Deze site is tegenwoordig een archief over Nederlandse hiphop vroeger en krijgt geen updates meer. Zowel de site als forum zijn te tof geweest om niet online te houden.
Index   -   Actieve onderwerpen   -   Beleid   -   Zoeken   
 Index / [arch] Kunst en wetenschap /
Deathlock
FreeBSD Powered
Gepost door Deathlock op zondag 15-04-2001 om 22:58:59
Er zijn zoveel verhalen en legenden over de oudheid, nu vraag ik me af wat jullie allemaal daarvan denken? Is de legende van Hercules gebasseerd op een vorm van waarheid, was er een Robin Hood?
----------------------------------------
"I have often regretted my speech, never my silence."
- Xenocrates (396-314 B.C.)
SBU
Lieve kale dude - Godcomplex
Gepost door SBU op zondag 15-04-2001 om 23:26:30
Ach Hercules ik denk persoonlijk dat er wel ERGENS een kernvan waarheid in zit. Ik geloof bijvoorbeeld wel dat er een man was in die tijd die Hercules hete. Zou goed kunnen toch ?

Maar dat ie de zoon van een god is, neh dat geloof ik nie zo hard. Hij zal vast wel een zeer behulpsaam persoon oid. zijn geweest. Iemand die iedereen hielp die hulp nodig had. Boeren die het slecht hadden en hun oogst niet konden verwerken. De dame haar boodschappen dragen ed. Gewoon een zeer behulpsame goedzak dus. Die uitgroeide van een dorpsheld tot een compleet mytisch(?)figuur

Robin Hood is weer een hee ander verhaal...

-SA-
----------------------------------------
Leyla! : ik wilde even zeggen dat ik jou een eindbaas vind omdat je zomaar voor niks en in je vrije tijd een goede website en forum opzet als nlhh
Deathlock
FreeBSD Powered
Gepost door Deathlock op maandag 16-04-2001 om 00:58:20
mwa, het moet diepgaander zijn, een man die ook hercules heette en goede dingen deed zo nu en dan maakt geen legende van de zoon van thor te zijn, er moet meer achter zitten lijkt me
----------------------------------------
"I have often regretted my speech, never my silence."
- Xenocrates (396-314 B.C.)
Loki
Dope Dingo
Gepost door Loki op maandag 16-04-2001 om 02:24:33
Nee, Hercules was ook de zoon van Jupiter (niet Zeus, want Zeus is de Griekse oppergod en Hercules is de Romeinse naam voor de held, op zijn Grieks heet hij Herakles), niet van Thor dus, die de Dondergod is bij de Vikingen. Als je over mythes enzo begint, zorg wel dat je geen fouten in je feiten hebt (feiten zitten er al zo weinig in mythes, dan moet je die paar die er wel in zitten niet fout gaan vertellen).
Verder zal als er überhaupt al een hercules heeft bestaan waar het verhaal van de 12 werken op is gebaseerd hij wel iets meer hebben gedaan dan een beetje de goeige sul uithangen. Maar ik heb het idee dat deze verhalen lang niet allemaal op feiten zijn gebaseerd, maar vooral als een soort van levenslessen gezien moeten worden. Er kunnen bestwel dingen inzitten die echt zijn gebeurd of op echte gebeurtenissen gebaseerd zijn, maar zo zijn aangepast dat er een wijze les uit te halen valt (al is die niet altijd even duidelijk aanwezig).
Ook zijn er mensen die denken dat al deze verhalen een verkapte vorm van astronomie zijn, dat ze dus slaan op de standen van de sterren enzo (hoeveel van die figuren staan er wel niet aan de hemel?).
----------------------------------------
En daar waai ik in mijn ballonvermomming met alle winden mee
Bliss Gepost door Bliss op vrijdag 20-04-2001 om 18:09:29
Het verhaal van Herakles de halfgod, omdat hij zoon was van Zeus, is door de Romeinen overgenomen, net zoals miljoenen andere dingen van de Griekse beschaving.
Het klopt dus wel, Herakles was de zoon van Zeus.

Verder gelóófden, noch de Grieken, noch de Romeinen dat dit alles echt was, ook zij bekeken het als verhalen en noemden het al "mythes".
Loki heeft gelijk als hij zegt dat dit als levenslessen moet gezien worden, of ik mag zelfs stellen een voorbeeld, of doodgewoon...entertainment.
Elk volk heeft z'n heldenverhalen, door overlevering en overnemen van elkaar zijn sommige merkwaardig veel op elkaar gaan lijken.

Dit alles naar mijn bescheiden mening ofkoors
creech
Limited Edition
Gepost door creech op zondag 22-04-2001 om 11:45:52
Bliss schreef:

> Verder gelóófden, noch de Grieken, noch de Romeinen dat dit alles echt was, ook zij bekeken het als verhalen en noemden het al "mythes".

Als 'men' de bijbel (zowel OT als NT) nu ook eens zo ging zien... (en de koran en en en en en en)
Christenen moeten niet vergeten dat de enige reden dat het hele Christendom bestaat is dat Romeinen zo tolerant (practisch) waren om andere geloven toe te laten en er evt. dingen (vooral feesten) uit over te nemen en niet gelijk die mensen op te knopen/ verbranden/ met een stapeltje pijlen doorboren (zoals de Heilige Sebastiaan die vervolgens beschermheilige van de boogschutters is geworden) (op verzoek tik ik elders wel dit verhaal in zijn geheel)


----------------------------------------
Sit jou kop in die koei se kont en wag tot die bull jou kom holnaai.
 Index / [arch] Kunst en wetenschap /
© 1998 - 2024 NLhiphop.nl. Alle rechten voorbehouden - All rights reserved. Parsed in 0.0121 sec.