Deze site is tegenwoordig een archief over Nederlandse hiphop vroeger en krijgt geen updates meer. Zowel de site als forum zijn te tof geweest om niet online te houden.
Index   -   Actieve onderwerpen   -   Beleid   -   Zoeken   
 Index / Muziek /
Mindstate
Gepost door Mindstate op dinsdag 17-11-2009 om 12:39:05


01 03:55 Studio Time / Goodbye
02 02:28 The Darkest Park
03 01:23 Punks Shoot & Steal
04 03:47 Plotting My Revenge
05 03:28 Mass General / Macko’s Angle Feat. Main Flow
06 03:57 I Need A Dope Beat
07 03:24 Bar Thief
08 03:01 I Rap Too Much
09 04:49 Modern Love (In Boston) Feat. K-Flay
10 04:43 Ace’s Take Feat. Masta Ace
11 02:42 No Features
12 05:19 Hold On Feat. Qwill
13 03:21 Selling Spidey
14 03:34 Take Him To The Bridge
15 02:19 The King Is The Dog
16 03:19 Chocolate Popcorn
17 03:37 The Wrong Attitude
18 03:21 My Audition
19 04:38 Fight
20 03:02 Back To The Lab

Quote:
Esoteric released Saving Seman Ryan on September 22, 2009. Featuring appearances by Main Flow, K-Flay, Qwill, and Masta Ace. The Track list is a Story, so it should be listened to from beginning to end. The CD came with a "short story" bundled. This is basically the lyrics with some extra content. The story goes from saying goodbye to his dog Max, in the first track (Studio Time/Goodbye) To Eso getting shot and robbed. Developing the story into him joining up with Indie Solo, An odd character who speaks like Harrison Ford, Hunting down Benny Macko.


Ik ga zo luisteren, het concept klinkt wel tof.
Mindstate
Gepost door Mindstate op dinsdag 17-11-2009 om 14:57:41
Ben nu bij track 4, het is een doorlopend levensverhaal van Eso. Loopt allemaal wel goed in elkaar over en er is duidelijk een soort van film element in verwerkt. De muziek wisselt af met conversaties tussen Eso en Indie Solo die het verhaal verder vertellen, onderweg komt hij allemaal personages tegen die vertaalt worden door o.a. Guru als taxichaffeur.

Vind het dope tot nu toe!
Jspr
Gepost door Jspr op dinsdag 17-11-2009 om 15:10:45
Dit ga ik even checken, wel lekker in de bus ofzo want achter de pc luister ik toch niet goed. Thanks voor die tip
----------------------------------------
http://img80.imageshack.us/img80/6913/laughq.jpg
Mindstate
Gepost door Mindstate op dinsdag 17-11-2009 om 15:14:08
Zeker de moeite waard!
Vind deze plaat echt tof, alles is strak aan elkaar gedraaid, raps, beats en Eso's overduidelijke liefde voor samples, het klopt gewoon.

Review van hiphopleeft.nl :

Quote:
Saving Seamus Ryan is de toepasselijke titel van het nieuwe album van Esoteric. De titel verwijst natuurlijk naar Saving Private Ryan, het album zit vol filmsamples en doet zelf ook aan een film denken. Het is een conceptalbum dat het verhaal vertelt van Seamus Ryan a.k.a. Esoteric.

Het begint al meteen lekker voor Seamus: zijn hond is aan het eind van zijn Latijn en moet een spuitje krijgen. Alsof dat nog niet erg genoeg is wordt hij op de terugweg van de dierenarts neergeschoten en beroofd. Dat de dieven zijn portemonnee jatten maakt hem niet veel uit, maar van zijn verlovingsring hadden ze af moeten blijven. In het lekker donkere Plotting My Revenge is Esoteric in een innerlijke tweestrijd verwikkeld: moet hij achter de dieven aan of moet hij toch maar eens naar het ziekenhuis om zich te laten behandelen voor de schotwond, het begint inmiddels aardig te bloeden: “Let's put a bullet right up in the head of this cat//(What's that//O this? This's the thug speaking//(What's that)//That's the blood leaking.” Uiteindelijk gaat hij toch maar naar het ziekenhuis. En wat een toeval: de chauffeur van zijn taxi blijkt Guru te zijn. Op het album zijn meer van dit soort geintjes te vinden, zo komt Eso later Large Professor nog in een muziekwinkel tegen en klinkt zijn manager verdacht veel als Harrison Ford.

Op het muzikale vlak gaat het Seamus ook niet voor de wind. Hij kan maar geen goede beats krijgen en niemand wil op zijn album een moppie komen rappen. In het geinige No Features probeert Esoteric op een feestje wat bekende rappers te strikken voor zijn album maar Jay-Z en Pharrell hebben er geen oren naar. Lil' Jon en Usher aanvankelijk wel, maar die haken af als ze horen hoe weinig ze gaan verdienen. De beat is wat simpel maar de tekst en het slimme gebruik van samples maakt het tot een van de betere tracks op het album. Erg grappig einde ook, waar Esoteric denkt eindelijk erkenning te krijgen van DJ Premier om uiteindelijk toch nog door hem gedisst te worden.

De beats zijn over het algemeen van hoog niveau. Esoteric produceert het grootste gedeelte van de plaat zelf en stopt zijn nummers vol samples uit alle windstreken, zoals de Indiase samples in Modern Love (In Boston). Ook is er veel variatie in up- en downtempo nummers. Nadeel van de plaat is de lengte: met één uur en tien minuten is het wat aan de lange kant. Ondanks dat je wil weten wat Seamus nog meer beleeft kan het album niet de hele tijd boeien. Er zijn iets teveel skits te vinden waarin Esoteric met zijn manager praat. Die zijn weliswaar knap gemaakt (met samples uit verschillende Harrison Ford-films) maar soms iets tè aanwezig.

Het concept is de grote kracht van Saving Seamus Ryan. Met veel humor vertelt Esoteric een boeiend verhaal van een man die zowel professioneel als persoonlijk de wind tegen heeft om zich uiteindelijk toch weer op te richten en positief te eindigen.
[ Dit bericht is gewijzigd door op 17-11-2009 @ 15:42:05 ]
 Index / Muziek /
© 1998 - 2019 NLhiphop.nl. Alle rechten voorbehouden - All rights reserved. Parsed in 0.0067 sec.