Deze site is tegenwoordig een archief over Nederlandse hiphop vroeger en krijgt geen updates meer. Zowel de site als forum zijn te tof geweest om niet online te houden.
Index   -   Actieve onderwerpen   -   Beleid   -   Zoeken   
 Index / Optredens, festivals en parties /
liam Gepost door liam op dinsdag 05-09-2006 om 15:08:40
De programmering van het derde Appelpop-podium, dat de officiële naam Gelders Poppodium meekrijgt, is rond. Naast de al eerder bekend gemaakte groepen Wheel, Oblivian Nightmare en Head-Shot spelen er op dat podium nog vijf Gelderse bands tijdens de vijftiende editie van het gratis tweedaagse popfestival op vrijdag 8 en zaterdag 9 september a.s. op de Waalkade in Tiel. Het betreft de groepen Silence is Sexy, The Bloody Honkies, Backwater, The Feromones en Transworld.

De bands op het Gelders Poppodium spelen op beide dagen steeds gelijktijdig met de bands op het tweede podium. Oblivian Nightmare en Silence is Sexy spelen achtereenvolgens op vrijdag (Oblivian Nightmare begint om 19.50 uur). Op zaterdag is de volgorde als volgt The Bloody Honkies, Backwater, Head-Shot, Wheel, The Feromones en Transworld (The Bloody Honkies start om 13.45 uur). De presentatie van het Gelders Poppodium is op Appelpop net als vorig jaar in handen van de bekende Tielse muzikant Vic Latumahina.

Met de toevoeging van bovenstaande bands op het Gelders Poppodium, presenteert de Stichting Muziekstad Tiel dit jaar tijdens Appelpop net als vorig jaar op drie volledig overdekte podia in drie tenten maar liefst 26 bands. Voor de volledigheid nog even de al eerder bekend gemaakte programmering van het hoofdpodium en het tweede podium. Op vrijdag: De Jeugd Van Tegenwoordig, Half Past Midnight, Krezip, Pete Philly & Perquisite en Within Temptation. En op zaterdag: Lange Frans en Baas B, Textures, Treble, LPG, After Forever, GEM, Rowwen Hèze, The Shavers, Racoon, Kraak & Smaak, Sarah Bettens, Nits en De Dijk.

Het derde podium is vorig jaar in samenwerking met de Stichting voor Kunst en Cultuur Gelderland (SKCG) voor het eerst onder de noemer Gelders Poppodium op Appelpop gepresenteerd en krijgt dus dit jaar een vervolg. En dat was lange tijd onzeker vanwege de sterk verminderde subsidie van het provinciebestuur. De Stichting Muziekstad Tiel is dan ook blij dat het uiteindelijk is gelukt om het derde podium met steun van extra sponsors te handhaven. De stichting vindt het namelijk erg belangrijk om enerzijds het publiek nog meer diversiteit te bieden en anderzijds nog meer Gelderse bands dan vroeger de kans te bieden om zich (op een eigen podium) aan een breed publiek te presenteren. En daar zijn veel mensen het mee eens, getuige de positieve reacties op de introductie van het Gelders Poppodium door publiek, pers en de betreffende bands. Het derde podium heeft dan ook ongetwijfeld bijgedragen aan het succes van de 14de editie van Appelpop, dat vorig jaar een record aantal bezoekers (80.000) trok.

Het gaat bij de acht bands op het Gelders Poppodium om winnaars van Gelderse popprijzen én om talentvolle bands, die zijn aangedragen door de programmeurs van de bij het project betrokken samenwerkende Gelderse festivals: Appelpop, Huntenpop, de Valkhof Affaire en Kabaal am Gemaal (onderdeel van het Bevrijdingsfestival in Wageningen). Zoals eerder gemeld heeft de selectie van Wheel, Oblivian Nightmare en Head-Shot alles te maken met de Betuwse regio. Wheel verdiende als winnaar van de meest recente editie van de Betuwse popwedstrijd Parel van de Betuwe een plaats op Appelpop en Oblivian Nightmare en Head-Shot zijn door de programmeurs van Appelpop aangewezen als talentvolle Tielse groepen, die een plaats op het Gelders Poppodium verdienen.

