Deze site is tegenwoordig een archief over Nederlandse hiphop vroeger en krijgt geen updates meer. Zowel de site als forum zijn te tof geweest om niet online te houden.
Index   -   Actieve onderwerpen   -   Beleid   -   Zoeken   
 Index / Radio, televisie en film /
TheLiquidations
TheLiquidations
Gepost door TheLiquidations op donderdag 24-11-2005 om 13:27:17
Synopsis:
Begin jaren tachtig waait er vanuit de Verenigde staten een nieuwe muziekstroming naar Nederland, met daaraan vast een anarchistische cultuur. Op kartonnen dozen wordt gebreakdanced, graffiti artiesten spuiten Pieces op muren, terwijl mc`s rappen op de beats van een discjockey. Hip Hop is geboren en ook komen jongeren in Rotterdam samen op straathoeken en pleinen om zo te beginnen aan een muzikale revolutie…

Filmmaker en platenlabeleigenaar Mike Redman (Redrum Recordz, VPRO Villa Achterbuurt) heeft in 2002 na veel speurwerk naar archiefmateriaal en letterlijk met een gedeeltelijke opbrengst van statiegeldflessen een documentaire gemaakt met als uitgangspunt; de evolutie van de Rotterdamse hip hop scène. “Walkmen” bleek een groot succes tijdens een uitverkochte première en kreeg van binnen en buiten de hip hop scène zeer goede krietieken. Walkmen is een hommage aan de Nederlandse oldschool hip hop iconen, bekend en onbekend.

De 70 minuten durende documentaire belicht de belangrijkste aspecten van de hip hop cultuur zoals; graffiti, breakdance, rap, dj`ing vanaf 1979 tot 2001. Er wordt veel gebruik gemaakt van archiefmateriaal zoals; tv programma`s, privé opnamen, videoclips, optredens e.d. Deze worden ondersteund door vele interviews van bekende en onbekende pioniers zoals: Mis (Postmen), E-Life, Blonnie B, Git Hyper, Def Rhymez en vele anderen. Zie ook bijvoorbeeld een breakdance battle uit 1985, een jarenlang verstopt Blackbook uit 1986, wees getuige van een illegale actie in het centrum van Rotterdam, vele rapshows, anekdotes en rap conflicten. In het kort, de Rotterdamse hip hop evolutie; Walkmen.


Je moet het gewoon checken om zelf te oordelen.

Documentaire over hip hop
Nieroth
Coneijn, Kip & Dirk zijn bazen!
Gepost door Nieroth op donderdag 24-11-2005 om 14:24:11
leuk, maar kost geld enzo? ;/
----------------------------------------
Doutzen Kroes naakt.
livio
Oldschool
Gepost door livio op donderdag 24-11-2005 om 14:29:08
mikey redman is koel!
Jos de Boss
Jops
Gepost door Jos de Boss op donderdag 24-11-2005 om 15:45:43
Lijkt me wel koel om te zien.
----------------------------------------
Jos de Boss
Boswottels
Gepost door Boswottels op donderdag 24-11-2005 om 15:48:11
is vast wel erges te loaden
 Index / Radio, televisie en film /
© 1998 - 2024 NLhiphop.nl. Alle rechten voorbehouden - All rights reserved. Parsed in 0.0065 sec.