Deze site is tegenwoordig een archief over Nederlandse hiphop vroeger en krijgt geen updates meer. Zowel de site als forum zijn te tof geweest om niet online te houden.
Index   -   Actieve onderwerpen   -   Beleid   -   Zoeken   
 Index / Optredens, festivals en parties /
dap
038
Gepost door dap op dinsdag 21-04-2009 om 17:56:52
http://www.parool.nl/parool/nl/23/MUZIEK/article/detail/238369/2009/04/21/Drum-Rhythm-festival-komt-terug.dhtml

AMSTERDAM - Drum Rhythm festival komt deze zomer terug in een nieuwe vorm. Op 31 juli en 1 augustus zijn er vooruitstrevende acts in zwarte muziek en dance te horen op het Westergasterrein.

Het nieuwe festival, dat RAW Rhythm Festival gaat heten, wordt georganiseerd door onder meer MTV en pANdADDY, het creatieve tweemansbedrijf dat ook één van de organisatoren van het Drum Rhythm festival was. Drum Rhythm gold tot het einde in 2002 als vooruitstrevend dance- en popfestival in Amsterdam, waar veel zwarte muziek te horen was en geen rock.

Het RAW Rhythm Festival vindt plaats op vrijdag 31 juli en zaterdag 1 augustus in de Gashouder en in de zalen van het complex rond het Westergasterras er tegenover. Het festival begint op beide dagen om zeven uur 's avonds en heeft plek voor maximaal 6500 bezoekers.

''Wij willen een stadsfestival neerzetten met kwalitatief goede muziek,'' zegt Michel Penders van MTV. ''Daaraan ontbreekt het in dat genre nu in Amsterdam.''

Volgens Penders moeten de acts nog geboekt worden maar zal het programma bestaan uit vernieuwende zwarte muziek en progressieve dance. ''Drum Rhythm had altijd veel zwarte muziek omdat toen de innovatie daar lag, die ligt nu net ergens anders. Wij denken aan acts als The Cool Kids of dingen van het Ed Banger label.'' MTV wil 'ook buiten televisie om laten zien dat MTV voor muziek staat'.

Drum Rhythm werd elf keer georganiseerd, van 1991 tot 2002. Na 2002 moest het festival stoppen omdat nieuwe wetgeving tabaksmerken verbood festivals te sponsoren. Daardoor viel Drum weg als hoofdsponsor van het festival. Er werd toen geen vervanging gevonden. (LIEDEWIJ LOORBACH)
 Index / Optredens, festivals en parties /
© 1998 - 2024 NLhiphop.nl. Alle rechten voorbehouden - All rights reserved. Parsed in 0.0085 sec.