Deze site is tegenwoordig een archief over Nederlandse hiphop vroeger en krijgt geen updates meer. Zowel de site als forum zijn te tof geweest om niet online te houden.
Index   -   Actieve onderwerpen   -   Beleid   -   Zoeken   
 Index / Optredens, festivals en parties /
Rem
Tourist
Gepost door Rem op maandag 03-09-2007 om 11:33:38
Datum: vrijdag 23 november
Aanvang: 20:00 uur
Entree: €15
Zaal: Grote zaal
Organisatie: Atlantis Podium
Support: Sluwe Voszz



Quote:
Cilvaringz (Wu-Tang Clan/Killa Beez) + DJ Sueside (Wu-Tang Clan DJ/RZA's DJ) & Sluwe Voszz tour.


Het lijkt wel een Hip Hop sprookje. Tarik Azzougarh alias Cilvaringz bezoekt in '97 de Amsterdamse stop van de Wu-Tang Forever tour in de Melkweg. Daar wordt de gretige Wu fan tijdens een freestyle sessie het podium opgetrokken, niet geheel onverdienstelijk aangezien er een positieve indruk wordt achtergelaten op Wu-leider en legendarische producer RZA. Vanaf dat moment is de Tilburgse mc vastberaden ooit deel uit te maken van de formatie die hij zo erg bewondert.
Vijf bezoeken aan Amerika later, gecombineerd met een stevige dosis doorzettingsvermogen en durf, belandt Cilvaringz via RZA's zus in diens kantoor. Een nieuwe demo wordt afgespeeld, deze is goed genoeg om RZA te doen besluiten de jonge, gretige mc op te nemen in de Wu Tang Killa Beez. Een droom die uitkomt.

Ondertussen volgt Cilvaringz een opleiding aan de Rockacademie in thuisstad Tilburg. Om in de muziekbusiness aan de slag te gaan is het immers verstandig de wapens te slijpen. Bovendien is het kersverse Wu Tang lid zo elke dag bezig met zijn passie: muziek. Inmiddels organiseert Cilvaringz onder de vlag van zijn eigen boekings- en managementkantoor Ringz & Partners Entertainment Group internationale tours, onder andere de grootste Hip Hop tour ooit. Bij elkaar genomen trad Cilvaringz tot nu toe op in 96 steden in 41 landen op 5 continenten.


Het heeft even geduurd voordat Cilvaringz met zijn eerste album kwam. "Dit album is zeker 6 jaar in productie geweest," verklaart Cilvaringz. "Het was een hectische roller coaster ride. We waren overal aan het opnemen: New York, Pittsburg, Berlijn, Parijs, London, Hong Kong, Cairo, het bleef maar doorgaan. Dit is echt de terugkeer naar het oude Wu-Tang geluid, en dat is iets wat ik al sinds 1999 voor ogen had." Dat deze oude Wu sound is bewerkstelligd is geen toeval. "I" is namelijk volledig geproduceerd door RZA & The Wu-Elements en maar liefst 6 van de 9 originele Wu-Tang Clan leden leveren een vocale bijdrage.

Op het podium wordt Cilvaringz bijgestaan door DJ Sueside. In 2001 werd DJ Sueside opgenomen in de Wu-Tang Clan. Sindsdien is DJ Sueside de officiële DJ voor de Wu-Tang leden The RZA, Raekwon & Masta Killa.


In het voorprogramma Sluwe Vozss. Deze Haarlemse rapper is al een tijd actief binnen de Nederlandse Hip-Hop scene. Als MC bij de de band Boventoon heeft hij al op menig podium gestaan. Maar sinds 2006 is Sluwe Voszz zijn eigen pad gegaan. Solo stond hij o.a. in het voorprogramma van KRS-One. Over het algemeen zijn de beats in ieder geval: rauw! Het New York van de jaren 90 is volgens Sluwe Voszz: de ultieme sound.

----------------------------------------
So don't get any big ideas. They're not going to happen
You'll go to hell for what your dirty mind is thinking
 Index / Optredens, festivals en parties /
© 1998 - 2024 NLhiphop.nl. Alle rechten voorbehouden - All rights reserved. Parsed in 0.0117 sec.