Index   -   Actieve onderwerpen   -   Beleid   -   Zoeken   
 Index / [arch] Kunst en wetenschap /
SBU
Lieve kale dude - Godcomplex
Gepost door SBU op donderdag 01-03-2001 om 10:52:18
Wat vind men van al die stille tochten die er gehouden worden de afgelopen jaren.

Het lijkt haast wel of er niks meer hoeft te gebeuren en de stille tochten zijn er weer. RAMP in enschede, hier zijn veel mensen bij betrokken. Veel doden en gewonden een stille tocht is als vorm van rouw proces misschien wel op z'n plaats.

Volendam een zelfde iets.

Maar een voetbal supporter dood geschoten, een meisje vermist, dood en verkracht. Een jongen mishandeld tot de dood er op volgde.

Allemaal hele erge dingen hoor echt waar. Maar waarom vraag ik me af moet zelfs de dood commercieel uit gebuit worden? Want dat is het de zender met de mooiste en meeste beelden van een tocht verdient het meest.

WALGELIJK vind ik het. Het word bijna gewoon zo'n stille tocht. Heeft het straks nog wel enige waarde voor mensen die zoiets als verwerk proces nodig kunnen hebbn ???

-SA-
----------------------------------------
Leyla! : ik wilde even zeggen dat ik jou een eindbaas vind omdat je zomaar voor niks en in je vrije tijd een goede website en forum opzet als nlhh
zkills
Ken je dat gevoel dat je......
Gepost door zkills op donderdag 01-03-2001 om 13:00:47
In principe ben ik het met je eens Spade. Het feit dat stille tochten commercieel uit gebuit worden, komt ook mij de strot uit; en niet zo'n beetje ook. Dat neemt niet weg dat ik het oneens ben met al die tochten.
Als ik het nl goed begrepen heb, zou jij geen stille tochten houden indien er sprake is van een 'klein schalige' misdrijf zoals een verkrachting van een 12-jarige meisje. Daarentegen heb jij geen bezwaar tegen de stille tochten ter nagedachtenis van de 'rampen' zoals in Volemdan of Enschede.
Nou vraag ik me af waar je de grens moet leggen? (Ramp in Enschede stelt namelijk ook maar weinig voor in vergelijing met die aardbeving in India!). Ik persoonlijk vind dat je bij dit soort onderwerpen geen vergelijkingen mag maken, laat staan dat je het recht hebt om een misdrijf 'volwaardig' te vinden voor een stille tocht. Bij de ramp in Enschede waren er ongetwijfeld meer slachtoffers dat bijv. bij zo'n verkrachting van een 12-jarige meisje, maar daaruit volgt niet dat de nabestaanden meer of juist minder verdriet hebben. En daar zijn juist die stille tochten voor; om je medelij te tonen aan de nabestaanden zodat zij het rouwproces 'gemakkelijker' kunnen doorstaan.

Maar om dat dan commercieel uit te gaan buiten......das wel heeeel erg laag
----------------------------------------
A wise man speaks when he has something to say, the not so wise when he has to say something - Plato
Deathlock
FreeBSD Powered
Gepost door Deathlock op donderdag 01-03-2001 om 15:05:23
: Deze commerciele thread wordt gesponsort door Grolsch :

Het commercieel uitbuiten van stille tochten is gewoon om misselijk van te worden, maar ik wil toch ook ff iets citeren toen deze discussie gevoerd werd met Marcel van Dam (ben ff de naam van het programma kwijt maar komt op Ned3) "de stille tocht is zo mediageil gebleken dat je er geen normaal mens meer ziet lopen"
hiermee wordt gewoon al aangegeven dat als je als mens in de media wil komen dat je dan gewoon meegaat met een stille tocht. Ik zie het zelfs nog gebeuren dat RTL4 ofzo na het nieuws een melding maakt in de trend van "wilt u ook meelopen in een stille tocht stuurt u doen een e-mail met foto naar ikbeneenmeeloper@televisielozers.nl"

