Deze site is tegenwoordig een archief over Nederlandse hiphop vroeger en krijgt geen updates meer. Zowel de site als forum zijn te tof geweest om niet online te houden.
Index   -   Actieve onderwerpen   -   Beleid   -   Zoeken   
 Index / Algemene zaken /
dap
038
Gepost door dap op zondag 08-10-2006 om 19:06:46
Stembussen in België gesloten

BRUSSEL - In België zijn om 16.00 uur de stembussen gesloten voor de verkiezing van 589 nieuwe gemeenteraden. De eerste uitslagen van kleinere gemeenten worden vóór 17.00 uur al verwacht.

De uitslag van Antwerpen zal pas in de avond volgen. In de Scheldestad zijn alle ogen gericht op de score van het rechts-radicale Vlaams Belang, dat enkele procenten winst zou boeken tot zo'n 35 procent.

Dewinter

In Antwerpen is het verder van belang wat de uitslag van de partij van kopstuk Filip Dewinter is in de districtsraden van de gemeente. In enkele districten zou de partij wel een absolute meerderheid kunnen halen. De districten hebben echter beperkte bevoegdheden. Volgens peilingen blijft in het stadhuis de socialistische burgmeester Patrick Janssens aan de macht.

De stembusgang verliep zonder noemenswaardige problemen. In enkele kleinere gemeenten waren er zondagochtend problemen met de stemcomputers, waardoor pas vanaf 10.30 uur gestemd kon worden. Een kandidaat van het Vlaams Belang overleed op de dag van de verkiezingen. In Gent werd een kiezer in het stemhokje getroffen door een hartstilstand. Hij is in kritieke toestand naar een ziekenhuis gebracht.
De Gevallen Engel Gepost door De Gevallen Engel op zondag 08-10-2006 om 19:07:24
Vlaams Belang is de enige partij die vandaag vooruit gegaan is in Geel. Alle andere partijen hebben stemmen verloren.

Edit:

Mijn vader, die ook meedeed voor de VLD (liberale partij) had maar 211 voorkeursstemmen (veel te weinig)
[ Dit bericht is gewijzigd door op 08-10-2006 @ 20:29:35 ]

----------------------------------------
aapje schreef op 26-03-2008 @ 15:22
waarom mogen jongens meisjes niet slaan maar andersom wel
rame
Gepost door rame op zondag 08-10-2006 om 22:54:28
Socialisten streven Vlaams Belang voorbij in Antwerpen

Uitgegeven: 8 oktober 2006 20:23
Laatst gewijzigd: 8 oktober 2006 22:33
ANTWERPEN - Het rechts-radicale Vlaams Belang heeft zondag bij de raadsverkiezingen in België een overwachte nederlaag geleden in het bolwerk Antwerpen. De socialisten van burgemeester Patrick Janssens werden tegen alle verwachtingen in de grootste partij met 35,7 procent van de stemmen.

Het Belang van Filip Dewinter ging er licht op achteruit met 0,2 procentpunt tot 32,8 procent. Dat blijkt uit een telling van vijftien van de zestien stembureaus in de stad.

PvdA

Belang-Kamerfractievoorzitter Gerolf Annemans weet de winst van de socialisten wel aan het stemrecht voor migranten, die voor het eerst bij de raadsverkiezingen mochten stemmen. Hij legde ook de link "met dat wat is gebeurd met de PvdA van Wouter Bos in Rotterdam".

De Vlaamse schrijver Hugo Claus reageerde al wel vanaf het plein voor het Antwerpse stadhuis. "Ik ben zo blij dat ik niet meer uit mijn woorden kan komen",aldus Claus. Het Vlaams Belang zou overigens in enkele districtsraden in Antwerpen wel bijna een meerderheid halen. De districtsraden hebben echter maar heel beperkte bevoegdheden.

