Deze site is tegenwoordig een archief over Nederlandse hiphop vroeger en krijgt geen updates meer. Zowel de site als forum zijn te tof geweest om niet online te houden.
Index   -   Actieve onderwerpen   -   Beleid   -   Zoeken   
 Index / Optredens, festivals en parties /
Tyson
Life is a bitch
Gepost door Tyson op donderdag 31-05-2007 om 12:04:12
Over Sizzla is veel te zeggen, maar níet dat het een luie donder is. Sinds zijn debuut 'Burning Up' halverwege jaren negentig bracht deze dancehall-pionier al meer dan veertig albums en honderden singles uit! En het frappante is dat het merendeel met vlag en wimpel de kwaliteitstoets doorstaat. Sizzla -echte naam Miguel Collins- is het type artiest dat voor ogen had en heeft om dancehall zowel muzikaal als spiritueel terug te brengen naar de roots van de reggae. Mede daarom zou je hem kunnen scharen tussen het illustere rijtje Buju Banton, Capleton en Anthony B.

De Jamaicaan Sizzla, die zowel grommend rauw als opvallend melodieus kan zingen, is bovendien een echt podiumbeest. Zo opende hij afgelopen jaar op overdonderende manier het Reggae Sundance Festival een paar steenworpen verderop in Eindhoven. In de Effenaar komt hij dat feest nog een dunnetjes overdoen. Liefhebbers van pure dancehall en ware rastafari-reggae weten wat hun te doen staat!

http://www.effenaar.nl/event.php?e_id=751

2 weken later staat trouwens ook Ziggy Marley in de Effenaar
 Index / Optredens, festivals en parties /
© 1998 - 2024 NLhiphop.nl. Alle rechten voorbehouden - All rights reserved. Parsed in 0.0125 sec.