Deze site is tegenwoordig een archief over Nederlandse hiphop vroeger en krijgt geen updates meer. Zowel de site als forum zijn te tof geweest om niet online te houden.
Index   -   Actieve onderwerpen   -   Beleid   -   Zoeken   
 Index / [arch] Eredivisie Audio /
BigSam
Vitamine-E
Gepost door BigSam op zondag 16-12-2007 om 04:51:37
De opzet van de NL HipHop Eredivisie

De drie afdelingen

We hebben de afdelingen gesplitst in meerdere sub-forums zodat het overzichtelijk blijft, na enkele maanden het allemaal in een subforum te droppen bleek het zeer onoverzichtelijk te zijn en rommelig, vandaar de huidige aanpak met dank aan de Rode Goden.

Momenteel zijn er drie afdelingen waar mensen hun bekwaamheid kunnen tonen. Deze categoriëen zijn:

Beats
Audio
Tekst

Elke afdeling heeft hun eigen manier in het organiseren van de competitie/toernooi. Dit kun je nader bekijken in de eigen sub-forums van de eredivisie.

Wie regelt het?
Bigsam Audio
Finger Beats
Hyreme Tekst

Hoe kun je je inschrijven?
Iedere organisator van de eredivisie, ongeacht welke afdeling dus, maakt een inschrijftopic aan eens per week of meerdere weken. Dit kan verschillen omdat de opzet per afdeling anders is.

Zodra je je hebt ingeschreven, zul je moeten wachten voordat de competitie/toernooi gestart is om er aan mee te doen.

Voten !!
Een zeer belangrijk onderdeel dat weleens vergeten wordt bij de battles.
Graag willen we dat elk persoon actief meedoet met het voten, zodat iedereen er van profiteert. Ga desnoods de discussie aan waarom persoon 1 beter is dan persoon 2 of andersom.

Richtlijnen die gehanteerd moeten worden tijdens het voten:
- Blijf beleefd; kraak dus niet iemand gelijk af omdat minder is dan zijn of haar tegenstander.
- Onderbouw je vote met enkele argumenten. Waarom is diegene nou beter dan de ander.
- Geef feed / opbouwende kritiek naar beide personen. Wat kan diegene verbeteren om een betere schrijver, beat bouwer of rapper te worden?

Zodra je dit doet blijft de sfeer goed en kan iedereen profiteren en beter worden. Elkaars zelfvertrouwen een deuk toe brengen doe je maar zelf in de battles, niet tijdens votes of discussies die er worden gevoerd in het topic.

Verder,hanteren de afdelingen wellicht verschillende regels met voten.

Praten in het topic
Praten in een topic is niet erg, zolang het maar on the point blijft en niet afdwaalt in een kinderachtige discussie of msn-achtige gesprekken. Dit doe je maar lekker thuis met je knuffelbeer of in chatboxen. Praten mag, maar wel nadat beide battlecats hebben gedropt.

Deadlines en No-Shows
Deadlines zijn misschien vervelend, maar als je ze niet hebt dan komen die battles er nooit. Dat is nou eenmaal zo, en daarom is het ook wel zo aardig om deadlines te halen. Kun je niet droppen op dat bepaalde datum / tijdstip dat is aangegeven, laat het even weten aan de mod [ Bigsam, Finger, Hyreme ] en wellicht geven we je uitstel als je een goede reden hebt.

No shows zijn heel erg vervelend en totaal niet respectvol naar je tegenstander. Doe dit dan ook niet. We kunnen misschien 1 of 2 keer het door de vingers zien, als je een goede reden hebt. Heb je dit niet, dan wordt je zonder pardon uit de competitie getrapt en mag je wachten tot de volgende keer.

Verdere opzet
Als er volgens de mods, voor hun afdeling, te weinig detail in deze opzet is kun je wellicht in een meer gedetailleerde opzet lezen als de mods dit maken. Dit is een topic waar opzet zeer globaal wordt neergezet.

Veel plezier en succes in de Eredivisie !!!

Greetz,

Eredivisie Moderators
Bigsam, Finger, Hyreme
[ Dit bericht is gewijzigd door op 09-01-2008 @ 02:51:55 ]

----------------------------------------
Ik zit vast in een lift
 Index / [arch] Eredivisie Audio /
© 1998 - 2021 NLhiphop.nl. Alle rechten voorbehouden - All rights reserved. Parsed in 0.0136 sec.