Deze site is tegenwoordig een archief over Nederlandse hiphop vroeger en krijgt geen updates meer. Zowel de site als forum zijn te tof geweest om niet online te houden.
Index   -   Actieve onderwerpen   -   Beleid   -   Zoeken   
 Index / Optredens, festivals en parties /
liam Gepost door liam op vrijdag 18-11-2005 om 11:08:29
HIPHOP ESPAÑOL
Mala Rodriguez / Solo los Solo / Tote King
live @ ¿Que Pasa?


Melkweg Amsterdam · Oude Zaal · vr 2 dec · 23:00 u. · € 7,00 + lidm.


Vrijdag 2 december presenteert de Melkweg ‘Hiphop Español’, een ijzersterke package met drie van de belangrijkste hiphopacts uit Spanje. De sexy Mala Rodriguez, het hard-hitting duo Solo los Solo en succesvolle soloartiest Tote King bundelen hun krachten om de Melkweg te doen schudden. Het recente succes van reggaeton in de VS en Europa laat zien dat Spaanstalige hiphop en urbanvarianten aan een geweldige wereldwijde opmars bezig zijn. De wekelijkse dansavond ¿Que Pasa? is de pionier in Nederland op het gebied van reggaeton, Spaanstalige hiphop en mestizo en vormt het logische decor voor deze package.

Mala Rodriguez
Mala Rodriguez uit Sevilla is de ongekroonde koningin van de Spaanse hiphop. Als geen ander weet ze hiphop en r ’n b beats te combineren met bijzondere melodieën, vaak gebaseerd op Flamenco. De bekende Spaanse hiphopclan SFDK zag als eerste het talent van Mala Rodriguez. De samenwerking met deze groep leidde uiteindelijk tot haar eerste album ‘Lujo Iberico’. Het album verkocht boven verwachting goed en de ‘Bad Maria’, zoals ze vaak wordt genoemd, wist dit succes voort te zetten op haar tweede album ‘Alevosia’ uit 2003. Rodriguez’ mix van verschillende stijlen zorgt ervoor dat haar muziek ook internationaal tot groot enthousiasme leidt. Haar bijdrage aan Julio Medem’s bekroonde film ‘Lucia y el Sexo’ en computerspel FIFA Football 2005 hebben hier zeker aan bijgedragen. Rodriguez: “I’m not doing fusion, I just admire Arabian music, soul, funk, breakbeat, flamenco, samba, salsa…”

Solo los Solo
Het duo Solo los Solo ontstond toen MC Juan Solo, een grote naam in de breakdance-scene, dj Griffi tegenkwam. Deze laatste maakte naam door zijn deelname aan internationale dj contests. Samen met jazz musicus Xavi Perez namen ze een maxi-single op, die met name opviel door de originele mix van hiphop, jazz en flamenco. Met de eerste langspeler ‘Retorno al Principo’ stortte Solo los Solo zich meer op pure hiphop – zoals de naam al doet vermoeden. Het album is in Spanje een onbetwiste klassieker. De succesvolle lijn werd voortgezet met het album ‘Quimera’ (2001), door de Spaanse pers naar voren gebracht als één van de beste hiphopplaten ooit. Solo los Solo haalde als eerste Spaanse hiphop act de nationale top tien, maar daarna werd het stil rond Juan en Griffi. De nieuwe maxi-single ‘El Chico del 9’ (2005) laat horen dat het duo nu weer helemaal terug is, hitting harder than ever!

Tote King
Manuel Gonzales aka Tote King komt net als Mala Rodriguez uit Sevilla. Met zijn broer Shotta maakte hij zijn eerste album, dat hem direct de ‘HipHop Nation Award’ voor beste MC opleverde. Toch bleef de talentvolle rapper een tijd in de underground verkeren. Pas met zijn vorig jaar verschenen solodebuut ‘Musica Para Enfermos’ wist Tote King zijn naam definitief te vestigen. De combinatie van ritmische originaliteit, droge humor en kritische teksten, maken Tote tot een unieke MC. Bijdragen van vrijwel alle belangrijke Spaanse hiphopproducers, laten zien dat hij veel respect krijgt in de scene.


[ Dit bericht is gewijzigd door op 18-11-2005 @ 15:06:26 ]
 Index / Optredens, festivals en parties /
© 1998 - 2024 NLhiphop.nl. Alle rechten voorbehouden - All rights reserved. Parsed in 0.0073 sec.