Deze site is tegenwoordig een archief over Nederlandse hiphop vroeger en krijgt geen updates meer. Zowel de site als forum zijn te tof geweest om niet online te houden.
Index   -   Actieve onderwerpen   -   Beleid   -   Zoeken   
 Index / Optredens, festivals en parties /
BIRDRdam010 Gepost door BIRDRdam010 op dinsdag 26-06-2012 om 13:24:50
Op 1 juli 1863 schafte Nederland de slavernij af in Suriname en op de Nederlandse Antillen. Hierdoor kwamen circa 40.000 Antilliaanse en Surinaamse slaven vrij. 1 juli is sindsdien de dag dat Surinamers en Antillianen in Nederland de vrijheid vieren. In het kader van deze dag, Keti Koti, dragen Surinaamse dichters van de tweede generatie, MC's en wordsmiths voor uit eigen werk.

De Zwolse Typhoon is al jarenlang een grote naam in de Nederlandse hiphopscene. Als onderdeel van de TopNotchfamilie maakte hij naam en faam. In 2007 maakt hij het album 'Tussen Licht en Lucht', een klassieker in de Nederlandse hiphopwereld. Zijn broertje Blaxtar betreedt vanavond ook het podium in BIRD. Hij is bekend van zijn samenwerkingen met Kyteman, Opgezwolle én broer Typhoon, maar heeft inmiddels ook al drie solo-albums op zijn naam staan.

Verder zijn er optredens van de uit Paramaribo afkomstige dichter Bizz Banascus, columnist Scotty Gravenbach, de Londense dichter Zena Edwards en Kain the Poet, de founding father van de legendarische The Last Poets, de New Yorkse groep die de grenzen tussen spoken word, poëzie en rap deed vervagen.

Wanneer: zondag 1 juli 2012
Aanvang: 15.30 uur (zaal open: 15.00 uur)
Toegang: € 5,-
Waar: BIRD, Raampoortstraat 26, Rotterdam
Meer info: www.bird-rotterdam.nl

 Index / Optredens, festivals en parties /
© 1998 - 2024 NLhiphop.nl. Alle rechten voorbehouden - All rights reserved. Parsed in 0.0072 sec.