:r
----------------------------------------
"I have often regretted my speech, never my silence."
- Xenocrates (396-314 B.C.)
creech
Limited Edition
Gepost door creech op donderdag 01-03-2001 om 15:10:25
Stille tochten zijn bedoeld zodat veel mensen tegelijk kunnen laten zien dat ze ergens het ergens niet mee eens zijn. Bij de tocht in Enschede was de opkomst veeeeeel hoger dan verwacht, waardoor tegen de tijd dat de mensen die niet voorin liepen ALLE plechtigheden etc. aan het eind gemist hebben (volkspark is ook niet zo groot). : Destijds was de omvang van de ramp ook nog niet bekend. Als gevolg daarvan staan er hier nog steeds een heleboel huizen in de omgeving (was een voor Enschede oude wijk) die gestut moeten worden omdat anders de hele voorgevel zomaar in 1x op straat kan liggen. (Enschede kent niet echt oud, omdat het al vaker platgegooid is, geallieerden bedankt . Deze Tocht was op een aantal zenders te zien. TV-Oost (duh) 1 publieke zender, alle journaal's en SBS6 natuurlijk ook. Er werd bemerkt dat het goed werd bekeken...

Vervolgens was het een poosje rustig. TOT er een binnenbrandje was tijdens een feest met veel slachtoffers. En die slachtoffers hadden ook nog eens heel erg vervelende wonden. Er was direct duidelijk WAT er fout was, dat slechte nooduitgangen niks uitmaakte achteraf, door de aard van het vuur, maakt achteraf niks uit. Alleen toen daarbij een stille tocht was, waar echt geen ruk aan is om naar te kijken op tv, dan is er echt niks indrukwekkends meer aan. <img src= Zou een willekeurige demonstratie kunnen zijn alleen dan rustig, hadden ze besloten dat ze dat op zo ongeveer alle zenders tegelijk uit moesten zenden. De lokale omroep (geen idee wat dat is in Volendam) is logisch dat ze het uitzenden, die hebben heel simpel gezegd toch niks beters te doen, dat een publieke omroep het uitzendt is ook logisch, voor mensen die die lokale omroep niet kunnen ontvangen. maar er is GEEN ENKELE reden voor een commerciele zender om het uit te zenden behalve tranentrekken en kijkcijfers scoren :grr . NIET het "bekend maken aan 'de wereld'", want er is niemand die wel een commerciele zenders ontvangt maar geen publieke in heel Nederland. Er was simpelweg een zware overkill aan stille tocht op tv :sad: . Daarmee is de waarde ervan ook gelijk de grond in geboord. (en bedankt) :gun: . Nu zijn er meer manieren waarop mensen hun emoties uitten. Maar ook die zullen uitgebuit worden, tot een keer Tukker een camera man echt aanvliegt <img src= (they ain't seen nothing yet : ) en ze er zelf of iets van leren of de overheid de wet op privacy dusdanig uitbreid dat je de desbetreffende omroep zodanig kan aanklagen dat het hun treft (portemonnee dus 8 ). In sommige culturen is openbaar huilen DE manier om rouw te tonen, in Nederland toevallig NIET (maar een man mag niet huilen, ook al heeft hij verdriet. Een man mag niet huilen als iemand het ziet) , dus moeten ze niet gaan trekken naar tranen <img src= . Let maar eens op hoe vaak er bij betrokkennen van te voren gevraagd wordt of ze iets gevraagd mag worden in vergelijking met als ze een of andere domme vraag op straat stellen op een willekeurige plek.

