Deze site is tegenwoordig een archief over Nederlandse hiphop vroeger en krijgt geen updates meer. Zowel de site als forum zijn te tof geweest om niet online te houden.
Index   -   Actieve onderwerpen   -   Beleid   -   Zoeken   
 Index / Optredens, festivals en parties /
DeKade Gepost door DeKade op woensdag 15-12-2010 om 15:20:29
DATUM: vrijdag 11 feb
GENRE: Hip-hop
AANVANG: 21.00
OPEN: 20.30
PRIJS: vvk: €7,50 deur: €10
LOCATIE: Grote Zaal
ARTIESTEN/BANDS: Hef & Önder (aka Turk) & FS Green
TICKETS: www.kade.nl


BESCHRIJVING
Een dubbelconcert van Hef + Önder (aka Turk) & FS Green. Wat wil je nog meer! Hiphop en nog meer hiphop!

Hoewel het lijkt alsof Hef zijn rijms moeiteloos uit zijn mouw schudt, is het tegendeel waar. Hij heeft hier hard voor gestudeerd. Met behulp van zijn oudere broer Ado'nis bestudeerde hij onder andere de rijmschema's van Kanye West, de punchlines van Lloyd Banks en de flow van The Notorious B.I.G.

Voordat Hef het zelf kon beseffen sloeg zijn muziek aan en stond hij overal op het podium. Hef, die zijn manier van rappen omschrijft als de toekomst, draait niet om de feiten heen maar wil met zijn opmerkelijke delivery juist recht voor zijn raap zijn. In 2008 kwam zijn eerste videoclip ‘Puur’ uit op YouTube. De rauwe clip, zonder fratsen werd direct bestempeld als een straatklassieker.

Önder is een Turk. Een échte Turk. Geen gimmicks. Dat is misschien niet zo bijzonder, ware het niet dat er vóór Önder slechts een paar andere Turken waren die de microfoon oppakten in Nederland. Dat is opmerkelijk te noemen.

Maakt het uit? Nee. Het begint allemaal voor Önder onder de naam Turk wanneer hij wordt uitgenodigd als back up MC voor de tour met Jiggy Djé. Begin 2008 brengt hij zijn eerste EP uit op het label van Jiggy Djé, 'Turkse Pizza'. In maart 2009 kwam zijn debuutalbum 'De Kassier' uit, met features van onder andere Hef, The Opposites, Dio e.a.

FS Green is één van Nederlands meest getalenteerde dj’s / producers. Hij was verantwoordelijk voor de meesterlijke beats op het album De Kassier.

Bij de uitreiking van de State Awards 2010 pakten Hef, Önder en FS green 5 prijzen!
----------------------------------------
Poppodium De Kade, Zuiddijk 9-11 Zaandam
 Index / Optredens, festivals en parties /
© 1998 - 2024 NLhiphop.nl. Alle rechten voorbehouden - All rights reserved. Parsed in 0.0107 sec.