Deze site is tegenwoordig een archief over Nederlandse hiphop vroeger en krijgt geen updates meer. Zowel de site als forum zijn te tof geweest om niet online te houden.
Index   -   Actieve onderwerpen   -   Beleid   -   Zoeken   
 Index / Optredens, festivals en parties /
tjerkovara
Gepost door tjerkovara op vrijdag 06-03-2009 om 15:08:13

MAIN ACT SUPPORT ACT(S) DATUM LOCATIE AANVANG

Osdorp Posse
Tjerkovara 20-03-2009 Dommelsch zaal 21.30 uur MEZZ!!! BREDA





Het hoge woord is eruit, Osdorp Posse stopt. Na twintig jaar gooit de Amsterdamse rapgroep het bijltje erbij neer, maar niet zonder een afscheidstour.

Osdorp Posse werd opgericht in 1989 en was op dat moment de eerste en enige Nederlandstalige rapgroep. Met name door de snoeiharde 'in je smoel'-teksten en compromisloze houding kreeg de Osdorp Posse al gauw een fanatieke aanhang in de undergroundscene. Onder invloed van de Amsterdammers begonnen steeds meer jongeren in het Nederlands te rappen waardoor de Nederhopscene ontstond.

De groep stond op de grote Nederlandse festivals als Lowlands en Pinkpop en kreeg zelfs de Popprijs vanwege het pionierswerk dat is verricht voor de Nederhop. In 2008 besloot de Posse in goed overleg om in stijl te stoppen. Onder de titel 2 Decennia namen ze een laatste album op, met daarop een combinatie van nieuw werk en oude nummers in nieuwe bewerkingen. 2009 wordt het twintigste en laatste jaar waarin de groep actief is en dat doen ze met een uitgebreide afscheidstournee.








Tjerkovara a.k.a. Tjerk de Haas liet al op vroege leeftijd zien dat hij een geboren entertainer is. Hij stond op de bank gek te doen voor de gehele familie. Een jongen met ADHD die graag in de belangstelling staat. Op zijn 15e begon hij met rappen. Tjerkovara zat bij de groep UHGP, Uit de Hand Gelopen Product en zit nu bij Van Kwaad Tot Erger Deze groep bestaat uit de 5 MC's Ben Jur, Fotosynthese, Eppo, Viezerik, Tjerkovara en DJ Dunic. Met deze groep dropte Tjerkovara onlangs een online EP die te downloaden is op www.vankwaadtoterger.nl. Nu is Tjerkovara ook solo bezig. Zijn EP Weet Ik Veel komt binnenkort uit. De beats zijn afkomstig van Ben Jur. www.tjerkovara.nl



Link: www.osdorpposse.nl


Aanvang: 21:30 uur Zaal open: 21:00 uur
Toegang: € 12,50 Internetprijs: € 11,50
Start voorverkoop: 30-10-2008






Rang internetverkoop
€ 11,50

Bestellen

[ Dit bericht is gewijzigd door op 06-03-2009 @ 15:08:53 ]

----------------------------------------
www.myspace.com/tjerkovara
 Index / Optredens, festivals en parties /
© 1998 - 2024 NLhiphop.nl. Alle rechten voorbehouden - All rights reserved. Parsed in 0.0083 sec.