Even over een aardbeving in India. Er vallen daar idd meer doden en gewonden en er is meer stuk :frown: . Dat is echt heel kut voor die mensen, maar sorrie, ik vindt het gewoon erger als mensen die ik goed ken in 1 klap alles kwijt zijn dat ze hebben. Een ander verschil is dat India nou eenmaal in een gebied ligt waar veel aardbevingen voorkomen (net als Japan, Turkije en nog veel meer). Nou is het wanneer er een aardbeving komt nog steeds onverwacht (wordt al veel beter), maar dattie een keer komt is verdomd zeker. :cry (Waarom denk je dat al die huizen in feodaal Japan van bamboe waren ??)Als een keer een vuurwerkopslagplaats ontploft, is dat niet iets dat je van te voren verwacht. En dat maakt een grot verschil. Stille tochten zijn als vorm protest tegen de gang van zaken. Protesteren tegen aardbevingen, overstromingen, droogte, vulkaanuitbarstingen heeft geen zin. <img src= Daar rouwt men om en pakt de draad weer op (+ een hoop herstel werk). Dingen als cafebrandjes en ontploffingen in vuurwerk opslag plaatsen zijn voor een heel groot deel te voorkomen :gun: (althans op deze schaal wel).
Dus

<img src=

ps. Die tocht in Enschede was geen stille tocht, maar een tocht van medeleven (Ja? Ja! Oh..)
[ Dit bericht is gewijzigd door op 30-08-2001 @ 00:05:00 ]

----------------------------------------
Sit jou kop in die koei se kont en wag tot die bull jou kom holnaai.
limon
Gepost door limon (Oldschool) op vrijdag 02-03-2001 om 09:02:05
Of er nou een meisje wordt verkracht en vermoord of dat er 20 mensen dood gaan bij een vuurwerk ramp, al deze slachtoffers verdienen hetzelfde respect. Zinloos geweld komt me ook de strot uit, want als we Iraq bombarderen en er vallen 20 slachtoffers, is dat dan zinvol ofzo? Moord, verkrachting, (natuur)rampen en oorlog , het zijn allemaal nare dingen in het leven. Als mensen een stille tocht willen houden, je bent er vrij in. Laten ze voortaan wel de media thuis? Deze mensen staan er dan voor hun WERK ipv voor de slachtoffers.

Heb respect voor alle slachtoffers, of het er nou 1 of 1000 is/zijn. Laat iedereen op zijn eigen manier medeleven tonen etc. Dat is wel zo`n beetje wat ik er van vind.
----------------------------------------
Voorzitter van de Typhoon-fanclub
zkills
Ken je dat gevoel dat je......
Gepost door zkills op vrijdag 02-03-2001 om 12:09:18
Ik wou hierop even reageren:

"Een ander verschil is dat India nou eenmaal in een gebied ligt waar veel aardbevingen voorkomen (net als Japan, Turkije en nog veel meer). Nou is het wanneer er een aardbeving komt nog steeds onverwacht (wordt al veel beter), maar dattie een keer komt is verdomd zeker. : (Waarom denk je dat al die huizen in feodaal Japan van bamboe waren ??)Als een keer een vuurwerkopslagplaats ontploft, is dat niet iets dat je van te voren verwacht. En dat maakt een grot verschil."

Creech jij geeft hier aan dat er een verschil is tussen de oorzaken van de aangegeven rampen. Hier ben ik het totaal niet mee eens. In beide gevallen heeft 'de overheid' veel steken laten vallen. In het geval van het vuurwerkramp lijkt mij dat zeer duidelijk. Voor de ramp in India geldt dat identiek. Des Pardes (wel gerespecteerde krant/tijdschrift in India) geeft al JAREN aan dat het mis met het beleid tav de bouw en het infracstruktuuren en met name in DIE streken waar de ramp heeft plaatsgevonden. En jarenlang heeft de overheid die kritiek weggefuifd.
(In plaats daarvan heeft men MILJARDEN per jaar geinvesteerd in het ontwikkelen van nucliere wapens.)
En zie hier de kern van de oorzaken: het nalaten van de verantwoordelijkheden van en door de overheid.

