Deze site is tegenwoordig een archief over Nederlandse hiphop vroeger en krijgt geen updates meer. Zowel de site als forum zijn te tof geweest om niet online te houden.
Index   -   Actieve onderwerpen   -   Beleid   -   Zoeken   
 Index / Optredens, festivals en parties /
BIRDRdam010 Gepost door BIRDRdam010 op zondag 25-08-2013 om 18:14:22
Onder het motto Respect the Architect tovert het nieuwe festival 24 uur SUBcultuur op zaterdag 14 en zondag 15 september het gebied rondom het Schieblock om tot een megahiphopblockparty. Met onder andere concerten, rapbattles, live-painting, films, masterclasses, breakdancewedstrijden en afterparties worden dit 24 memorabele uren. Uiteraard gooit BIRD ook haar deuren open tijdens deze cultuurbom, met o.a. een tribute voor een van de grootste producers en beatsmiths: J Dilla.

J Dilla is en blijft een van de meest succesvolle hiphopmuzikanten en -producenten aller tijden. Hij was een van de leden van de hiphopformatie Slum Village en werkte in het midden van de jaren negentig samen met The Pharcyde. Succesvolle producties voor internationale sterren zoals A Tribe Called Quest, Busta Rhymes, Erykah Badu en vele anderen volgden voordat hij zijn eerste solo-album Welcome to Detroit in 2001 uitbracht. Vijf jaar na deze release overleed Dilla op 32-jarige leeftijd aan een ongeneeslijke auto-immuunziekte.

Slum Village, Guilty Simpson, Frank Nitt & Illa J, Slimkid3 en dj’s Cazel Organism & Cee Brown staan deze avond garant voor een subliem eerbetoon aan deze legendarische producer met verschillende optredens en de vertoning van clips en ander beeldmateriaal. Daarnaast wordt de in 2011 verschenen documentaire Still Shining gepresenteerd. Deze wordt vergezeld van korte anekdotes door Dilla’s broertje Illa J.

The Impressive Life of J Dilla combineert klassieke hiphop met elementen van musical, theater, geschiedenis en biografie en brengt deze samen tot een onvergetelijke avond. Een avond waarbij heel BIRD terug wordt gekatapulteerd naar de jaren negentig, past will become present!

Na afloop van The Impressive Life of J Dilla presenteert Keep It Movin’ een eigen hommage aan de hiphopproducer. Met Th'Acquisition & Turne Edwards.

Wanneer: zaterdag 14 september 2013
Aanvang: 21.30 uur
Waar: BIRD, Raampoortstraat 26, Rotterdam
Toegang: € 13,- (ticket geldt ook als passe-partout voor alle events tijdens 24 uur SUBcultuur (normale prijs passe-partout: € 10,-))
Meer info: www.bird-rotterdam.nl en www.24uursubcultuur.nl
 Index / Optredens, festivals en parties /
© 1998 - 2024 NLhiphop.nl. Alle rechten voorbehouden - All rights reserved. Parsed in 0.0088 sec.