Deze site is tegenwoordig een archief over Nederlandse hiphop vroeger en krijgt geen updates meer. Zowel de site als forum zijn te tof geweest om niet online te houden.
Index   -   Actieve onderwerpen   -   Beleid   -   Zoeken   
 Index / Optredens, festivals en parties /
bubbles Gepost door bubbles op dinsdag 28-05-2013 om 12:35:26
De Zuid-Afrikaanse muzikanten van Van Coke Kartel en Bittereinder trekken van 13 tot 23 juni door ons land. Vergezeld door de bekende rapper Jack Parow, doen ze onder andere Paard van Troje, Metropool en de Melkweg aan. “Afrikaans Verower Harte”, de naam van de tournee zegt genoeg. Deze rap, rock en pop giganten komen ons verleiden met hun Afrikaanstalige alternatieve muziek. Het wordt een fenomenale verzameling van beats, gitaarriffs, raps, en zang in dat mooie taaltje dat zoveel op het Nederlands lijkt.


---Bittereinder, Van Coke Kartel, Jack Parow---

In Nederland kennen we de Afrikaanse popmuziek van Jack Parow en het rapduo Die Antwoord die reeds vele podia en festivals betraden. Dat het hedendaagse repertoir in Zuid-Afrika veel breder is, bewijzen Bittereinder en Van Coke Kartel. Bittereinder mengt imposante maatschappij-kritische raps met live beats die raken aan elektro en dubstep. Je hebt ze al eens kunnen spotten, namelijk op Lowlands in 2011. In november 2012 bracht Bittereinder hun tweede album uit getiteld “Die Dinkdansmasjien”, waarvan ze het een en ander zullen laten horen. Van Coke Kartel blaast je weg met hun no-nonsense rock en energieke live-performance. De band zette in Zuid-Afrika al acht awards op zijn naam (o.a. Beste Live Act en Beste Rock Album) en bereikte in 2012 maar liefst driemaal de #1 positie op de hitlijsten. Ook stond Van Coke Kartel al eens op het podium met Muse, Korn en 30 Seconds to Mars. Kortom, dit belooft een spektakel te worden.


---Afrikaanse popmuziek---

Tien jaar terug was de Afrikaanse in de muziekwereld vrijwel verdwenen. In Zuid-Afrika was Engels zo’n beetje de enige taal in de moderne popmuziek. Totdat de populaire punkband Fokofpolisiekar de Afrikaanse taal weer onder jonge muziekliefhebbers op de kaart zette. Als eerste kreeg de band in 2005 een Afrikaans nummer op de officiele playlist van een populair nationaal radiostation. Nu, zeven jaar later scoren Afrikaanse popmuzikanten de een na de andere hit in binnen en in buitenland.


---Tourschema--

13 juni Melkweg, Amsterdam (Festival voor het Afrikaans)
14 juni Metropool, Hengelo (Bittereinder met gast Jack Parow)
15 juni Spot, Middelburg (Dag van de Dag)
16 juni Zondag op Hofplein, Rotterdam (Bittereinder/ Robin Unlimited Rotterdam festival)
20 juni Paard van Troje, Den Haag
21 juni Victorie, Alkmaar
22 juni Poppodium Underground, Lelystad

www.bittereinder.co.za
www.vancokekartel.co.za
www.jackparow.com
 Index / Optredens, festivals en parties /
© 1998 - 2024 NLhiphop.nl. Alle rechten voorbehouden - All rights reserved. Parsed in 0.0069 sec.