Deze site is tegenwoordig een archief over Nederlandse hiphop vroeger en krijgt geen updates meer. Zowel de site als forum zijn te tof geweest om niet online te houden.
Index   -   Actieve onderwerpen   -   Beleid   -   Zoeken   
 Index / Muziek /
Gizzle
Onid/Flowëtisch
Gepost door Gizzle op woensdag 09-06-2010 om 23:30:34
Dope!


Quote:

Wilde begin van het jaar nog ieder label in Nederland Die Antwoord tekenen, gisteren is bekendgemaakt dat Top Notch met Jack Parrow nu hun eigen Zuid-Afrikaans rapact heeft gevonden.



Labelbaas Kees De Koning liet echter wel direct weten dat het tekenen van Jack Parow geen wraak is, ook al hebben de artiesten zeker een link. Zo is Jack Parow onder andere te horen op de plaat van Die Antwoord.

Zoals bij veel recente Top Notch signings, is ook Jack Parow getipt door een artiest uit de eigen stal. Willem van The Opposites belde Kees De Koning op met het advies de rapper eens te beluisteren. “Willem wilde met hem werken en ik was direct enthousiast. Ik zocht contact met hem en kwam uit bij zijn label Supra Familia. De labelbaas ging snowboarden in Frankrijk en had een overstap in Frankfurt. We hebben daar zes uur lang gesproken over hiphop, over de markt en dat je daar bijvoorbeeld nog alles fysiek uitbrengt. Het is heel grappig, het voelt alsof je met een ver familielid spreekt door die taal.”

De alliantie die Top Notch aangaat met Supra Familia is nog heel vers. “Het is nog een prille liefde, we praten nog niet over kinderen.” Toch lijkt het De Koning leuk om in Zuid-Afrika ook Nederlandse artiesten uit te brengen. “Lucky Fonz III zit daar natuurlijk al een paar weken per jaar. Ik wil daar wel meer mee doen. Top Notch bevaart de VOC-route met een omgekeerde mentaliteit. We hebben een sterk verwantschap met Nederlandse taalgebieden. Onze Damaru is Surinaams, The Opposites en De Jeugd van Tegenwoordig doen het goed in België en Kempi en Jayh verkopen uit op Curaçao.”

Deze week begint in Nederland de promotie van Jack Parow’s single Cooler as Ekke. Deze zomer verschijnt het album Jack Parow in Nederland. Top Notch hoeft niet eens nieuw artwork of nieuwe clips te schieten. “Supra Familia en wij delen het idee dat we dingen uitbrengen die we ook zelf zouden kopen. De clip past bijvoorbeeld heel goed bij wat wij al doen.” Toch zou de release zomaar toch een Nederlands tintje kunnen krijgen. Die samenwerking tussen The Opposites en Jack Parow gaat er namelijk vrijwel zeker van komen. “Of in Nederland, of The Opposites gaan naar Zuid-Afrika.”

Begin juli speelt Jack Parow in België en Nederland. Donderdag 1 juli staat Jack Parow in de Melkweg in Amsterdam en zondag 4 juli op het gratis stadsfestival Metropolis in Rotterdam.

Bron: 3VOOR12


----------------------------------------
Basic Instructions Before Leaving Earth'
 Index / Muziek /
© 1998 - 2024 NLhiphop.nl. Alle rechten voorbehouden - All rights reserved. Parsed in 0.0107 sec.