Deze site is tegenwoordig een archief over Nederlandse hiphop vroeger en krijgt geen updates meer. Zowel de site als forum zijn te tof geweest om niet online te houden.
Index   -   Actieve onderwerpen   -   Beleid   -   Zoeken   
 Index / Algemene zaken /
Genkster
motivatie is de sleutel tot succes
Gepost door Genkster op zondag 10-09-2006 om 16:55:48
Hiphop leeft in Genk!

Dat Genk een levendige hiphopscene heeft, wisten ingewijden al langer. Ver buiten de stadsgrenzen is Genk gekend als hét centrum voor wie op zoek is naar actuele beats, knappe raps, goede MC’s en het betere DJ werk.

Het stadsbestuur pikte dan ook snel het signaal op van enkele Genkse voortrekkers van deze jongerengroep zoals ‘Flash OG ( Jochen Raedschelders) en BLO (Enzo Longo).
Het stadsbestuur vindt het immers belangrijk om ook deze vorm van jongerencultuur te erkennen en mee op de kaart te zetten. Bovendien vinden we in vele raps verwijzingen naar Genk terug, zodat we toch wel kunnen spreken van een Genkse stijl waarin velen zich herkennen.

De idee om een compilatie - cd uit te brengen werd dan snel op sporen gezet. Bedoeling is om een overzicht te geven van wat Genk te bieden heeft op het vlak van hiphop. En dat is dus heel wat!

Op dit ogenblik nemen maar liefst 19 Genkse hiphopcrews een track op in de studio van Jeugdhuis TNT in de Genkse wijk Termien. Producers dECAY (Dries Ketels) en Don Luca ( Gianluca Nobile) leiden het geheel in goede banen.
Parallel werden 5 Genkse jonge fotografen uitgenodigd om van alle deelnemende hiphopcrews een portrettenreeks te maken. Onder de leiding van Alex Vanhee ( rockfotograaf De Morgen) zullen deze jonge Genkenaren in hun foto’s trachten de drive van de hiphop vast te leggen. Deze foto’s zullen niet alleen gebruikt worden voor de cd -brochure. De beste foto’s zullen opgenomen worden in een tentoonstelling die vanaf begin volgend jaar zal rondreizen in Genk.

Genkse shits (downloads)

ps. http://overleveningenk.genk.be/

deze webpagina zou kunnen worden ingezet voor de verdere promo voor de cd. verder zijn er nog een heeldeel ideeen die we nog moeten uitwerken de komende weken.

----------------------------------------
we spelen een spelletje, gij ging over de streep, maar bij mij ging het belletje.
Xflipit
Listen To Me
Gepost door Xflipit op zondag 10-09-2006 om 16:57:58
Quote:
Genkster schreef op 10-09-2006 @ 16:55


Ver buiten de stadsgrenzen is Genk gekend als hét centrum voor wie op zoek is naar actuele beats, knappe raps, goede MC’s en het betere DJ werk.



lol nee.
----------------------------------------
Sean is a rapper but rapping is lame.
 Index / Algemene zaken /
© 1998 - 2024 NLhiphop.nl. Alle rechten voorbehouden - All rights reserved. Parsed in 0.0084 sec.