Index   -   Actieve onderwerpen   -   Beleid   -   Zoeken   
 Index / Drop je eigen audio /
Niks
Weet je 't al?
Gepost door Niks op woensdag 01-09-2010 om 17:35:02
http://renshit.hyves.nl/ check Uhuhu

Feedback altijd welkom natuurlijk!

Gegroet
----------------------------------------
www.myspace.com/niksb
aprofourz
Ojajoh?!
Gepost door aprofourz op woensdag 01-09-2010 om 20:02:18
Beetje saaie bassline,de 2de noot daarvan is erg overheersend,de beat vind ik looperig overkomen mogen wel wat breaks in.
De kick zou ik wat attack geven klinkt nu plat,kan ronder.
Klinkt verder wel rustig,ik zou m nog wat meer uitwerken.

Gegroet Penny.
----------------------------------------
http://soundcloud.com/aprofourz
KingOdin
King.
Gepost door KingOdin op donderdag 02-09-2010 om 18:00:07
Leuke piano-rif maar erg weinig variatie in die. Als je nou om de acht of zestien bars daar een beetje verandering in brengt in de laatste vier aankomende maten, heb je al heel wat variatie. Hetzelfde geldt in principe voor je drums, je kick en snare doen in principe constant hetzelfde pattern wat het allemaal erg ingetogen laat klinken. Stel dat je elke acht maten je kick op een andere plaats zet, en dan een dubbele snare doet klinkt het allemaal een heel stuk levendiger. Je snare en hihats klinken ook erg droog in de afmix, dat wil zeggen dat er best wat reverb op je snare mag zitten (bijvoorbeeld op enkel het hoog), zodat je een wat meer stereoeffect creeert. Je probeert een ambiance sfeer neer te zetten, dus voor ambiance zet je een reverb op een mix-send/return en kun je alle mixkanalen in meer of mindere mate van dezelfde reverb gebruik laten maken.Kijk ook maar eens naar reverbs als die gratis TC Electronic (erg fijn voor ambiance vind ik, gebruik m veel) en de oudere Roomverb. Die hebben een 'send' setting waarmee de dry/wet meteen op 100% wet schiet, anders zou je een een convulution reverb kunnen proberen.

Convolution-reverbs zijn gebaseerd op echte opnames die in een bepaalde ruimte worden gemaakt. Die opnames (impulse responses) zijn meestal een korte impuls van witte of roze ruis die in de ruimte wordt afgespeeld en word opgenomen met meetmicrofoons. De impuls zelf wordt er afgeknipt en wat je overhoudt is de reverb-tail, de reactie van de ruimte. Hierin wordt dus eigenlijk het karakter van die ruimte gevangen in zowel tijd als spectrum. Simpel gezegd wordt het signaal dat je de reverb instuurt 'vermenigvuldigd' (geconvolueerd) met de impuls-response, zodat wat eruit komt zich precies zo gedraagt als het in de ruimte zou doen.

In tegenstelling tot algoritmische reverbs die door feedback-loops en allpass-filters een reverb zo efficient mogelijk proberen te benaderen (en door de methodes die daarin gebruikt worden nogal onnatuurlijk kunnen klinken), kosten convolution reverbs veel meer rekenkracht maar klinken ze ook vele malen realistischer. Een voordeel van algoritmische reverbs t.o.v. convolution is dat je alle parameters kunt instellen, omdat alles in real time berekend word. Bij convolution ligt het grootste deel van het karakter vast in de impulse responses.

Altiverb, SIR (gratis! knufinke.de), Waves IR-1, allemaal convolution reverbs. Hoop dat je er wat aan hebt, succes verder!
[ Dit bericht is gewijzigd door op 02-09-2010 @ 18:17:52 ]
 Index / Drop je eigen audio /
© 1998 - 2019 NLhiphop.nl. Alle rechten voorbehouden - All rights reserved. Parsed in 0.0066 sec.