Inderdaad Creech, India is zeer gevoelig voor dat soort rampen en JUIST daarom moet de overheid maatregelen nemen, al was het om een poging te doen het aantal slachtoffers te 'beperken'. En inderdaad, als een keer een vuurwerkopslagplaats ontploft, is dat niet iets dat je van te voren verwacht. Maar de kans DAT ie ontploft is er wel degelijk aanwezig. En alleen daarom al zou men zo'n opslagplaats niet midden in een woonwijk neer moeten zetten.
In beide gevallen is er sprake van menselijk falen, ook al is er bij de een de natuur die het pleit beslecht.....
----------------------------------------
A wise man speaks when he has something to say, the not so wise when he has to say something - Plato
creech
Limited Edition
Gepost door creech op vrijdag 02-03-2001 om 15:33:48
Die vuurwerk opslag plaats stond niet midden in een woonwijk, maar op een industrie terrein waar een woonwijk om heen was gebouwd. 't Is idd wat lullig dat die aan de rand daarvan stond, maar goed. Als er in India 1 trein ontspoort vallen er al meer doden dan hier met Enschede en Volendam samen....
Bij aardbevingen vallen nog steeds doden als je speciaal verstevigde (of juist minder stevig) gemaakte gebouwen neerzet.
Vuurwerk opslag wordt op een dusdanige manier gebouwd dat als er brand uitbreekt er geen grote explosie kan volgen, daarom ligt vuurwerk ook in kazematten.

Maar dat maakt niks uit. Het is de taak van de bevolking om een overheid op zijn fouten te wijzen niet die van de bevolking van een ander land. Als "gratis" hulp willen verstrekken mits .... dan is die hulp niet gratis meer. De helft van de tegenwoordige oorlogen wordt gespeeld met geld, boycotten en weet ik wat nog meer (zie Cuba)
----------------------------------------
Sit jou kop in die koei se kont en wag tot die bull jou kom holnaai.
Muggz Gepost door Muggz op vrijdag 09-03-2001 om 19:23:51
Als de mensen die door zoiets getroffen worden d'r mee geholpen zijn in het verwerken van hun trauma...prima !!
Maar, inderdaad, ook ik word er goed misselijk van als ik zie hoe de persmuskieten d'r bovenop springen om toch zoveel mogelijk leed en tranen (=kijkcijfers =reklamegelden) te kunnen laten zien. In de tijd van de genocide in Kosovo werkte ik in een van de opvangcentra voor Albanese Kosovaren hier in NL, ook daar kwamen dergelijke zogenaamde "journalisten"...die wilden dus echt alleen de zielige oude en trieste mensjes voor de camera's (of natuurlijk zielige kleine kindjes)...degenen die er nog "te goed uitzagen" hadden voor hen geen waarde...gatverdamme wat was ik kwaad !!! Maar, eerlijk is eerlijk, d'r waren ook echte journalisten bij (maar die waren voornamelijk van kranten) die wel met goede bedoelingen een diepgaander verhaal wilden maken...dat moet gezegd.

Maargoed, stille tochten...prima als ze als doel hebben getroffenen te ondersteunen (en dat ook doen). Ik denk alleen dat bijv. een stile tocht tegen zinloos geweld niet veel uithaald... De eikels die zo geweldadig zijn vinden het alleen maar prachtig dat ze zoiets kunnen bewerkstelligen (nieuw spelprogramma op sbs6: sla iemand dood en wie de grootste stille tocht daarmee veroorzaakt wint 1 miljoen ???)... En degenen die wel verstand hebben en gevoel in hun donder hoeven niet meer te worden oertuigt door een stille tocht...
Dawast...groet, Muggz
 Index / [arch] Kunst en wetenschap /
© 1998 - 2019 NLhiphop.nl. Alle rechten voorbehouden - All rights reserved. Parsed in 0.0058 sec.