Deze site is tegenwoordig een archief over Nederlandse hiphop vroeger en krijgt geen updates meer. Zowel de site als forum zijn te tof geweest om niet online te houden.
Index   -   Actieve onderwerpen   -   Beleid   -   Zoeken   
 Index / Optredens, festivals en parties /
Riestekorrel
DieKoeRentDieKoeNa
Gepost door Riestekorrel op vrijdag 26-05-2006 om 23:15:42
Limburg deze zomer verwend, en dat in mijn hometown

heerlijk pinkpop 2 nachten in mijn eigen bedje en solar ook nog eens, alleen lowlands in die fukking tent.

sjek itOUT,

kubus - draaiset , ben benieuwd, teKno mit ein K
Familie Zwolle en die aap uit rotterdam
het kraakt en het smaakt lekker
afrikaBAMBAATAA
DJ Jazzy Jeff
etc etc

Wie,Wat,Waar,Hoelaat,Wanneer



----------------------------------------
http://www.threshrecs.com/
TheBoss
Gepost door TheBoss op vrijdag 26-05-2006 om 23:25:00
klinkt (leest) goed
Riestekorrel
DieKoeRentDieKoeNa
Gepost door Riestekorrel op maandag 07-08-2006 om 11:40:38
Solar was Solauw
Typhoon(& hele familie), Kubus waren zaterdag de mannetjes, Jawat (met de Kraai & Vos), Opgezwolle, dj jazzy Jeff & Philly als cooling down op zondag was het weer een geslaagd weekend. Zonnetje, water, kippetjes, verjaardag van typhoon, we hebben genoten

(en al die gerrits en gerda's maar bouncen op put your hand up for detroit, 20 x op een dag )




----------------------------------------
http://www.threshrecs.com/
Ayda
Gepost door Ayda op maandag 07-08-2006 om 12:38:49
het was sooooo fucking dope
----------------------------------------
rolmetdieapen
Riestekorrel
DieKoeRentDieKoeNa
Gepost door Riestekorrel op dinsdag 08-08-2006 om 16:55:55
Naast de gebruikelijke house- en dance-acts is er dit jaar ook voor de hiphop-liefhebber voldoende redenen om af te reizen naar de tweede editie van het Solar-festival in Roermond. Overzeese grootheden als Jazzy Jeff en Afrika Bambaataa maar vooral ook de Hollandse delegatie met o.a. Opgezwolle, Typhoon en Pete Philly & Perquisite maken er een onvergetelijk feestje van.
De omstandigheden zijn gunstig, mooi weer heeft net op tijd zijn intrede gedaan en de locatie aan de Maasplassen geeft het stukje Roermond zowaar Spaanse allure. Het terrein is verdeeld in verschillende gebieden en voor de meeste hiphop-acts is een bescheiden plaatsje ingeruimd in de Spiegeltent. Deze situering heeft zo zijn voor- en nadelen. Er passen weinig mensen in de te kleine tent en door de grote belangstelling wordt het er al snel behoorlijk warm. Het zorgt voor een intiem sfeertje die de hiphoppers de gelegenheid geeft letterlijk één te worden met het publiek. Voor Typhoon is het podium overbodige luxe, hij gaat midden in de tent tussen het publiek staan dat zich in een cirkel om hem heen verzamelt. De rapper uit 't Harde is gehecht aan zijn familie en dus vergroten broer O-Dog en zusje Dinopha de feestvreugde en krijgt grote broer Blaxtar voor het eerst in zijn leven de gelegenheid op te treden in zijn geboortestad. De familie stuitert samen met publiek door de zaal en geeft een heerlijk energieke show.



Een dag later weet ook Jawat! de tent op zijn kop te zetten. Kastro de Kraai van Audio Elixer opent de show openen en zijn maatje Rein de Vos staat ook gezellig op het podium, een duidelijk signaal dat we de dis-track van de twee aan het adres van Jawat! met een korreltje zout moeten nemen. Ut zwarte aap zelf duikt regelmatig de menigte in om fanatiek mee te doen aan de moshpits en wordt zo al optredend zelf toeschouwer als hij jonge breakers uit het publiek uitnodigt om in een cirkel hun moves te doen op de muziek. Minder druk bezocht wordt de set van de Shadow Huntaz, een project van de Nederlandse electronica-groep Funckarma die muziek produceren voor een enkele Amerikaanse mc's en alleen via internet contact met hun onderhouden. Mooi om de Funckarma-broers, verscholen achter hun computers, volledig op te zien gaan in hun muziek. Jammer dat nog zo weinig mensen ze hebben ontdekt want luisteren naar hun beats is een ware belevenis en de teksten van de mc's zijn doordacht.



Eigenlijk is dj'en een heel eerlijk beroep. Als je een plaatje opzet en mensen vinden het niet leuk dan dansen ze niet, ook als je Afrika Bambaataa heet en één van de grondleggers van de hiphop bent. Een uur en drie kwartier lang zit hij verveeld achter zijn laptop, er kan geen glimlachje af en er is geen enkele interactie met het publiek. Om nou te zeggen dat hij een slechte set weggeeft is overdreven maar er viel meer te verwachten van de man die de sample heeft uitgevonden. Hij moest het vooral hebben van old-school hiphop en hij krijgt het publiek nog wel aan het dansen met hits als U Can't Touch This van MC Hammer maar meer ook niet. Dan liever Jazzy Jeff, die zich laat vergezellen door backup-mc Mad Skillz, die de boel verlevendigt. In zijn set put Jazzy Jeff uit materiaal dat verser in het collectieve hiphop-geheugen ligt. Zonder dat het lijkt op makkelijk scoren mixt hij bekwaam hit na hit aan elkaar en de mensen gaan los. Als hij zijn set afsluit met Nirvana's Smells Like Teen Spirit is het terrein rondom het hoofdpodium te klein en kan Jazzy Jeff terugkijken op een geslaagde set. Temeer omdat hij de aandacht had moeten vasthouden nadat Opgezwolle het publiek er had laten genieten van een show zoals we dat van ze gewend zijn. Sticks doopt het festival tijdelijk om tot Solauw en niks was minder waar. Jawat! doet mee met Zwarte Koffie en Sticks brengt samen met Rico en de jarige Typhoon een track ten gehore van zijn Fakkelteit-album dat er nu toch echt aan schijnt te komen.

Het terrein voor het hoofdpodium biedt een prachtig uitzicht op de Maasplassen en de juiste atmosfeer om te genieten van wat rustiger acts als Tasha's World en Pete Philly & Perquisite. Onder het genot van de avondzon trakteren laatgenoemden het publiek op heerlijke muziek zoals we die van hun album Mindstate kennen. Een relatief rustig einde van een roerig hiphop-weekend.


bron: state magazine
door Bas Pommé; beeld: Bram Thuis,nachtfotograaf 7Aug06

----------------------------------------
http://www.threshrecs.com/
 Index / Optredens, festivals en parties /
© 1998 - 2024 NLhiphop.nl. Alle rechten voorbehouden - All rights reserved. Parsed in 0.0138 sec.