Deze site is tegenwoordig een archief over Nederlandse hiphop vroeger en krijgt geen updates meer. Zowel de site als forum zijn te tof geweest om niet online te houden.
Index   -   Actieve onderwerpen   -   Beleid   -   Zoeken   
 Index / Drop je eigen audio /
Billy Smallz
//
Gepost door Billy Smallz op maandag 01-12-2008 om 18:54:40
nu te beluisteren op: www.groffschets.nl

Op DJ MP’s Rotterdam Mixtape Volume 1 werd The Kid geïntroduceerd met de banger “Zet um Fris”, een track die ook werd gespind op Lijn5/Funx. En misschien heb je The Kid al kunnen zien tijdens een van zijn optredens in Off Corso, ClubWatt, Nighttown of bij de Grote Prijs van Nederland.

Zijn eerste EP “Groffschets” neemt je mee naar de tijd van hiphop op cassettebandjes, rauwe freestyles op donkere beats en de geluiden van de straat hoorbaar op de achtergrond. Flows, rhymes en metaforen staan centraal, niet de beats of opnamekwaliteit. “De rapper moet de beat redden, niet andersom” aldus The Kid Billy. Het is dan ook een overzicht van (spontane) sessies die The Kid de afgelopen +- 3 jaar her en der in thuishaven Rotterdam heeft opgenomen. Ongepolijst, maar daardoor ook heel persoonlijk.

Intussen is The Kid alweer druk bezig met nieuw materiaal, wel in een studio opgenomen en in samenwerking met verschillende producers. Groffschets is een warmhoudertje, waarmee je een goede indruk kan krijgen van de capaciteiten van de MC.

nu te beluisteren op: www.groffschets.nl
----------------------------------------
//
 Index / Drop je eigen audio /
© 1998 - 2024 NLhiphop.nl. Alle rechten voorbehouden - All rights reserved. Parsed in 0.0101 sec.