Deze site is tegenwoordig een archief over Nederlandse hiphop vroeger en krijgt geen updates meer. Zowel de site als forum zijn te tof geweest om niet online te houden.
Index   -   Actieve onderwerpen   -   Beleid   -   Zoeken   
 Index / Optredens, festivals en parties /
exclusive Gepost door exclusive op woensdag 17-06-2009 om 11:19:27
Dit jaar bestaat Hiphop In Je Smoel (HIJS) 10 jaar. Achter de schermen werkt de organisatie hard aan het project Smoelwerk - De Ontwikkeling Van 10 Jaar (1999 - 2009) Hiphop In Nederland, bestaande uit een boek, dvd en cd. Op 19 september wordt het naslagwerk gepresenteerd tijdens het Smoelwerk festival in Watt, waarin alle hiphopelementen (dj, breakdance, graffiti, rap) aan bod komen en meer dan 20 acts zullen optreden.

We nemen je mee naar het begin van dit millennium, toen freestyle-battles een hit waren in de Nederlandse hiphopwereld. De battles Spitt (Amsterdam) en Geen Daden Maar Woorden (Rotterdam) werden druk bezocht en besproken door heads in heel het land. Op Smoelwerk een battle zonder jury tussen de eerste en tweede generatie battlecats.De eerste generatie wordt vertegenwoordigd door Raymzter, Ahab en DRT en uit de nieuwe lichting zijn Regga, Surya en Mekki van de partij.

Raymzter: Deze man behoeft eigenlijk geen introductie. De Almerenaar bracht twee albums uit (Rayalistisch (2003) en Rayacties (2005) en was samen met Tim, Klopdokter en Ahab een van de beste freestylers van de eerste generatie. Ray won onder anderen Geen Daden Maar Woorden en de freestyle battle Nederland vs. Vlaanderen.

Ahab: Haagse mc, bekend van NuClear Family / Kern Koppen en vele battles de afgelopen 10 jaar. Bijzonder is dat hij vaak de enige Engelstalige mc was en tóch ver kwam in battles als Spitt en Geen Daden Maar Woorden vanwege zijn sterke punchlines. Won de Engelstalige Lord Of The Mic battle twee keer op rij.

DRT: Rechtstreeks uit Almere, bekend van het duo Jerome XL en DRT en verhitte battles in de vroege jaren 2000. Met zijn directe, hardcore stijl behaalde hij de finale van DeBattle en won hij de Leidse Breath Control-battle maar liefst vier keer.

Regga: Pas op zijn 11e kwam Regga vanuit Irak naar Nederland, maar in de 11 jaar dat hij hier woont is de mc uit Amsterdam-Noord een meester in het Nederlands geworden die menig moedertaalspreker naar huis stuurt. Won de Ghetto Spitt battle en stond in de finale van The Battle Of 072.

Surya: Bekend als helft van de Amsterdamse formatie De Veelplegers en energieke battle mc. Vanaf 2005 wint hij alles wat los en vast zit: Lord Of The Mic, King Of The Hill (twee keer), The Battle Of 072 (twee keer) en Freestyle Voor De GRAP (twee keer.).

Mekki: mc uit Den Haag, voorheen bekend als McMenemen. Maakte de afgelopen jaren indruk op freestyle battles en talentenjachten en heeft net zijn debuut Haags Kwartiertje gedropt. Maakte onder zijn voormalige naam McMenemen indruk tijdens de Freestyle Voor De GRAP-battles.

Kaarten voor Smoelwerk (19 september) zijn verkrijgbaar via www.watt-rotterdam.nl.

Meer info: www.hiphopinjesmoel.com
MuSS070
KNVB MAFIA!
Gepost door MuSS070 op woensdag 17-06-2009 om 12:08:53
ahab is een slechte freestyler, want hij disst me altijd

ik ben erbij
----------------------------------------
life is just life, who the hell gives a fuck
 Index / Optredens, festivals en parties /
© 1998 - 2024 NLhiphop.nl. Alle rechten voorbehouden - All rights reserved. Parsed in 0.0056 sec.