Deze site is tegenwoordig een archief over Nederlandse hiphop vroeger en krijgt geen updates meer. Zowel de site als forum zijn te tof geweest om niet online te houden.
Index   -   Actieve onderwerpen   -   Beleid   -   Zoeken   
 Index / Algemene zaken /   [Pagina: 1 [2] ]
livio
Oldschool
Gepost door livio op maandag 24-01-2011 om 19:15:35
Dan kun je nu dus ook niet studeren kennelijk. Er verandert toch niets aan de mogelijkheden? Alleen aan een mogelijk schuldbedrag. Iets waarvan het afbetalen, na het afronden van je studie geen enkel probleem mag zijn.


Finger
Gepost door Finger op maandag 24-01-2011 om 19:17:07
Ook mooi dat jij aanneemt dat hij aanneemt dat hij aanneemt.
MuSS070
KNVB MAFIA!
Gepost door MuSS070 op maandag 24-01-2011 om 19:19:12
Terwijl livio hier de echte aannemer is.
----------------------------------------
life is just life, who the hell gives a fuck
livio
Oldschool
Gepost door livio op maandag 24-01-2011 om 19:19:44
met rijke ouders.

vriend.
Hyreme
Gepost door Hyreme op maandag 24-01-2011 om 19:25:00
en toch die street cred

vriend
----------------------------------------
Pupils dilate like columbine killers with slow watches
Locutus of Borg
Asura
Gepost door Locutus of Borg op maandag 24-01-2011 om 20:44:00
Dit is niet mijn aannemer, vriend.

Quote:
Dan kun je nu dus ook niet studeren kennelijk. Er verandert toch niets aan de mogelijkheden? Alleen aan een mogelijk schuldbedrag. Iets waarvan het afbetalen, na het afronden van je studie geen enkel probleem mag zijn.

Het idee is dat de studenten direct dat jaar gaan betalen, op je schulden kunnen zetten k...maar hoe gaan ze ooit op korte termijn dat geld dan binnen halen als de studerende bevolking eerst hun studie moet afmaken om vervolgens pas te gaan werken? Het werkt niet motiverend om af te studeren als je dat geld toch pas over 10 jaar moet gaan afbetalen.

Als Rutte trouwens z erg begaan is met beter onderwijs....
Waarom schaffen ze de studiefinanciering niet totaal af en maken ze studeren gratis voor studenten? En dan hoef je alleen nog maar wat te doen aan de achterlijk hoge huurprijzen van studentenkamers en dan is alles geregeld. Het geld wat je bespaart stop je dan in betere opleidingen en betere universiteiten. Maar nee hoor...een sociaal leenstelsel moet er aan te pas komen om bij de overheid in het krijt te staan...
[ Dit bericht is gewijzigd door op 24-01-2011 @ 21:04:25 ]
mixxman
Gepost door mixxman op maandag 24-01-2011 om 22:01:22
Daar spreek je, jezelf toch een beetje tegen. Jij bent behoorlijk over de zeik door die maatregelen en het feit dat je het pas over tien jaar moet afbetalen doet daar geen afbreuk aan.

