Deze site is tegenwoordig een archief over Nederlandse hiphop vroeger en krijgt geen updates meer. Zowel de site als forum zijn te tof geweest om niet online te houden.
Index   -   Actieve onderwerpen   -   Beleid   -   Zoeken   
 Index / Optredens, festivals en parties /
Biefstuk
biefstuk Hiphop, Rauwe Hiphop
Gepost door Biefstuk op donderdag 01-10-2009 om 13:43:23
Morgen vrijdag 2 oktober:

Quote:

Klik op dit plaatje om op ware grootte te zien.


vr 02 Oktober 2009
'Biefstuk' ft. Jiggy Dje + Risskant + Vieze Vingerz + Host: Dope & Marvel
powered by Biefstuk Hiphop
Hiphop | aanvang 21.00 | zaal open 20.30
kassa E 10,00 | voorverkoop E 8,00 | studentenprijs E 8,00

Iedereen zoekt Beef, wij hebben Bief: Biefstuk welteverstaan! De rauwste hiphop in de Hiphop-stad van Zuid-Limburg: 'Heerlijk Helder Heerlen'. Van IBE tot Hiphop In Bluff, van Southern Madness tot Cuttin Class, en met rasechte stallions als Het Verzet, OVS, HNS, Mr Ruys en veel veel meer is Heerlen de keurslager voor het fijnste stukje hiphop dat je maar kunt wensen. Het slachthuis zegt: "Waar gehakt wordt vallen spaanders, en waar Beef is praten we het uit on stage in de battles van WordWar"! 'Biefstuk' is de logische voortzetting van de succesvolle reeks 'Check One Two'-avonden in poppodium NIEUWE NOR, enkel nu in een fris nieuw jasje, of zullen we zeggen vel?!

Met gepaste trots presenteert poppodium NIEUWE NOR de zegetocht van Jiggy Dje in zijn nieuwste Ark: 'de Ark de Triomf' dat gereleased is op zijn eigen Noah's Ark label. Van DAC tot Kofhie Konnect, maar ook alleen dopt deze kleine baas de koffiebonen. Als voorprogramma voor deze Baas hebben we de hardstwerkende MC uit Dordrecht voor je genaamd Risskant de Woordvoerder. Na het avontuur met de Limburgse Ad Rem staat hij weer op eigen benen en is net als Jiggy Dje productiever dan ooit.

Jiggy Dje:
Ruim 2 jaar geleden verscheen het debuutalbum van een van de grote beloftes die Nederlandse hiphop op dat moment rijk was: Jiggy Dje! Een puristisch hiphopalbum dat volledig geproduceerd werd door Terilekst genaamd 'Noah's Ark'. Het album ontving zeer positieve recensies en werd later in de Nieuwe Revu (door een vakjury) uitgeroepen tot de top 5 beste Nederlandse hiphopalbums ooit. Een jaar later kondigde Jiggy een nieuw album aan, om het vervolgens toch nog even uit te stellen. Uit het niets kwam hij in September 2008 op de proppen met een plaat van zijn groep Kohfie Konnect (met Tenshun en Terilekst) getiteld 'HETISZOVER' en wederom gooide hij hoge ogen. Naast de muzikale efforts bouwde Jiggy de afgelopen twee jaar vooral aan zijn label 'Noah?s Ark'. Via het label verschenen SpaceKees en Turk met succesvolle albums en zoals eerder genoemd Kohfie Konnect (met o.a. een Dubbel LP in samenwerking met Demonfuzz Records).



Nu is daar 'de Ark de Triomf'. Het album van de Amersfoortse MC dat in het teken staat van leven, liefde en het vieren van success. Niet het vieren van "de beste rapper zijn" of "de meeste hits maken", maar van het feit dat je kan doen wat je wil doen. Een minder hoogdravende Jiggy Dje dan mensen misschien verwachten, maar zeker niet minder overtuigend. Voor "de Ark de Triomf" werkt Jiggy niet alleen met vaste producer Terilekst maar ook met de jonge producers (en Arkboys) SirOJ en FS Green. Daarnaast doen SpaceKees en Turk hun ding op het album, maar passeert ook Pete Philly de revu (in het Nederlands).

"Ik ging van wack naar best tof, van belofte naar next best, naar een plek tussen de best off. Niets slecht, al zeg ik het zelf, de rest zegt het vanzelf toch, de macht der suggestie, het werkt voor me."

Aldus Jiggy.



Risskant de Woordvoerder:
De Dordtse rapper Risskant (de Woordvoerder) is in het Zieke Zuiden vooral bekend door zijn 'De Kamer EP' in samenwerking met de Limburgse rapper Ad Rem. Deze EP werd in 2008 opgevolgd door het 'Tussendordtje' en het landelijk zeer goed ontvangen 'Voedingswijzer' in 2009. Om de productiviteit van Risskant te onderstrepen volgden dit jaar ook nog 'Klassiek' in samenwerking met de Canadese rapper Anonymouz en de '24 uurs Karaat' mixtape samen met Skenkie die hier te downloaden is.

De winnaar (+ publieksprijs) van de Grote Prijs van Zuid Holland 2007 stond al op podia door het hele land zoals 013, Melkweg, Effenaar, Nighttown en festivals als Definitie van Dopeheid, Breda Barst, Eigen Bodem en Parkpop. Voorprogramma's van Delinquent Habits, Opgezwolle, Black Moon, Immortal Technique, EPMD, Aesop Rock en La Coka Nostra zijn ook zeker niet de minste.

In 2010 volgt het nieuwe album 'Wat Gaat het Worden' waarvan de nieuwe clip 'De Weee!' een voorproefje is. Het album wordt geheel in stijl gepresenteert tijdens de 2e editie van het Dordtse Hiphopfestival 'Dordt is Dope' in de Bibelot op 27 februari 2010.

BIEFSTUK @ NIEUWE NOR:
Klik op dit plaatje om op ware grootte te zien.


 Index / Optredens, festivals en parties /
© 1998 - 2024 NLhiphop.nl. Alle rechten voorbehouden - All rights reserved. Parsed in 0.0094 sec.