Deze site is tegenwoordig een archief over Nederlandse hiphop vroeger en krijgt geen updates meer. Zowel de site als forum zijn te tof geweest om niet online te houden.
Index   -   Actieve onderwerpen   -   Beleid   -   Zoeken   
 Index / Optredens, festivals en parties /
Frank1 Gepost door Frank1 op maandag 18-10-2010 om 15:09:58
Het jongerencultuurhuis NoLIMIT LIVE in Amsterdam z.o. heeft za. 23 okt. optredens van Reverse, Adje, Jayh & Hef, ofwel hiphop uit Rotterdam en Amsterdam.
Reverse en Jayh zijn o.a. bekend van de hit 'Wat Wil Je Doen' van The Partysquad. In de jaren daarna weet Reverse een reeks van succesvolle singles uit zijn hoge hoed te toveren: 'Geen Klasse, Geen Stijl' van The Opposites, 'Shenkie' van De Jeugd Van Tegenwoordig, 'Non Stop' van Brainpower, 'Stuk' van The Partysquad, 'Cool' van Dio & Jayh en 'Mijn Hossel' van Jayh, Kempi, Hef & Ado'nis. Dit zijn slechts enkele voorbeelden uit een lange rij krakers.

Ado'nis(Adje) wordt geďnspireerd om te gaan rappen door Flex, de oudere broer van THC-lid RB Djan, die ook in Amsterdam Noord woont. Hij komt al vroeg in contact met stadsdeelgenoten Reverse en Jayh en omschrijft zichzelf als 'stille kracht' achter hun groep Art-Officials. Na een aantal jaren in de luwte zet hij in 2008 zijn naam op de kaart met de mixtape 'Who The Fuck Is Ado'nis'. Rond dezelfde tijd breken ook zijn uit Hoogvliet afkomstige halfbroers Hef en Crooks door in de Nederlandse hiphopscene.

Oonder zijn bijnaam Adje scoorde hij dit jaar de clubhit 'Fock Wachten' met Reverse & Jayh.

De aanstekelijke single is geen eenmalig onderonsje, maar de opmaat naar een volledig album van Reverse & Adje. De plaat, voorlopig nog zonder titel, is opgenomen op de zolder van het huis op IJburg waar beide heren wonen. Al klinkt het woord 'zolder' in dit geval wat oneerbiedig: de ruimte boven de woning is uitgegroeid tot de volwaardige opnamestudio Traklab.
De verfrissende mix van hiphop en electro op de mixtape 'Slordig' loopt vooruit op het later dit jaar te verschijnen album van Reverse & Adje, met gastbijdrages van onder meer Dio, Sef en De Jeugd Van Tegenwoordig.

Zaal open 20.00 uur, tickets in de vvk € 7,50 aan de deur € 10, info www.nolimitzo.nl
 Index / Optredens, festivals en parties /
© 1998 - 2024 NLhiphop.nl. Alle rechten voorbehouden - All rights reserved. Parsed in 0.0103 sec.