Deze site is tegenwoordig een archief over Nederlandse hiphop vroeger en krijgt geen updates meer. Zowel de site als forum zijn te tof geweest om niet online te houden.
Index   -   Actieve onderwerpen   -   Beleid   -   Zoeken   
 Index / Radio, televisie en film /
filmmayhem Gepost door filmmayhem op woensdag 05-10-2005 om 18:40:06
RIZE - Van David Lachapelle

"Krumping en Clowning, de hogesnelheidstreindansen die standaard hiphoppasjes doen verbleken tot de stoptrein van Hoogeveen naar Zwolle." (Reload #32)



*** Modefotograaf en clip-regisseur DAVID LACHAPELLE dook tussen 2002 en 2004 de beruchte wijk South Central Los Angeles in en maakte spectaculaire opnames van het adembenemende en acrobatische "krumping’, een hyper-energieke hip hop dansvorm waarin combat clown-mime en wilde Afrikaanse tribal-dance elkaar ontmoeten.

Dansers uit de videoclip "Dirrty" van Christina Aguilera - die door Lachapelle werd geregisseerd -brachten Lachapelle in contact met de oervader van deze beweging, Tommy the Clown. Na de Rodney King-rellen in 1992 trachtte deze voormalige drugsdealer de agressie van kansarme kids te kanaliseren in een nieuwe dans. Zijn leerlingen maken zichzelf op als clowns en voeren hun gevechten dansend in plaats van gewelddadig uit.

Binnen het snel groeiende 'clowning' ontstaan diverse nieuwe stijlen, waaronder ‘krumping'. Groot of klein, mager of dik, de dansers geven zich volledig over aan deze dansvorm die voor hen een alternatief biedt voor een leven gedomineerd door drugs en gangs. Op parkeertereinen ontstaan - net zoals de breakdance battles tussen gangs eind jaren 1970 -dance-battles tussen clowns en krumpers en al snel vullen deze battles sporthallen met uitzinnig publiek...


WEBSITE FILM
www.rizemovie.nl
Bru-Taal1989
Gepost door Bru-Taal1989 op woensdag 05-10-2005 om 21:46:44
Ja heb er ook veel shit op tv van gezien. Vind t een beetje spastisch zou zelf niet zosnel zo inde club gaan dansen
----------------------------------------
[url]http://www.last.fm/user/Bru-Taal/[/url]
 Index / Radio, televisie en film /
© 1998 - 2024 NLhiphop.nl. Alle rechten voorbehouden - All rights reserved. Parsed in 0.0089 sec.