Deze site is tegenwoordig een archief over Nederlandse hiphop vroeger en krijgt geen updates meer. Zowel de site als forum zijn te tof geweest om niet online te houden.
Index   -   Actieve onderwerpen   -   Beleid   -   Zoeken   
 Index / Muziek /
Embracement
Lyricist met klasse
Gepost door Embracement op maandag 23-02-2009 om 14:37:13
"Ik Accepteer", de krachtige titel van de debuut EP van MC Sillo ( Stefan van Lange ). De MC is al 3 jaar bezig met rappen, en heeft bij deze z'n wapenfeit ter wereld gebracht.
De EP bevat 7 tracks en is geproduceerd door BBH, GVR en Inmado Productions.
Hij heeft in het voorprogramma van Ali-B en de Opposites gestaan, en heeft daarnaast de 2e prijs gewonnen bij de Oogst van Overijssel
De motivatie van Sillo achter de EP is "een visitekaartje, en een goeie demo". De EP is echter meer dan slechts een Demo, en klinkt, als een tape tot stand gekomen door wat losse tracks bij elkaar te gooien, Blazend en strak.

De eerste track, genaamd naar de titel van de EP, zet ook meteen de kreet neer.
In de rauwe track met koor samples en harde rums praat hij over z'n acceptatie met de wereld.
Bij het horen van de eerste blazerklanken krijg je meteen de neiging om los te gaan.
Met krachtige lines zet sillo z'n multi's strak op de beat, afgemixt door BBH.
De woorden Ik accepteer dreunen nog door nadat de track is afgelopen.

Net na de eerste track is afgelopen krijg je meteen al weer een nieuwe track voor de kiezen.
Den viool beat die iets weg heeft van een oude smartlap word gesampled en met krachtige drums word het meteen een lekkere track
De multi's vliegen over de beat alsof het niks is, in de track, "onderweg" genaamd.
Op de track praat sillo over z'n pad, met de woorden: "we zijn zoek, maar onderweg waar naartoe?" benadrukt hij z'n zoektocht naar "dat gevoel"
Hierna begint de track "Schone schijn zonder waarde" waar sillo weer een weg bespreekt en kritiek levert op de rapscene en ontsnappen uit de realiteit.
Het refrein wordt gezongen en klinkt lekker op de rustige beat. Sillo spit als een volleerde z'n lines laidback op de wat zweverige track.
Echt een juweeltje op de EP is de track "Alles of niets", met rauwe energie spit de MC z'n lines op de beat, bestaande uit piano en een gesamplede stem.
Weer een laidback track, die ook met delivery gespit kan worden.
De line "ik vraag je om weg te gaan, maar hopelijk blijf je bij me" dwaalt nog even in je hoofd als het refrein wordt aangeluid met een keiharde gitaarsolo en het de strakke lines van de MC
De track "Do it" met de enige feature op de EP( Next Item - Almelo ) komt ook meteen lekker met een rustige jazzy beat, waarna het over gaat in een rock beat, en daarna weer in trance, een beetje verwarrend.
Next item spit z'n lines waardig op de beat. In het refrein komt MC sillo met wat verwarrende rijms, maar dat spit hij later in de track weer recht.
Op de track "De nacht" komt Sillo met verwarrende rijms en een rare inhoud, die echter wel weer een vette sfeer creeeren.
De EP sluit af met een Keiharde banger, die qua energie met kop en schouders boven de andere tracks uitsteekt. de stem klinkt in de intro een beetje hard afgemixt vergeleken met de beat maar de beat vult dit weer op in het refrein. De cuts komen in tegenstelling met de delivery van de MC wat lullig over.

Overall een tape die echt doop is en zeker in m'n collectie gaat. Mc sillo komt hard, met een strakke delivery, en strakke lines.
De onderwerpen zijn wat moeilijk te onderscheiden in z'n tracks, alhoewel het geen brag'nboast EP is.
De beat klinken allemaal keihard, en zijn melodisch en dynamisch gezien zeer sterk. Ook wisselen de beats goed af, en zijn ze sterk afgemixt, goed werk van BBH.


( misschien kan iemand dit posten bij de audio reviews op de main page?... crewz??)
 Index / Muziek /
© 1998 - 2024 NLhiphop.nl. Alle rechten voorbehouden - All rights reserved. Parsed in 0.0078 sec.