Deze site is tegenwoordig een archief over Nederlandse hiphop vroeger en krijgt geen updates meer. Zowel de site als forum zijn te tof geweest om niet online te houden.
Index   -   Actieve onderwerpen   -   Beleid   -   Zoeken   
 Index / Optredens, festivals en parties /
Filmhuis Gepost door Filmhuis op zaterdag 15-12-2007 om 18:55:48
Vrijdag 11 en zaterdag 12 januari 2008

Voor de vierde keer presenteert Filmhuis Den Haag het International Hip Hop Film Festival Black Soil! In ZAAL5 zijn 4 Hip Hop-georiënteerde films te zien, die stuk voor stuk op unieke wijze een deel van deze brede cultuur belichten. Na de laatste film op zaterdag is er een afterparty Rock ya Soul Session in het Paard Van Troje en in het café van Filmhuis Den Haag exposeren de leden van Los Bastardos nieuw werk.

Programma:

Inloop Zaal 5 vanaf 18:30 uur met een Haagse Hip Hop DJ en VJ. Na elke filmvertoning is er voor de bezoekers een half uur de mogelijkheid tot een discussie en of vraag en antwoordgesprek met verschillende gasten. Na afloop is er nog tijd voor een drankje met Hip Hop muziek van de Haagse DJ.

Vrijdag 11 januari
19:00 BOMB IT
documentaire/US/2007/90 min/ Jon Reiss
Bomb It vertelt het verhaal van de hedendaagse graffiti en de weg die het heeft afgelegd, langs muurschilderingen en Picasso, tot aan hier en nu in de Hip Hop cultuur. Het toont de ontwikkeling van deze cultuur in New York City van 1970 tot aan de dag van vandaag.

21:00 I LOVE MOROCCO
documentaire/Marokko/2007/90 min/ Josh Asen and Jennifer Needleman
Asen en Needleman volgen Marokkaanse DJ's en Rappers tijdens het organiseren van het eerste Hip Hop festival in dit land, I Love Hip Hop In Morocco. Deze documentaire geeft een ongelooflijk inzicht in hoe deze cultuur zijn weg vindt naar de Marokkaanse jeugd.

Zaterdag 12 januari
19:00 INSIDE THE CIRCLE
documentaire/ US/2007/ 102min/EU-premiere/ Marcy Gariott
Josh en Omar streven naar betekenis en identiteit “inside the circle”. Beide strijden op hun eigen manier om dans centraal te houden in hun leven. De B-boys City" wedstrijden, georganiseerd door de bekende street dancer Romeo Navarro, fungeren als emotionele mijlpalen in hun reis aan volwassenheid.

21:00 BLING: A PLANET ROCK
documentaire/ Sierra Leone-US/2007/ 90min/NL-premiere/ Raquel Cepeda
“Bling: A planet Rock richt zich op de complexie relatie tussen bloed, diamanten; conflicten; de invloed van Hip Hop muziek en cultuur en maatschappelijke ontwikkelingen.

22:00 ROCK YA SOUL SESSION
Afterparty in het Paard van Troje
2on2 Bboy battles, de Rock ya soil session, een muzikale act en de wedstrijd voor de beste 'breakdance-moves' gepresenteerd door Philip Soultrotter.

Het programma is mede tot stand gekomen dankzij Fonds 1818, Paard van Troje, John106, Los Bastardos, SBSC en Shootme. Voor meer informatie zie: www.zaal5.nl, www.paard.nl en www.blacksoil.com.

 Index / Optredens, festivals en parties /
© 1998 - 2024 NLhiphop.nl. Alle rechten voorbehouden - All rights reserved. Parsed in 0.0085 sec.