Deze site is tegenwoordig een archief over Nederlandse hiphop vroeger en krijgt geen updates meer. Zowel de site als forum zijn te tof geweest om niet online te houden.
Index   -   Actieve onderwerpen   -   Beleid   -   Zoeken   
 Index / Internet en computer /
Lau Gepost door Lau op vrijdag 10-02-2006 om 14:25:14
Quote:
LONDEN - Jongeren die intensief met verschillende partners kussen, lopen een groter risico op meningitis (hersenvliesontsteking) dan leeftijdsgenoten die terughoudender zijn. Dat blijkt uit een wetenschappelijke publicatie die vrijdag in de British Medical Journey is gepubliceerd en waarover ook de BBC berichtte.

Het onderzoek is uitgevoerd door een team Australische wetenschappers onder leiding van professor Robert Booy. De onderzoekers onderzochten 144 jongeren in de leeftijd van 15 tot 19 die met verschijnselen van hersenvliesontsteking in Britse ziekenhuizen lagen. De wetenschappers vergeleken de levensstijl van deze jongeren met die van leeftijdsgenoten. Van de deelnemers aan het onderzoek namen de wetenschappers bloedmonsters.


Het team van Booy kwam tot de conclusie dat jongeren die binnen twee weken intensief kussen met meerdere partners, student zijn en kort daarvoor ziek zijn geweest een ruim drie keer zo groot risico op een hersenvliestontsteking lopen als tieners met een rustiger levensstijl die tegen meningitis zijn ingeënt. In een toelichting op het onderzoek stelde Booy dat de meningitisbacterie zich in de keel ophoudt en het buiten het lichaam niet lang volhoudt.

"Maar de bacterie kan makkelijk via speeksel van de ene persoon naar de ander worden overgebracht", aldus Booy. "Ik denk dat jongeren hun gedrag zouden moeten veranderen."

----------------------------------------
Geen icoon is koeler!
poppekontje Gepost door poppekontje op vrijdag 10-02-2006 om 16:09:41
die tegen meningitis zijn ingeënt !??!!

dan is het toch enorm logisch :S
wat een slecht stukje

De mensen die veel zoenen drinken veel , dat is slecht voor je weerstand . Dat lijkt me eerder een aanleiding om ziek te worden dan vaak zoenen
----------------------------------------
www.joeyvankoningsbruggen.nl
livio om 22:17:37 :
Joey is een baas.
@Koningsbruggen
 Index / Internet en computer /
© 1998 - 2024 NLhiphop.nl. Alle rechten voorbehouden - All rights reserved. Parsed in 0.0112 sec.