Rode zondag

De Antwerpse socialistische oud-burgemeester Leona Detiège stelde dat de "opkomst van het Vlaams Belang in Antwerpen is begonnen". "Daar zal het ook weer eindigen." Andere socialistische kopstukken spraken al van een "rode zondag" na vele zwarte zondagen waarbij het Vlaams Blok, de voorganger van het Vlaams Belang, telkens winst boekte. Ook in andere grote steden gingen de socialisten erop vooruit.

Macht

De onverwachte overwinning is volgens de socialistische partijvoorzitter Johan Vande Lanotte een teken dat het rechts-radicale Vlaams Belang in België nooit aan de macht zal komen.

"U zult nooit aan de macht deelnemen, omdat u nooit iets positiefs heeft gezegd of gedaan", aldus Vande Lanotte tegenover Belang-voorzitter Frank Van Hecke tijdens een televisiedebat.

De andere partijen in Vlaanderen willen ook niet met Vlaams Belang besturen en hebben dit onderling schriftelijk vastgelegd, het zogeheten cordon sanitaire. De christendemocratische partijvoorzitter Jo Vandeurzen noemde de wijze van campagnevoeren van het Belang zondag overigens nog "de zuiverste smeerlapperij".

Verlies

In de rest van België lijken de gemeenteraadsverkiezingen van zondag uit te draaien op een stevig verlies voor de Vlaamse liberalen van premier Guy Verhofstadt. Uit de twintig eerste officiële resultaten komt een gemiddeld verlies van 7 tot 9 procentpunt naar voren.

Dat verlies lijkt grotendeels te gaan naar het rechts-radicale Vlaams Belang, dat in veel gemeenten ook voor het eerst zelfstandig op kwam. De partij boekt voor de dertiende opeenvolgende verkiezing winst en lijkt de positie als tweede politieke formatie in Vlaanderen te bevestigen.

Politieke familie

Verder is er een gemiddelde winst van zo'n 3 procentpunt voor de Vlaamse christendemocraten, de grootste politieke familie. De socialisten lijken redelijk stabiel te blijven op gemiddeld 20 procent van de stemmen. De resultaten van de Vlaamse groenen zijn erg wisselend.

De resultaten uit Wallonië en Brussel zijn nog niet bekend. De uitslag van Antwerpen, door de bestuurlijke indeling van Brussel de grootste gemeente van België, wordt tegen 20.00 uur verwacht. In Antwerpen bleef het Vlaams Belang met 33 procent van de stemmen bij de vorige verkiezingen in 2000 de grootste partij.

Overwinnaar

Partijvoorzitter Frank Van Hecke van Vlaams Belang riep zijn partij alvast uit tot "grootste overwinnaar" van de verkiezingen van zondag. Vergeleken met de regionale en Europese verkiezingen van 2004 is het echter nog de vraag of het Vlaams Belang winst heeft gemaakt. Van Hecke wilde die vergelijking niet maken. "We gaan geen appels met citroenen vergelijken."

Vlaams minister-president Yves Leterme, leider van de Vlaamse christen-democraten toonde zich tevreden met de lichte winst van zijn partij. Voor zijn CD&V was het de tweede winst op rij. Leterme zag er een goede uitgangspositie voor de verkiezingen van 2007 in.

Gent

De paarse coalitie van socialisten en liberalen behoudt haar meerderheid in Gent, de tweede stad van Vlaanderen.

Dat is goed nieuws voor de regering van premier Guy Verhofstadt, zelf een Vlaamse liberaal. De uitslag in Gent wordt gezien als een belangrijke graadmeter voor de landelijke parlementsverkiezingen van juni volgend jaar in België. Op landelijk niveau is in België ook een paarse coalitie aan de macht.

