Deze site is tegenwoordig een archief over Nederlandse hiphop vroeger en krijgt geen updates meer. Zowel de site als forum zijn te tof geweest om niet online te houden.
Index   -   Actieve onderwerpen   -   Beleid   -   Zoeken   
 Index / Muziek /
daano1
Stalin's Madism
Gepost door daano1 op donderdag 08-01-2009 om 23:05:44
Hoe je zonder enige vorm van talent toch succes kunt boeken? Vraag het Soulja Boy, een man zonder muzikaal vermogen, die wel beschikt over ‘de gave’ om platen te verkopen. Met een clowneske zonnebril, T-shirt maat XXL en een scala aan lachwekkende dansjes komt hij ons ook deze winter ‘entertainen’. Niks staat puberaal Amerika dus in de weg om ook dit schijfje weer massaal te bemachtigen, aangezien zijn debuutplaat Souljaboytellem.com een daverend succes is gebleken, ruim 1 miljoen exemplaren hiervan gingen al over de toonbank. Met iSouljaBoyTellem richt Soulja Boy zich andermaal tot het jonge publiek.

En geef Soulja Boy eens ongelijk om hetzelfde trucje opnieuw uit te voeren. Oké, dat het album een nagenoeg letterlijke kopie is van het eerdere werk van de man, daar zal hij niet van wakker liggen. Er is namelijk maar één ding echt belangrijk in het leven van de 18-jarige DeAndre en dat is op een zo gemakkelijk mogelijke manier geld in het laatje te krijgen. Bird Walk zal ongetwijfeld een van de trekpleisters van het album worden, de moderne versie van de vogeltjesdans is een vervolg op het eerder geboekte succes Crank That. Op een veel te drukke productie, uiteraard van hem zelf, kan Soulja Boy weinig anders dan zijn raps op afschrikwekkende wijze uit te schreeuwen. Zijn hoge, schelle stem klinkt vals doordat de man geen tonen kan vasthouden; daarnaast laat hij bij de luisteraar het glazuur van de tanden springen.

Knap blijft het hoe iemand die zijn beats voornamelijk maakt met Fruity Loops toch bekendheid kan genieten. Er valt op muzikaal gebied geen kwaliteit te ontdekken; een kleurloos pianodeuntje, dat zich oeverloos blijft herhalen en veel te hard afgestelde drums zijn de ingrediënten die op een gemiddeld nummer de basis vormen. Op Gucci Bandana is dat niet anders, een nummer dat voor de rest opgevuld wordt door opscheppende teksten over wat Soulja Boy zich kan veroorloven: “Chains say hello, watch say goodnight//And I still look right, this is the good life//Gucci Bandanna just to make me look tight.”

Niks op iSouljaBoyTellem is om over naar huis te schrijven, positieve punten komen niet op het album voor. Sterker nog, het niveau lijkt per nummer af te nemen (voor zover dat al mogelijk is). Irritante refreintjes, stompzinnige teksten en producties die niet verder komen dan wat terugkerende geluiden, op elke track is dezelfde formule te vinden. Dat Soulja Boy geen interessante onderwerpen aankaart is nog tot daar aan toe, maar zowat elke track bestaat uit zelfverheerlijking. De bijkomende onderwerpen zijn geld, sieraden, auto’s en vrouwen, meer cliché kun je het niet krijgen. Hey You There onderstreept dit met het volgende citaat: “You think this is funny, I think you’re a dummy//I have alotta money, So hey hey hey hey.”

Kunnen de gastartiesten dan misschien voor een lichtpuntje zorgen? Nee, ook dat is niet het geval.Een andere tienerster, Sean Kingston, is namelijk met zijn ‘gemaakte’ reggaestem de zoveelste miskleun op iSouljaBoyTellem. Gucci Mane en Shawty Lo, twee andere gastartiesten, passen zich aan op het niveau van Soulja Boy; totaal inspiratieloos pikken ze met een gastverse een graantje mee.

iSouljaBoyTellem is een doorn in het oog voor elke liefhebber van oouderwetse hiphop. Soulja Boy is een van de slechtst mogelijke vertegenwoordigers voor het genre. Zijn inhoudsloze raps brengt hij al schreeuwend aan de man. Het amateurisme in de producties is duidelijk hoorbaar, misschien wordt het tijd om met echte sampleapparaten te werken. De afkeer van veel hiphopliefhebbers zal zeker niet afnemen bij het horen van het commerciële geluid. Soulja Boy echter zal daar geen seconde van wakker liggen: zijn enige doel is tenslotte het verdienen van geld. De vergelijking met een prostituee is daar; er komt totaal geen liefde bij kijken.

Beoordeling: 1 uit 5.


Wat een fucking verneukt album ook, een raadsel waarom deze gast populair is.
----------------------------------------
Only Built 4 Cuban Linx Pt. II voor zaterdag binnen!
melle
Gepost door melle op donderdag 08-01-2009 om 23:07:43
waarom zou je dit nog gaan luisteren/reviewen ?
----------------------------------------
[url]www.soundcloud.com/wnm[/url]
Zjoerd
Gepost door Zjoerd op vrijdag 09-01-2009 om 00:09:52
Quote:
Knap blijft het hoe iemand die zijn beats voornamelijk maakt met Fruity Loops toch bekendheid kan genieten.


Dit slaat natuurlijk nergens op.
Swike
Newskool
Gepost door Swike op vrijdag 09-01-2009 om 00:21:44
Haha, word.
Er had moeten staan:
"Knap blijft het hoe iemand die zijn beats voornamelijk maakt met de standaardgeluiden uit Fruity Loops toch bekendheid kan genieten."

----------------------------------------
He that would live in peace and at ease, must not speak all he knows, nor judge all he sees.
 Index / Muziek /
© 1998 - 2024 NLhiphop.nl. Alle rechten voorbehouden - All rights reserved. Parsed in 0.0106 sec.