Deze site is tegenwoordig een archief over Nederlandse hiphop vroeger en krijgt geen updates meer. Zowel de site als forum zijn te tof geweest om niet online te houden.
Index   -   Actieve onderwerpen   -   Beleid   -   Zoeken   
 Index / Optredens, festivals en parties /
dap
038
Gepost door dap op dinsdag 18-12-2007 om 00:22:26
Quote:
De markante hiphop artiest Blaxtar is terug van weggeweest. Na zijn optreden op Lowlands in april van dit jaar is de Plato van de Nederlandse hiphop de studio ingedoken om te werken aan de opvolger van zijn debuut album Ozmoses. Blaxtar's tweede album is getiteld CHRONONZBAÄL, een titel die de balans tussen twee kanten van zijn persoonlijkheid weergeeft. Chronos is een figuur uit de Griekse mythologie en wordt gezien als de belichaming van Tijd. Dit representeert zijn positieve, weloverwogen en verantwoordelijke kant. Baäl is een woord dat geleend is uit het Hebreeuws, waar het meester of eigenaar betekent. In de bijbel is het woord synoniem geworden aan valse meester of afgod.

Deze kant representeert de onverantwoordelijke en negatieve kanten van Blax' persoonlijkheid. De subtitel van het album luidt echter: 1 ÷ 2 = 3 , en dat is volgens Blax geen rekenfout.

Het album ligt 18 januari in de winkels. Vanwege het concept van het album kon echter niet worden volstaan met een release party. Daarom zijn er maar liefst drie release parties gepland voor CHRONOZBAÄL. Men kan spreken van een voor hiphop zeer ongebruikelijke release-tour. De CHRONOZBAÄL RELEASE TOUR doet de volgende steden aan:

25 Januari: Hedon, Zwolle
26 Januari: Melkweg, Amsterdam
27 Januari: Waterfront, Rotterdam


Blax wordt in deze shows bijgestaan door, natuurlijk, zijn familie: Typhoon, Dinopha en O-Dog, die overigens alle drie hun opwachting maken op de track Machtsmisbruik. In Amsterdam zal Bang Bang wellicht zijn gedachten komen delen op de nieuwe track Ze Piceno. In Rotterdam zal niemand minder dan lokale hiphop held Dion de show versterken.

CHRONOZBAÄL is de tweede release van Blaxtar's eigen label Raen Music (uitgesproken als rain music). Tijdens zijn show bij de Grote Prijs van Nederland finale in Paradiso maakte hij bekend dat er een derde release aankomt van een nieuw getekende artiest, namelijk de uit Gouda afkomstige Manu. Evenals Blax zelf is Manu samen met zijn broer Neo al jaren aan de weg aan het timmeren. Als Neo & Manu traden ze samen ook al eerder op met Blax tijdens de Ozmoses Tour in 2005. Manu zal ook zeker aanwezig zijn bij de volledige release tour, hij verschijnt samen met Blax op 't nummer Lijken op CHRONOZBAÄL.

Blaxtar treed 22 december op in Bitterzoet in Amsterdam, met een try-out van zijn nieuwe materiaal.
Ziek
gombeat
Gepost door Ziek op dinsdag 18-12-2007 om 00:43:05
Dope!

Vind t soms wel irritant, al dat geheimzinnige gedoe.
KRStarr
Back in business
Gepost door KRStarr op dinsdag 18-12-2007 om 01:17:53
Quote:
Ziek schreef op 18-12-2007 @ 00:43
Dope!

Vind t soms wel irritant, al dat geheimzinnige gedoe.

wat is er aan dat bericht geheimzinnig dan
----------------------------------------
BBRRAAPPPP!!!!
Ziek
gombeat
Gepost door Ziek op dinsdag 18-12-2007 om 08:15:02
Concept, subtitel, ongebruikelijke release tour, rare cd-titel(overigens een heel lelijk klinkende), etc.
WilleWa
JK
Gepost door WilleWa op dinsdag 18-12-2007 om 12:42:32
who gives a fuck? er zit tenminste een veel dieper liggende gedachte achter dan bij de meeste shit. Blaxtar is gruwelijk en ik zit echt te wachten op dit album. Wel beetje jammer en wazig dat de 'tour' maar uit 3 shows bestaat.

enne, sinds wanneer vind lowlands plaats in april?
----------------------------------------
Check voor beats >> http://microphone-colossus.hyves.nl
dap
038
Gepost door dap op dinsdag 18-12-2007 om 12:57:10
dit is de release tour , later in 2008 de volledige tour door NL
WilleWa
JK
Gepost door WilleWa op dinsdag 18-12-2007 om 13:08:35
ahzo
----------------------------------------
Check voor beats >> http://microphone-colossus.hyves.nl
 Index / Optredens, festivals en parties /
© 1998 - 2024 NLhiphop.nl. Alle rechten voorbehouden - All rights reserved. Parsed in 0.0091 sec.