Daarbij is jouw oplossing geen oplossing. De overheid betaalt echt wel meer mee aan de studies dan puur aan studiefinanciering, dus dan zou het alleen nog maar meer gaan kosten. Het geld moet ergens vandaan komen.
----------------------------------------
HEIDI, HEIDi, HEIDI, HEIDi, Ho
Outshining Gepost door Outshining op dinsdag 25-01-2011 om 00:18:49
Zeg eh.. Locutus? Was jij geen dubbele universitaire studie aan het doen? Medicijnen en.. biomedische wetenschappen o.i.d.? Laten we er even vanuit gaan dat je de beide studies succesvol afrondt, zowel BA als MA en dat je met een studieschuld van.. laten we zeggen 25000,- de universiteit verlaat en na enige tijd een baan vindt. Je begrijpt zelf ook wel dat het dan wel goed zit met je salaris en dat je die studieschuld dan cht wel binnen een periode van vijf jaar afbetaald kunt hebben mag ik hopen?! M'n schoonzus kwam van de universiteit met 8000,-, ze heeft er nog geen twee jaar over gedaan om die schuld af te lossen.. nou boeboe, hoe vreselijk slecht heb je het dn getroffen. Wij kunnen - mits we een goede baan vinden - ons die studieschuld permitteren, er zijn mensen die beduidend harder getroffen worden dan wij, dus ik vind stiekem dat we niet mogen zeuren. Daarnaast, het is een investering en voor mij een extra motivatie om goed met m'n studie bezig te zijn, maar goed.. je kunt je natuurlijk ook gewoon een slachtofferrol aanmeten en net doen alsof deze maatregelen een persoonlijke naaiactie zijn hmm..

Ik vind die 30 euro per maand die ik vanaf deze maand extra betaal aan m'n ziektekostenverzekering irritanter, flikkers! Hoe durven ze.
[ Dit bericht is gewijzigd door op 25-01-2011 @ 00:19:31 ]

----------------------------------------
Sabr
MuSS070
KNVB MAFIA!
Gepost door MuSS070 op dinsdag 25-01-2011 om 00:25:44
Kijk Outshining, dat vind ik nou een mooie weergave van de zaken.

Zo is het en niet anders.
----------------------------------------
life is just life, who the hell gives a fuck
Locutus of Borg
Asura
Gepost door Locutus of Borg op dinsdag 25-01-2011 om 01:27:03
Bedragen van 8000 is echt verleden tijd tenzij je van riante bonussen geniet of bij een topbedrijf werkt. Ik ga later werken in de tak van de geneeskunde waar alles wordt gebudgetteerd, geprivatiseerd en lonen worden gematigd....dus ik kan me er wl aan storen. Ik snap dat ik nog steeds beter af ben dan de meeste mensen maar het wanbeleid van het onderwijs in Nederland speelt al vl langer. Weet je nog dat de basisbeurs een lening zou worden? Die optie is nog steeds reel. Dit zijn slechts enkele voorbeelden buiten de traditionele jaarlijkse bezuinigingen op het (hoger) onderwijs. En dan durven ze het nog gek te vinden dat er te weinig bta-opgeleiden zijn in Nederland. Bovendien vind ik het rg krom dat deze exorbitante maatregelen pas tot leven worden geroepen zodra het minder gaat met de economie. Doet af aan hun voornemens en toont de ware aard van hun economisch wanbeleid.

Let wel, ze bezuinigen straks op mijn Master...ik was van plan twee Masters te gaan doen...eentje overheid-gefinancierd en eentje uit geheel uit eigen zak. Nu moet ik dat plan heroverwegen of de groter wordende kosten (en tijd) wel gaan baten ten opzichte van wat ik mogelijk meer kan verdienen...dus voorlopig blijft het bij de standaard 1 master volgen.
Ze bezuinigen op onderwijs in het algemeen, erg tof als universiteiten nu al claimen mensen te moeten gaan ontslaan terwijl bij bv. mijn studie geneeskunde door grootschalig onderwijs minder docenten, onderwijsvormen, faciliteiten, materiaal beschikbaar is...en dat gaat straks ng erger worden?

Zoals ik al eerder heb gezegd, de kans dat ik een boete opgelegd krijg is klein. Ik ben niet van plan studievertraging op te lopen maar ik bekommer me meer om de situatie van Nederland in de toekomst. Uiteindelijk studeer ik voor mijzelf maar ik verwacht dat ik later ook met collega's op niveau te kunnen werken.