-15 jaar Appelpop: van Feest tot Festival -
26 augustus tot en met 10 september 2006
- Tentoonstelling Streekmuseum De Groote Sociëteit in Tiel -

Het 15-jarige jubileum van het gratis festival Appelpop wordt op vrijdag 8 en zaterdag 9 september a.s. niet alleen uitbundig gevierd op de Tielse Waalkade, maar krijgt ook extra aandacht in Streekmuseum De Groote Sociëteit in Tiel. Daar is van zaterdag 26 augustus tot en met zondag 10 september onder de noemer '15 jaar Appelpop: van Feest tot Festival' een uitgebreide expositie te zien over het festival. De expositie wordt op 26 augustus om 15.00 uur officieel geopend door Laurens Verspuij, de Tielse wethouder van Cultuur. De feestelijke opening is alleen toegankelijk voor genodigden. Het publiek is welkom vanaf zondag 27 augustus.
Het idee voor Appelpop ontstond vijftien jaar geleden in de kroeg en werd werkelijkheid in de vorm van een feestje in de Tolhuisstraat, een podiumwagen met daarop popbandjes uit de regio. De initiatiefnemers, onder wie de kroegeigenaar van café De Stoof, wisten toen niet dat dit feestje zou uitgroeien tot een waar popfestival op de Waalkade. Een landelijk bekend gratis festival, waar de nationale topbands willen optreden en waar nog steeds ruimte is voor regionale bands. Een evenement waar met echte draaiboeken wordt gewerkt, 400 vrijwilligers die het laten slagen, ondersteuning door trouwe sponsors, 80.000 bezoekers, strakke afspraken met brandweer en politie over veiligheid, tienduizenden liters bier en bergen plastic bekertjes.

De expositie in Streekmuseum De Groote Sociëteit biedt een leuk en interessant overzicht van de ontwikkeling die Appelpop in die vijftien jaar heeft doorgemaakt. Het beeld wordt geschetst aan de hand van onder meer foto's van de Tielse fotografen Raphaël Drent en Jan Bouwhuis, tekeningen die de Tielse kunstenares Guusje Kaaijk vorig jaar op het festival heeft gemaakt, documenten uit de Appelpop-archieven, affiches, flyers, t-shirts en andere attributen, én filmbeelden die in de loop der tijd van het festival zijn geschoten.

Streekmuseum De Groote Sociëteit is op zaterdag en zondag geopend van 13.30 tot 16.30 uur en op dinsdag t/m vrijdag van 13.30 tot 17.00 uur. Tijdens de Appelpop-vrijdag op 8 september en op zaterdag 9 september is het museum tevens exclusief geopend van 19.00 tot 21.00 uur. Het museum is op vrijdagavond 8 september tussen 19.00 uur en 21.00 uur, op zaterdag 9 en zondag 10 september voor iedereen gratis toegankelijk! Let wel: op de avonden is alleen de tentoonstelling van Appelpop te bezichtigen.

Zie ook de websites: www.appelpop.nl en www.streekmuseumtiel.nl
brendan
sir
Gepost door brendan op dinsdag 05-09-2006 om 15:09:50
vet
V.I.P.
California dreamin'
Gepost door V.I.P. op dinsdag 05-09-2006 om 20:16:48
oja, misschien ben ik daar
----------------------------------------
I've tried Shakespeare, respect due dere
But did is de stuff I like
rame
Gepost door rame op dinsdag 05-09-2006 om 20:30:36
tiel.. hm... ik zie eigenlijk alleen pete philly & perquisite wat me intresseert, maar ik zie nog wel
Jos de Boss
Jops
Gepost door Jos de Boss op dinsdag 05-09-2006 om 22:08:14
ik ben daar mensen
----------------------------------------
Jos de Boss
Swerious_Linez
Oh shit
Gepost door Swerious_Linez op dinsdag 05-09-2006 om 23:15:05
Quote:
Jos de Boss schreef op 05-09-2006 @ 22:08
ik ben daar mensen

jatoch, wordt gezellug
----------------------------------------
"Ze spelen vals, maar toch verliezen ze" - Supadupah
Jos de Boss
Jops
Gepost door Jos de Boss op vrijdag 08-09-2006 om 11:43:34
Nog meer mensen van hiero daar?
----------------------------------------
Jos de Boss
Swerious_Linez
Oh shit
Gepost door Swerious_Linez op zondag 10-09-2006 om 14:19:40
zeer geslaagd festival... dope optredens.. ghehe geslapen in bouwkeet, scheelde weer moeite en geld
----------------------------------------
"Ze spelen vals, maar toch verliezen ze" - Supadupah
 Index / Optredens, festivals en parties /
© 1998 - 2024 NLhiphop.nl. Alle rechten voorbehouden - All rights reserved. Parsed in 0.0095 sec.