Deze site is tegenwoordig een archief over Nederlandse hiphop vroeger en krijgt geen updates meer. Zowel de site als forum zijn te tof geweest om niet online te houden.
Index   -   Actieve onderwerpen   -   Beleid   -   Zoeken   
 Index / Optredens, festivals en parties /
Billy Smallz
//
Gepost door Billy Smallz op woensdag 18-05-2011 om 02:43:04


De Can I Kick It? editie van vanavond is een speciale band editie. De focus ligt volledig op live muziek in de hiphop. Ook staat deze editie in het teken van het nieuwe Rotterdamse outdoor hiphopfestival Boomdox.

(main act)
Daarna geeft de Re:Freshed band i.s.m. het nieuwe hiphop festival Boomdox een sneak preview van haar Rotterdamse programmering met optredens van Billy en Yung C, die het Rotterdamse label ROTTZ vertegenwoordigen. Bij dit uniek & exclusief live optreden zullen de artiesten Billy en Young C beiden optreden met de ReFreshed band. ZOals het publiek van can i kick it!? al gewend is zullen daarbij nieuwe arrangementen gemaakt worden van de muziek van de artiesten...Op de avond zullen zij net zo als het publiek het voor het eerst horen wat de band ervan gemaakt heeft....

In 2006 neemt Billy samen met de Nederlandse producer Flow Jo en rapper Djeepz zijn eerste track ‘Barst los’ op. Dit smaakte meteen naar meer! Medio 2006 schaft Billy zijn eigen homestudio aan. Onder het mom van roeien met de riemen die je hebt begint Billy zelf beats te maken en zijn eigen tracks af te mixen. Vanuit huis wordt gewerkt aan zijn eerste full length album. Voorafgaand hieraan verschijnt eerst de EP ‘Groffschets’. Billy’s naam begint te gonzen in de Rotterdamse hiphop scene.





Yung C is een geboren Amsterdammer, die na een mislukte profvoetbalcarrière zich volledig stort op zijn tweede passie; MC-ing. Al snel werkt hij samen met de studio van Ruben Fernhout en Jerry Leembruggen, bekend van The Partysquad. Er volgen optredens op de podia van onder meer Paradiso en de Melkweg. In 2006 houdt zijn groep op met bestaan en besluit Yung C solo verder te gaan in zijn moedertaal. Hij begint met het schrijven en opnemen van nieuwe tracks waarvan er één begin 2009 op internet terecht komt. Het is het nummer ‘Bulletproof’ in samenwerking met Lioth en TopNotch artiest Jayh. Naast de vele reacties die hij daarover ontving op hiphop fora bezorgde dit nummer hem een plekje in de kwartfinale van de Grote Prijs van Nederland.

vanaf 20:00 uur: (voorprogramma)
Het voorprogramma bestaat uit de CD –release van de Rotterdamse band City Safari Blue. De populaire soul/funky jazzformatie van bandleider Camillo Silva presenteert hun nieuwe album ‘CSB’. City Safari Blue won vorig jaar nog een optreden op het Dunya festival door tijdens Dunya On Tour de acht overige finalisten ver achter zich te laten.

Extra:
Ook keert vanavond de talentenwedstrijd ‘Claim Your Spot’ terug in het programma. Drie onbekende talenten strijden om een plek op het podium tijdens de volgende editie van Can I Kick It?. Je kunt je opgeven bij Sigmar Vriesde via sigmar@grounds.nu.

Voorafgaand aan deze editie van Can Kick It? lanceert Hiphop In Je Smoel van 19:30 tot 20:30 hun nieuwe website in het café van Grounds.

Hosted by Zillion & DJ Mixturess.

www.myspace.com/citysafariblue
www.billyusuf.nl
www.hiphopinjesmoel.com
----------------------------------------
//
 Index / Optredens, festivals en parties /
© 1998 - 2024 NLhiphop.nl. Alle rechten voorbehouden - All rights reserved. Parsed in 0.0079 sec.