Edit: Ja de zorgpremie is een bitch. Dank gaat uit naar het vorig kabinet die marktwerking in de zorg introduceerde en er vervolgens op bezuinigde.
[ Dit bericht is gewijzigd door op 25-01-2011 @ 01:36:48 ]
Outshining Gepost door Outshining op dinsdag 25-01-2011 om 03:24:52
Sowieso ging ik al uit van 25000,- en niet van 8000,- maar ook dat ben ik niet helemaal met je eens. Ik heb al drie jaar geen studiefinanciering meer, vanaf september heb ik ook geen recht meer op OV en ik moet hierna toch echt nog twee jaar door.. en ik heb welgeteld een schuld van **shocking** 200,- Er zijn inderdaad studies waarmee een bijbaan lastig te combineren valt en degenen die zo'n studie doen zullen ongetwijfeld een hogere studieschuld hebben maar goed, je hebt 15 jaar om het af te betalen en daar komt nog eens bij dat er rekening wordt gehouden met andere vaste lasten die je hebt dus het is niet zo dat je opeens 1000,- per maand gaat betalen als je 2000,- verdient, zeker niet als je bv. een hypotheek hebt. En face it, veel studenten met een studieschuld hebben een studieschuld opgebouwd die veel hoger is dan nodig, puur omdat ze er leuk van kunnen leven. Het gaat ook om een stuk verantwoordelijkheid imo.

Twee Masterstudies afronden is... heel ambitieus maar ik zou eerst maar eens gewoon beginnen met n Master en dan verder kijken, wie weet zijn er tegen die tijd weer andere maatregelen van kracht.

En waarom is het raar dat die maatregelen nu pas in het leven worden geroepen? Dat heeft niet alleen te maken met de economie maar ook met het politieke discours van nu.. en ehm, soortgelijke plannen waren er al eerder ook, dat er juist nu wordt aangestuurd op het doorvoeren ervan is in mijn ogen niet meer dan logisch, vervelend maar logisch. Gekeken naar de situatie in onder meer Engeland, waarbij het collegegeld ongeveer is verdubbeld, denk ik dat we nog goed wegkomen. Maar goed, misschien ben ik wel een ziekelijke optimist.

----------------------------------------
Sabr
Buster
Worms inside ma Face!
Gepost door Buster op dinsdag 25-01-2011 om 12:53:27
Quote:
Outshining schreef op 25-01-2011 @ 03:24
veel studenten met een studieschuld hebben een studieschuld opgebouwd die veel hoger is dan nodig, puur omdat ze er leuk van kunnen leven


Het is inderdaad de beste optie, als je kijkt naar de andere twee opties (collegegeld verhogen / stufi afschaffen).
----------------------------------------
We don't stop playing because we get old
We get old because we stop playing...
Locutus of Borg
Asura
Gepost door Locutus of Borg op dinsdag 25-01-2011 om 15:58:21
Het collegegeld wordt toch ieder jaar verhoogd als je het nog niet doorhad. Ik kan me nog herinneren dat ik 3 jaar geleden 1560 betaalde...nu is dat 1670 geworden.
En bovendien kunnen ze altijd nog de stufi afschaffen, de plannen zijn er al. Uiteindelijk willen ze alles saneren van die oh-zo-op-de-grote-voet-levende studenten /sarcasm.
Outshining Gepost door Outshining op dinsdag 25-01-2011 om 21:39:35
Wat ben jij verbitterd en voorbarig zeg, jeetje. Ik neem aan dat Buster doelt op een forse verhoging (lees: verdubbeling) van het collegegeld, zoals dat het geval is in onder meer Engeland. Die jaarlijkse verhoging met een paar tientjes... kom op, waar hebben we het over? Ik ben het met Buster eens dat dit de beste oplossing is, en die afschaffing van de studiefinanciering? Plannen zijn geen vastgelegde maatregelen, speculaties maken geen feiten, dus je bent je druk aan het maken om.. jackshit. Shit gast, jij voedt je met negativisme of wat?
----------------------------------------
Sabr
 Index / Algemene zaken /   [Pagina: 1 [2] ]
© 1998 - 2020 NLhiphop.nl. Alle rechten voorbehouden - All rights reserved. Parsed in 0.0146 sec.