Deze site is tegenwoordig een archief over Nederlandse hiphop vroeger en krijgt geen updates meer. Zowel de site als forum zijn te tof geweest om niet online te houden.
Index   -   Actieve onderwerpen   -   Beleid   -   Zoeken   
 Index / Algemene zaken /
Soldaat Gepost door Soldaat op woensdag 03-09-2008 om 15:55:13
De NPS komt met een hiphop-serie onder de naam 'FLOW'. Het betreft naar verluidt een "energieke, Nederlandse dramaserie vol hiphop, soul en r&b", met zowel muziek als optredens. FLOW zegt in te zoomen op het leven van "gepassioneerde artiesten, die binnen de harde muziekindustrie hun eigen flow proberen vast te houden".

We zien meteen een hoop Nederlandse hiphoppers op de buis. Er is in de uitgebreide cast plaats voor rollen van onder anderen Yorick van Wageningen, Salah Edin, (Big Boy) Caprice, Senna, MC Complex, GMB, Sarah Chronis en Negativ. Verder zou er al gesproken worden over een tweede en derde seizoen. Eind december gaat in ieder geval het eerste van start bij de NPS.

Nederlandse dramaserie vol hiphop, soul en r&b. Met o.a. Yorick van Wageningen, Salah Edin, Big Boy Caprice, Senna, Complex, Sarah Chronis en Negativ.

10 juni starten de opnamen voor FLOW, een energieke dramaserie vol muziek en optredens. FLOW zoomt in op het leven van gepassioneerde artiesten die binnen de harde muziekindustrie hun eigen flow proberen vast te houden.

Zo kijken we mee met o.a. Milton, een topzware zwarte soulzanger voor wie Nederland te klein is; Samya, een Marokkaanse streetbeauty die met haar Rotterdamse hiphopcrew c0de10 probeert door te breken en Lana; een piepjonge zangeres met een zomerhit in vier landen. Of met Menezes; een getalenteerde Angolese asielzoeker met een message of hope, Maleeq: een politiek geëngageerde woordkunstenaar met een provocatieve boodschap en de flamboyante Old Skool Master DJ ZULU, die de hele wereld rondreist en het leven leidt van een rockster. Op hun pad komen ze allemaal platenbaas/muziekpublisher Lucien tegen, die leeft van de flow van anderen, en die een neus heeft voor succes.

FLOW is een serie vol hiphop, soul en r&b en zal vanaf december 2008 op nederland 3 te zien zijn.
Speciaal voor de serie worden er dertig nieuwe nummers gecomponeerd. De muzikale supervisie is in handen van Kees de Koning en Farid Benmbarek (Top Notch). Er wordt samengewerkt met Nederlandse en internationale producers: Reverse (De Jeugd Van tegenwoordig, Brainpower), Focus (N’Sync, The Game), SirOJ (Jiggy Djé, Turk, Winne, GullYi0N!, FatCap Express), Concrete (U-niq, Salah Edin). Daarnaast wordt muziek geschreven door o.a. Emsuma, Das Primero, J. Rock en GMB/Humaniac.

Het scenario is geschreven door Franky Ribbens (o.a. Nachtrit en Fok Jou!). De regie is in handen van Ruud Schuurman (Draadstaal, Ik Omhels Je Met Duizend Armen). FLOW wordt geproduceerd door Pupkin Film (Dennis P, TBS), in opdracht van de NPS (Dunya en Desie, Fok Jou!)

Cast

Samya Mokhtari Senna Gourdou
Milton Big Boy Caprice
Lucien Kortijk Yorick van Wageningen
Maleeq Salah Edin
Nova Negativ
Lana Sarah Chronis
Venus Alida Dors
DJ ZULU Arne Toonen
Menezes Emsuma
Romeo MC Complex
Gregory GMB
Jerrold aDISon Dos Reis
Sven Geoffrey Zijffers
Wilant Stefan Wirken
Marius Jim van der Panne
Cor Jaap Spijkers
Edith Kortrijk Lieke Rosa Altink
Jeanne Peggy-Jane de Schepper

Crew

Scenario Franky Ribbens
Regie Ruud Schuurman
Producent Pupkin Film
D.O.P Mick van Rossum NSC
Muziek Kees de Koning/Farid Benmbarek (Top Notch)

Eindredactie: Marina Blok, Sandra Beerends (NPS)

Ben benieuwd...

Sorry voor de lange tekst man..
Voor degenen die het niet lezen willen check:

http://flow-nps.hyves.nl

http://www.musicfrom.nl/magazine/nieuws/29600/flow-dramaserie-nps-vol-hiphop-soul-en-r-b.html
[ Dit bericht is gewijzigd door op 03-09-2008 @ 15:57:15 ]
 Index / Algemene zaken /
© 1998 - 2024 NLhiphop.nl. Alle rechten voorbehouden - All rights reserved. Parsed in 0.0103 sec.