Deze site is tegenwoordig een archief over Nederlandse hiphop vroeger en krijgt geen updates meer. Zowel de site als forum zijn te tof geweest om niet online te houden.
Index   -   Actieve onderwerpen   -   Beleid   -   Zoeken   
 Index / Optredens, festivals en parties /
Biefstuk
biefstuk Hiphop, Rauwe Hiphop
Gepost door Biefstuk op dinsdag 08-09-2009 om 15:18:46
IBE – International Breakdance Event - Back to the grill again!



Heerlen heeft een festival dat de stad op haar grondvesten doet schudden. ‘The Notorious IBE’ is het grootste internationale breakdance festival in Europa en is op 11,12 en 13 september te zien op vijf verschillende locaties in Heerlen.

The Notorious IBE beleefde vorig jaar haar eerste editie in Heerlen. Het festival, wat voorheen in Rotterdam werd gehouden, bestaat sinds 1998 en is een van de vijf grootste breakdance evenementen wereldwijd. De grote variatie aan programma onderdelen maken van IBE een uniek festival.

Met bezoekers uit 36 verschillende landen, meer dan 100 uitgenodigde en professionele artiesten en bijna 4000 bezoekers werd de afgelopen editie in Heerlen een succes en was de toon gezet. Het festival realiseert unieke ontmoetingen met publiek, amateur-dansers, professionals en alle andere aspecten van deze cultuur.

Breakdance vormt de rode draad in de programmering, maar ook aanverwante stijlen als Popping, Locking en New Style vormen een onderdeel van The Notorious IBE. Het ruime aanbod van de verschillende breakdance competities maken het voor amateurs mogelijk om zich te meten met de professionals.

Verder wordt het festival uitgebreid met een aantal speciale exposities, paneldiscussies en masterclasses. Onder de naam ‘Notorious Visuals’ vindt een tentoonstelling plaats over de hedendaagse kunst & Hiphop.

Tevens vindt dit jaar een buitenprogramma plaats met verscheidene Hiphop acts onder de naam ‘Where the party at!?’. Met ondersteuning van Hiphop organisatie Cuttin’Class zijn op het pancratiusplein onder andere Lefties Soul Connection, Kohfie Konnect, Zo moeilijk en The Flexican ft. MC Sef te zien.



Op zondag 13 september wordt het festival afgesloten met een van de hoogtepunten van het programma. De beste breakdancers nemen het in een speciaal door IBE opgestelde landen battle tegen elkaar op, de zogenaamde ‘All Battles All’. Net als vorig jaar zal Hogeschool Zuyd op deze dag de locatie zijn waar het spektakel plaats gaat vinden.

The Notorious IBE
11, 12 en 13 september 2009 - Verschillende locaties in Heerlen - www.thenotoriousibe.com
 Index / Optredens, festivals en parties /
© 1998 - 2024 NLhiphop.nl. Alle rechten voorbehouden - All rights reserved. Parsed in 0.0083 sec.