrumentalisten hun indruk van de woorden vertalen naar melodien. Een soort film muziek, bedoeld als ondersteuning voor het visualiserende aspect.
Sprekers die deelnemen zijn artiesten als Kern Koppen, Blaxtar, Typhoon, Rico, Manu, Neo, Esperanza en Frank de Ooievaar.

Ook zal er een promo dichtbundeltje gedrukt worden. Een 16 pagina booklet in een kartonnen-CD-sleeve als knipoog naar de muziekale achtergrond van de schrijvers. Mensen die niet vanuit zichzelf geneigd zijn om naar rapmuziek te luisteren kunnen nu via een totaal andere weg inzicht krijgen in de gelaagdheid van hiphop.

Het Ongerept Dicht-Booklet zal tijdens het concert op 11 Juni gratis uitgereikt worden.

Met het concept voor Ongerept won Kern Koppen de Haagse Komeet, 2e Prijs 2008.


Kaarten voor bovenstaand concept kunnen gekocht worden op http://www.thehaguejazz.com

In de Posthoorn (Haagse regiokrant) kun je overigens een twee voor de prijs van één actie vinden voor de vrijdagavond.


----------------------------------------
life is just life, who the hell gives a fuck
MuSS070
KNVB MAFIA!
Gepost door MuSS070 op zaterdag 12-06-2010 om 03:07:33
wat ws dit vet zeg. Waanzinnige jazzartiesten, podium gedeeld met holland's finest mc's. Neemt niemand me meer af
----------------------------------------
life is just life, who the hell gives a fuck
 Index / Optredens, festivals en parties /
© 1998 - 2024 NLhiphop.nl. Alle rechten voorbehouden - All rights reserved. Parsed in 0.0066 sec.