Deze site is tegenwoordig een archief over Nederlandse hiphop vroeger en krijgt geen updates meer. Zowel de site als forum zijn te tof geweest om niet online te houden.
Index   -   Actieve onderwerpen   -   Beleid   -   Zoeken   
 Index / Optredens, festivals en parties /
tommytomato Gepost door tommytomato op woensdag 01-09-2010 om 14:08:41
EYE HipHops
Optreden Lijpe Chickies bij speelfilmdebuut Hangen of leven van Peter en Jesse Faber (beiden aanwezig), gevolgd door Colors, met Ice-T, Salt-N-Pepa en Los Lobos op de soundtrack en Sean Penn in de hoofdrol.

Eind 2011 vertrekt EYE Film Instituut Nederland van het Vondelpark naar een spectaculair nieuw onderkomen in Overhoeks. Deze zomer trekt EYE alvast naar buiten met diverse programma’s rond ‘t IJ en in Amsterdam-Noord. Tijdens EYE HipHops komt de rijkgeschakeerde hiphopcultuur in beeld met openluchtvoorstellingen van Hangen of leven (2010), de film die Peter Faber en zijn zoon Jesse maakten met straatjongeren uit Tuindorp Oostzaan, en Colors (1988, Dennis Hopper), met beroemde jarentachtigrappers en -hiphoppers als Ice-T en Salt-N-Pepa op de soundtrack. De voorstellingen op het grote buitenscherm zijn gratis toegankelijk, iedereen is welkom.
EYE HipHops, zaterdag 4 september, 20.30, Buikslotermeerplein (Amsterdam). EYE on the Move, vanaf 19 augustus. Zie voor het volledige programma: www.eyefilm.nl

Streetwise filmavond met live hiphop op het Buikslotermeerplein
Met opzwepende rap en hiphop openen de jonge acteurs van Hangen of leven, onder wie Lijpe Chickies, met een liveoptreden de openluchtfilmavond op het Buikslotermeerplein. Het speelfilmdebuut van Peter Faber – zelf als straatschoffie opgegroeid in Amsterdam-Noord – en zijn zoon Jesse is het resultaat van een intensieve samenwerking tussen de bekende theater- en filmacteur en een groep van 25 streetwise jongeren uit Tuindorp Oostzaan. Onder leiding van Fabers zoon Jesse en een team van film- en televisieprofessionals maakten de jongeren een twintig minuten durende speelfilm. Voor Hangen of leven putten de deelnemers uit eigen ervaringen; hun verhalen over het leven op straat zijn door de Fabers verweven met dramatische Shakespeare-monologen. Faber sr. speelt de rol van mental coach die de jongens op het rechte pad moet brengen. Faber over zijn samenwerking met de straatjongeren: ‘Er zijn gasten bij die echt goed kunnen rappen. Dan denk ik, als je zulke goede teksten kan maken, dan kun je toch ook je leven op de rails zetten?’

Hiphopformatie de Lijpe Chickies bestaat uit Mina en Landa, twee dames uit Amsterdam Noord die de laatste tijd keihard aan de weg timmeren. Er staat een album in de steigers, ze verzorgden de programmering van het XXXS-podium tijdens Sail 2010 en ze hebben hun eigen stichting in het leven geroepen waar jongeren bij elkaar worden gebracht door middel van theater, film en muziek. Gelukkig konden de Lijpe Chickies nog een gaatje in hun drukke agenda vinden om voorafgaand aan de films live hun skills te laten horen.

Gangs in Los Angeles: Sean Penn maakt schoon schip
Voor wie wil horen en zien hoe de hedendaagse hiphopcultuur is verbonden met de Amerikaanse (gangsta)rap en hiphop van de jaren tachtig, is Colors (198 van Dennis Hopper een aanrader. Onder andere Ice-T, Salt-N-Pepa en Los Lobos spelen mee op de soundtrack van Hoppers derde speelfilm, waarin Sean Penn als jonge politieman vol zelfvertrouwen in een snoeiharde oorlog duikt tussen twee gangs in Los Angeles. Hopper schetst het leven in de arme wijken van Los Angeles zonder opsmuk of franje: voor de meeste jonge mannen uit ‘the hood’ is lid worden van een gang de enige manier om vooruit te komen. De titelsong ‘Colors’ is van Ice-T en Afrika Islam, Eric B. & Rakim zijn te horen met ‘Paid in Full’ naast bijvoorbeeld Salt-N-Pepa (‘Let the Rhythm Run’), Manu Dibango (‘Makossa `87’) en Roxanne Shanté (‘Go Girl’).

Meer informatie en alle overige programmering van EYE is te vinden op www.eyefilm.nl
 Index / Optredens, festivals en parties /
© 1998 - 2024 NLhiphop.nl. Alle rechten voorbehouden - All rights reserved. Parsed in 0.0067 sec.