Deze site is tegenwoordig een archief over Nederlandse hiphop vroeger en krijgt geen updates meer. Zowel de site als forum zijn te tof geweest om niet online te houden.
Index   -   Actieve onderwerpen   -   Beleid   -   Zoeken   
 Index / Optredens, festivals en parties /
woordstofduoxide
koning
Gepost door woordstofduoxide op woensdag 02-04-2008 om 15:03:10


Vrijdag 18 april
hiphop @ Azijnfabriek Roermond
Met:

Def p en Co (Osdorp posse)
Per-Verz en Adrem
Breinbrekers

Entree: € 6,-
Doors open: 20:00


Azijnfabriek Roermond
Zwartbroekstraat 17


http://www.myspace.com/def_p_en_co_azijnfabriek

[ Dit bericht is gewijzigd door op 02-04-2008 @ 15:04:25 ]
Bokkie Gepost door Bokkie op maandag 07-04-2008 om 10:58:13
VET!
Bokkie Gepost door Bokkie op dinsdag 08-04-2008 om 12:41:07
Voor alle hiphopliefhebbers in Limburg zal er op vrijdag 18 april weer een editie van Spit that Respect plaatsvinden in de Azijnfabriek te Roermond. Ditmaal met een oude bekende als headliner, namelijk niemand minder dan Osdorp Posse frontman Def P.

Na wat taalexperimenten richtte Def P (Pascal Griffioen) in 1989 met zijn neef 'IJsblok' en vrienden 'Seda' en 'King' de Osdorp Posse op. Zonder het in eerste instantie zelf te beseffen vervulde de Osdorp Posse zo een pioniersrol voor alle Nederlandstalige rapgroepen die na hun eerste successen als paddestoelen uit de grond schoten.
Ondanks onbegrip van de media en het ontbreken van airplay wist de Osdorp Posse door hun originaliteit, fanatisme en harde werkersmentaliteit een stormachtige carrière te bewerkstelligen.
Het hoogtepunt kwam in 1995, na de release van hun vierde album 'Afslag Osdorp'. Ze braken tijdens een legendarische show letterlijk door op het Lowlandspodium en werden daarna massaal opgepikt door de media. In 1996 wonnen ze de Popprijs en maakten op 5 mei een helikoptervlucht over Nederland om die dag op vijf plaatsen op te kunnen treden.
Na vele diverse projecten en albums te hebben afgeleverd besloot de Osdorp Posse in 1998 een eigen platenlabel 'Ramp Records' op te richten. Met een eigen studio, postorderservice, label en management had de Osdorp Posse nu alle touwtjes in eigen hand.
Def P releasde op Ramp Records drie soloalbums, waarvan de laatste getiteld ‘Pascal Rascal’ eind vorig jaar verscheen. Verder scoorde hij samen met de skagroep The Beatbusters diverse hits met daarin een unieke combinatie tussen rap en ska.
In de line-up zal ook één van Limburgs beste rappers te zien en horen zijn. Per.verz zal samen met Nu of Nooit finalist Ad Rem de zaal bewijzen dat het niveau van de Limburgse hiphop hoger dan ooit is!
Het Roermondse collectief Breinbrekers verzorgt het openingsoptreden deze avond. Voor hun zal dit de eerste show in het openbaar zijn.

De zaal gaat om 20.30 uur open. Kaarten zijn verkrijgbaar bij The Music Store en online via www.azijnfabriek.nl.
 Index / Optredens, festivals en parties /
© 1998 - 2024 NLhiphop.nl. Alle rechten voorbehouden - All rights reserved. Parsed in 0.0056 sec.