Gelijk

De socialisten (sp.a) stijgen ongeveer 7 procentpunt in Gent, tot ruim 32 procent van de stemmen. Tegen de landelijke trend in blijven de liberalen (VLD) van Verhofstadt in Gent gelijk op ongeveer 24 procent van de stemmen. Ook tegen de landelijke trend in gaat het rechts-radicale Vlaams Belang er in Gent ongeveer 1 procentpunt op achteruit.
Xflipit
Listen To Me
Gepost door Xflipit op zondag 08-10-2006 om 23:14:44
Schaf het cordon sanitaire af en vlaams belang krijgt zowieso minder stemmen.
50 % van hun stemmen zijn geen stemmen voor de programma punten van het vlaams belang maar proteststemmen tegen het cordon sanitaire.
----------------------------------------
Sean is a rapper but rapping is lame.
dap
038
Gepost door dap op vrijdag 08-06-2007 om 18:54:02
Belgen wil Nederlandstalige ondertiteling

De Nederlandse straattaal is onbegrijpelijk geworden voor Vlamingen. Onze zuiderburen hebben er steeds meer moeite mee Nederlandstalige televisieprogramma's te volgen en willen massaal meer ondertiteling. Vooral jonge Vlamingen zouden de rappe straattaal nauwelijks kunnen bijbenen en hebben zelfs al moeite met Nederlandse documentaires en nieuwsberichten, meldt De Telegraaf vrijdag.

De krant baseert zich op een onderzoek van de Universiteit Antwerpen, waaruit zou blijken dat 38 procent van de Vlamingen het 'Noord-Nederlands' onbegrijpelijk vindt zonder ondertiteling. Bij de zuiderburen wordt nu al bijvoorbeeld de politieserie Baantjer van ondertiteling voorzien. Straattaal als 'klerelijer' en 'gezeik' wordt vertaald als 'ambetanterik' en 'gezaag'.

De problemen zijn mogelijk ontstaan doordat Belgen hun tv vroeger veel vaker op Nederlandse zenders afstemden vanwege het gebrek aan commerciële zenders in Vlaanderen, speculeert een woordvoerder van de Vlaamse publieke omroep VRT in de krant. "Bovendien is de spreektaal in Nederland nogal achteruitgegaan. Men spreekt steeds sneller en slikt woorden in."
FreakyFreek
Teringhond & Co.
Gepost door FreakyFreek op vrijdag 08-06-2007 om 20:00:59
belgen willen...
----------------------------------------
http://www.wijzenuithetoosten.nl
De Gevallen Engel Gepost door De Gevallen Engel op vrijdag 08-06-2007 om 21:18:47
10 juni (zondag) zijn het federale verkiezingen.Dat past ook wel in dit topic.
----------------------------------------
aapje schreef op 26-03-2008 @ 15:22
waarom mogen jongens meisjes niet slaan maar andersom wel
jamme
Catweazle
Gepost door jamme op vrijdag 08-06-2007 om 22:03:42
hopelijk faalt vlaams belang. ik stem groen! andere Belgen?
Schaduw Gepost door Schaduw op vrijdag 08-06-2007 om 22:04:10
las er vandaag wat over in de krant..

wordt het niet eens tijd dat vlaanderen en walonie zich afscheiden?
jamme
Catweazle
Gepost door jamme op vrijdag 08-06-2007 om 22:06:23
volgens vlaams belang wel.maar ik zie er de voordelen niet van in.
Bizzy_D
silly bitch
Gepost door Bizzy_D op vrijdag 08-06-2007 om 22:07:29
vlaanderen bij nederland en wallonie bij frankrijk bedoel je?
of 2 aparte staten of 1'tje?

Opzich zou vlaanderen bij nederland niet verkeerd zijn. lekker vuurwerk halen zonder douane
Schaduw Gepost door Schaduw op vrijdag 08-06-2007 om 22:10:02
als vlaanderen bij nederland komt zullen de vuurwerk wetten wel veradnerd worden..

