Deze site is tegenwoordig een archief over Nederlandse hiphop vroeger en krijgt geen updates meer. Zowel de site als forum zijn te tof geweest om niet online te houden.
Index   -   Actieve onderwerpen   -   Beleid   -   Zoeken   
 Index / Muziek /
BIRDRdam010 Gepost door BIRDRdam010 op woensdag 17-04-2013 om 13:50:48
One of Europe’s most exciting talents of the moment… (The Guardian)

De muziek van de experimentele Britse mc en producer Ghostpoet zou je kunnen omschrijven als abstracte hiphop, maar stijlen als funk, rock, triphop, dub en elektronica zijn ook sterk vertegenwoordigd in zijn sound. In 2010 maakte het publiek kennis met de stemmige mc middels zijn ep The Sounds of Strangers. Gilles Peterson zag potentie en bood hem een platencontract aan bij zijn Brownswood Recordings.

In 2011 brak hij echt door met de release van zijn debuutsingle ‘Cash & Carry Me Home’, gevolgd door zijn debuutalbum Peanut Butter Blues and Melancholy Jam. Dit album werd geroemd om zijn muzikale veelzijdigheid en werd genomineerd voor een Mercury Prize. Hetzelfde jaar steunde hij artiesten als Jamie Woon en Metronomy op hun tours en stond hij op grote festivals als Glastonbury en Sonar.

Op 6 mei dropt hij zijn tweede album, Some Say I So I Say Light, waarmee hij weer muzikale grenzen opzoekt. Samen met deze release staat er een Europese tour gepland waarmee hij op festivals als Soundwave en Pukkelpop staat. Uiteraard kan in zijn Europese tour een bezoek aan Rotterdam niet achterblijven, vandaar dat hij op 6 juni in BIRD het podium zal komen rocken.


Wanneer: donderdag 6 juni 2013
Aanvang: 21.30 uur (zaal open: 21.00 uur)
Waar: BIRD, Raampoortstraat 26, Rotterdam
Toegang: € 10,- (v.v.k.) / € 13.- (aan de deur)
Tickets: bird.stager.nl/web/tickets/6380
Meer info: www.bird-rotterdam.nl
 Index / Muziek /
© 1998 - 2024 NLhiphop.nl. Alle rechten voorbehouden - All rights reserved. Parsed in 0.0132 sec.