Deze site is tegenwoordig een archief over Nederlandse hiphop vroeger en krijgt geen updates meer. Zowel de site als forum zijn te tof geweest om niet online te houden.
Index   -   Actieve onderwerpen   -   Beleid   -   Zoeken   
 Index / Optredens, festivals en parties /
WORM Gepost door WORM op woensdag 22-10-2008 om 17:03:47
ZONDAG 26 OKTOBER:

WORDSOUND NIGHT:
- SENSATIONAL (us)
- SPECTRE (us)
- KOUHEIKYOXEN (jp)
- dj SIMcommander (nl)

WORM - Achterhaven 148, Rotterdam
deuren: 20:30u
schade: 7 euro
http://http://agenda.wormweb.nl/agenda.php?id=2033

Er zijn monologen op youtube te vinden waarin getracht wordt Sensational's persona te decoderen. De meningen over hem zijn altijd verdeeld en juist dat is een van de redenen die hem zo interessant maakt. Hij heeft een onaffe, rudimentaire maar soulvolle manier van produceren en rhymen, en vaak polariseert hij met zijn onvoorspelbare Live performances het publiek. In combinatie met de apocalyptische hyperdub van Spectre en de abstracte hiphop van Kouheikyoxen is en blijft het Wordsound label (dat ons ook THE BUG introduceerde) een fenomeen dat joe volledige aandacht verdient.

SPECTRE
De schimmige figuur in het middelpunt van het Wordsound multiversum. Hij is verantwoordelijk voor het creëren van het illbient subgenre met de compilatie "Crooklyn Dub Consortium: Certified Dope, Vol.1", dat Wordsound als label op de kaart zette. Zijn muziek houdt het midden tussen zware psychedelische dub en hiphop.

SENSATIONAL
Sensational begon met het rhymen op platen van Stockhausen (!), zat in Jungle Brothers en werd in 1995 op aanraden van niemand minder dan BILL LASWELL opgepikt door Wordsound. Weldra kwam hij op de proppen met het zeer gewaagde debuut 'Loaded With Power', die in elkaar gezet is met een 4 sporen recorder, drum machine en koptelefoon als microfoon. De toon was gezet en tot op de dag van vandaag is de raadselachtige lo-fi knip en plak hiphop van Sensational een uniek gegeven. Tot zijn fans behoren ook AUTECHRE, die een Sensational remix aanleverden.

KOUHEIKOYXEN
Deze kleine grote man uit Osaka, Kouhei Matsunaga, begon zijn loopbaan met een bijdrage voor de klassieke "Electric Ladyland" reeks voor MILLE PLATEAUX, schakelde rond dezelfde periode over op de noise en werkte o.a. samen met MERZBOW (voor TIGERBEAT6, CFET).

http://www.myspace.com/chunkobliss
http://www.wordsound.com/
http://www.myspace.com/wordsound
http://www.myspace.com/kouheikoyxen

https://www.youtube.com/watch?v=LYiaIdFISxQ
https://www.youtube.com/watch?v=fqW9x-_KXUc

 Index / Optredens, festivals en parties /
© 1998 - 2024 NLhiphop.nl. Alle rechten voorbehouden - All rights reserved. Parsed in 0.0099 sec.