Denk niet dat het erin zit dat ze bij nederland komen, teveel wettelijke dingen die anders zijn.
jamme
Catweazle
Gepost door jamme op vrijdag 08-06-2007 om 22:10:31
ja idd..maar de Fransen willen wallonie niet...
Master Of Disaster
Gepost door Master Of Disaster op vrijdag 08-06-2007 om 22:10:36
Quote:
Bizzy_D schreef op 08-06-2007 @ 22:07
vlaanderen bij nederland en wallonie bij frankrijk bedoel je?
of 2 aparte staten of 1'tje?

Opzich zou vlaanderen bij nederland niet verkeerd zijn. lekker vuurwerk halen zonder douane


lijkt me geniaal. zitten denk ik veel meer positieve als negatieve kanten aan als dat zou gebeuren
----------------------------------------
Wie ben je wel niet dat je denkt?!
livio
Oldschool
Gepost door livio op vrijdag 08-06-2007 om 22:23:17
Behalve voor Wallonië.
De Gevallen Engel Gepost door De Gevallen Engel op vrijdag 08-06-2007 om 22:23:31
Er is geen enkele partij die wilt dat wij annexeren met Holland. Dus vergeet dat al maar.
Seperatisme betekent Vlaanderen als onafhankelijk land.

Ik stem LDD, volgens al die online peilingen ben ik daar het meest mee verbonden. Zij willen ook Vlaanderen als onafhankelijke staat, maar het is ontzettend onwaarschijnlijk dat ze de kiesdrempel (5% ) halen.
[ Dit bericht is gewijzigd door op 09-06-2007 @ 11:37:58 ]

----------------------------------------
aapje schreef op 26-03-2008 @ 15:22
waarom mogen jongens meisjes niet slaan maar andersom wel
livio
Oldschool
Gepost door livio op vrijdag 08-06-2007 om 22:27:35
Ik snap dat onafhankelijke niet, op het moment dat iets niet lekker draait stoot je het maar af? Beetje makkelijk.
De Gevallen Engel Gepost door De Gevallen Engel op vrijdag 08-06-2007 om 22:40:45
Wallonië is een bitch.

Ze doen niet de minste toegeving rond zaken zoals Brussel-halle-vilvoorde, waar elke regering over struikelt.(= een Vlaams kiesgebied waar ook waalse politiekers hun gezag kunnen doorvoeren).

Elke keer als er een stap wordt ondernomen naar meer vlaamse autonomie, (dus geen onafhankelijkheid), doet wallonie kenkermoeilijk.

Vlaanderen laat wallonie nie verkommeren, elk jaar gaat er (volgens het Vlaams belang beschreven als) 'miljoenenstroom' naar wallonie, maar de politiek in wallonie besteedt het verkeerd waardoor het werkloosheidscijfer daar blijft stijgen.

Ik zou nooit voor het VB stemmen, wegens hun ronduit racistisce motieven, maar ik ben wel voor Vlaamse onafhankelijkheid in een open europese unie. Daarom LDD.

Ik voel mij ook geen belg. Ik voel mij een vlaming. Ik beschouw Belg bijna als scheldwoord.

----------------------------------------
aapje schreef op 26-03-2008 @ 15:22
waarom mogen jongens meisjes niet slaan maar andersom wel
Schaduw Gepost door Schaduw op vrijdag 08-06-2007 om 22:42:04
jij waal!
jamme
Catweazle
Gepost door jamme op vrijdag 08-06-2007 om 22:45:40
@dge: ik snap u volledig met uw redenering van miljoenenstroom, maar honderd jaar geleden was het net andersom. Ok das een eeuw geleden ma toch.. vlaanderen onafhankelijk zou mooi zijn, maar dat zal niet voor binnenkort zijn..
wat zou er met brussel gebeuren dan?
livio
Oldschool
Gepost door livio op vrijdag 08-06-2007 om 22:55:34
Misschien moeten ze er een muur tussen zetten en wat wachtposten oprichten, is toch heel erg effectief gebleken.

De Gevallen Engel Gepost door De Gevallen Engel op zaterdag 09-06-2007 om 11:49:52
Ey jamme, Waarom zou je dan stemmen voor Groen! ?

Een partij die hoogstens wat gaat schreeuwen voor zinloze windmolens en een milieutax (!). Tegenwoordig heeft bijna elke partij een klimaatplan, dus daar hebben we Groen! niet voor nodig in deze regering.

De kwestie Brussel lijkt mij geen struikelblok. Ge vraagt gewoon aan de Brusselse burgemeester wat die het liefst zou doen (bij Vlaanderen of wallonie) et voila. (= heel simplistisch )

Als het al zover komt, want die Walen willen nu al geen toegevingen doen rond Brussel-Halle-Vilvoorde.
----------------------------------------
aapje schreef op 26-03-2008 @ 15:22
waarom mogen jongens meisjes niet slaan maar andersom wel
Bizzy_D
silly bitch
Gepost door Bizzy_D op zaterdag 09-06-2007 om 11:52:26
ik vraag me af of de Vlaamse economie en politiek dusdanig sterk is om als land 'onafhankelijk te worden'..
De Gevallen Engel Gepost door De Gevallen Engel op zaterdag 09-06-2007 om 11:57:59
Ja, dat is ie zeker.
Brussel is de fucking europese hoofstad, je weet zelf.
Werkloosheidscijfer daalt in Vlaanderen en we hebben van niemand buiten af hulp nodig.
De begroting is binnen de perken gehouden, dus cava.
Vlaanderen kan het zeker aan, Wallonie betwijfel ik.

Op politiek gebied, willen zowat alle partijen meer vlaams autonomie. Maar slechts enkelen willen Vlaamse onafhankelijkheid:

Vlaams belang (2de grootste partij in Belgie), maar is door het cordon sanitaire mondsdood gemaakt.
LDD, nieuwe partij, zal waarschijnlijk de kiesdrempel niet halen.
NVA, wilt vlaanderen als republiek. Ze vormen een kartel met CDenV , dus ze hebben weinig te zeggen.


----------------------------------------
aapje schreef op 26-03-2008 @ 15:22
waarom mogen jongens meisjes niet slaan maar andersom wel
De Gevallen Engel Gepost door De Gevallen Engel op zondag 10-06-2007 om 09:07:41
Vandaag is het zover.
Op Een kan u het rechtstreekse verslag zien van 12.00 u tot 00.00 u.

Ik ga zometeen stemmen.
----------------------------------------
aapje schreef op 26-03-2008 @ 15:22
waarom mogen jongens meisjes niet slaan maar andersom wel
Xflipit
Listen To Me
Gepost door Xflipit op zondag 10-06-2007 om 09:40:05
Lijst dedecker haalt de kiesdrempel wel hoor.

Veel mensen gaan op jean marie dedecker stemmen omdat hij zich controversieel gedraagt.

Hij zegt wat hij denkt zonder mooie woorden te gebruiken.

Voor minder intelligente mensen komt dit heel aantrekkelijk over

Ik stem op de socialisten
----------------------------------------
Sean is a rapper but rapping is lame.
De Gevallen Engel Gepost door De Gevallen Engel op zondag 10-06-2007 om 09:42:57
dat verbaast mij enigszins
----------------------------------------
aapje schreef op 26-03-2008 @ 15:22
waarom mogen jongens meisjes niet slaan maar andersom wel
Xflipit
Listen To Me
Gepost door Xflipit op zondag 10-06-2007 om 09:44:34
Volwassen geworden

Mijn 'rechtse' periode was maar een fase.

Maar ik vind nog altyd dat het cordon sanitaire geen nut heeft
----------------------------------------
Sean is a rapper but rapping is lame.
jamme
Catweazle
Gepost door jamme op zondag 10-06-2007 om 09:47:41
ik stem op groen!
al jaren ijveren ze voor beter milieubeleid en toestanden. Nu dat er plots aandacht komt voor het milieu door de opwarming van de aarde) nemen andere partijen de standpunten over, oke dit is goed. Maar ik heb serieuze twijfels bij de echtheid hiervan. Dat is alvast een reden waarom ik voor groen stem. Plus het feit dat ze alles op een menselijke manier en met dialoog wil oplossen...ik ga nu stemmen.iee
Xflipit
Listen To Me
Gepost door Xflipit op zondag 10-06-2007 om 09:50:57
en ze willen soft drugs legaliseren
----------------------------------------
Sean is a rapper but rapping is lame.
De Gevallen Engel Gepost door De Gevallen Engel op zondag 10-06-2007 om 10:07:30
Daarom dat mijn moeder Groen! stemt
----------------------------------------
aapje schreef op 26-03-2008 @ 15:22
waarom mogen jongens meisjes niet slaan maar andersom wel
jamme
Catweazle
Gepost door jamme op zondag 10-06-2007 om 10:08:35
nja moet wel eerlijkheidshalve zeggen dat mijn papa beetje grote sjarel bij groen was vroeger.. heeft hier in Herent agalev opgericht enz..

[ Dit bericht is gewijzigd door op 10-06-2007 @ 10:35:51 ]
AceInc
Breaking Atoms
Gepost door AceInc op zondag 10-06-2007 om 10:39:58
Quote:
Xflipit schreef op 10-06-2007 @ 09:44
Volwassen geworden

Mijn 'rechtse' periode was maar een fase.

Maar ik vind nog altyd dat het cordon sanitaire geen nut heeft


Wat houdt cordon sanitaire in?
----------------------------------------
hate when wack rappers say they hate wack rappers
Leyla
Gepost door Leyla op zondag 10-06-2007 om 10:40:56
http://nl.wikipedia.org/wiki/Cordon_sanitaire
----------------------------------------
Life's not a bitch - Aesop Rock
Bizzy_D
silly bitch
Gepost door Bizzy_D op zondag 10-06-2007 om 10:41:40
http://nl.wikipedia.org/wiki/Cordon_sanitaire

haha Leyla, je bent te snel voor me.

maar die link dus.
[ Dit bericht is gewijzigd door op 10-06-2007 @ 10:44:18 ]
Liquid
Gepost door Liquid op zondag 10-06-2007 om 10:42:18
Dat de andere partijen het Vlaams Belang bewust negeren / buiten de deur houden.
----------------------------------------
It's called the American Dream because you have to be asleep to believe it.
jamme
Catweazle
Gepost door jamme op zondag 10-06-2007 om 10:46:15
jeps en dat ze er geen coalities ofzo mee sluiten
De Gevallen Engel Gepost door De Gevallen Engel op zondag 10-06-2007 om 11:16:46
aajt, kga stemmen.
fietsje op, en hup!
Kdenk da'k deze namidag wat voor de TV ga studeren, die verkiezingshow kan mij wel boeien.
----------------------------------------
aapje schreef op 26-03-2008 @ 15:22
waarom mogen jongens meisjes niet slaan maar andersom wel
jamme
Catweazle
Gepost door jamme op zondag 10-06-2007 om 11:19:50
lijst 8dge
ja zou het ook wel willen volgen maar morgen groot en zwaar examen dusja.. kan je dat op internet ergens in de gaten houden?
Lerraimy
Nege-duust
Gepost door Lerraimy op zondag 10-06-2007 om 11:33:32
ik walg van het Vlaams Belang
Rechtstreeks nazistische praktijken
----------------------------------------
[url]www.lerr.be[/url]
jamme
Catweazle
Gepost door jamme op zondag 10-06-2007 om 11:44:08
hier vant zelfde, geen zin in een politiestaat met nultolerantie en shit
 Index / Algemene zaken /
© 1998 - 2024 NLhiphop.nl. Alle rechten voorbehouden - All rights reserved. Parsed in 0.0078 sec.