Deze site is tegenwoordig een archief over Nederlandse hiphop vroeger en krijgt geen updates meer. Zowel de site als forum zijn te tof geweest om niet online te houden.
Index   -   Actieve onderwerpen   -   Beleid   -   Zoeken   
 Index / Sport, hobby en vrijetijd /   [Pagina: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 [11] ]
michaelll
Gepost door michaelll op zondag 16-08-2009 om 22:24:54
'Honda had beter iets minder goed kunnen spelen'
11/08/2009 15:00

De Nederlandse competitie is nog maar twee weekeinden oud en we worden alweer doodgegooid met verhalen. Schitterende verhalen. In dit geval over Keisuke Honda van VVV-Venlo. Dat is waar ze bij de televisie, kranten en tijdschriften op zitten te wachten: een verhaal. Drama. Het individu.

Sport wordt blijkbaar alleen nog maar begrepen als het groots en meeslepend is en leuk haar heeft. Bij Honda klopt dat allemaal. Hij is een blonde Japanner en heeft ook nog eens een geinige achternaam. Honda. Een autootje.

Het verleidt Poul Annema van de Volkskrant tot de volgende openingszinnen van een artikel: 'Op het wagenpark van de Eredivisie bezit PSV een auto uit de duurste prijsklasse, VVV-Venlo daarentegen houdt het bij een eenvoudige middenklasser. Maar met de Japanner Keisuke Honda aan het stuur, kreeg het Limburgse mobiel vorige week zondag na rust een Formule 1-achtige uitstraling, dat titelfavoriet PSV met veel bravoure bijna in de kreukels reed: 3-3.'

Dit allemaal omdat Honda een Japanner is met een autonaam. Wat een verhaal!

Natuurlijk speelde Honda erg goed tegen PSV, maar PSV speelde ook erg slecht tegen VVV. De bekende hoogmoed. Een nieuwe trainer, nieuwe spelers, 2-0 voor en dan lekker achterover gaan hangen. Al had er een Italiaan van 1 meter 53 met de naam Fiat bij VVV gespeeld, dan ng had die ploeg drie keer gescoord tegen de Eindhovenaren. Ze vroegen erom.

Honda was precies wat ze in de studio bij Eredivisie Live nodig hadden. Jan van Halst had van hem genoten. Samen met Humberto Tan keek hij naar het interview met Honda, vlak na de wedstrijd.

Terug in de studio was Jan lyrisch. Wat een schitterende jongen, die Honda! Was hij nog teleurgesteld ook, omdat hij niet had gewonnen. Tegen PSV! Prachtig. Wat een verhaal!
Dat zei meer over Jan van Halst dan over Honda. Jan denkt als analist alleen nog maar in patronen.

Beroepsdeformatie heet dat, het voetbal beleven alsof je zon machine met pijltjes, cirkeltjes en statistieken eeuwig in je hoofd meedraagt. Honda reageerde juist zoals je dat van iedere sporter verwacht: balen dat je niet hebt gewonnen.

Ik heb medelijden met Honda. Hij had beter iets minder goed kunnen spelen. De Japanner krijgt het zwaar deze weken, als de nieuwe hype in Nederland. Vanmiddag hangen de eerste jongetjes al met hun hoofd in een emmer met bleekwater.

Honda's kapper zal worden genterviewd. Krijgen we de gebruikelijke lulverhalen van mensen die Honda goed kennen. Ze gaan allemaal zeggen dat hij een heel gewone, rustige jongen is.

Ook zijn kapper. 'Ja, altijd hetzelfde. Hij wil zijn haar wit. Heb ik nog een geintje gemaakt. Heb ik hem gezegd hoe dat bij Michael Jackson is afgelopen, jezelf wit maken. Snapte hij niet. Hij lacht vaak maar wat, om je een plezier te doen. Ik vraag hem net als iedereen of hij nog op vakantie gaat. Het interesseert me natuurlijk geen hol, maar dat vraag je als kapper. Dat is een wetje. Gaat u nog op vakantie? Naar IJmuiden gaat hij altijd. Een week rauwe vis ruiken. Dat doen Japanners.'

Daarna een interview met een visser in IJmuiden. 'Ja, Honda, die ken ik wel. Dr staat hij altijd, tijdens zijn vakantie. Aan de kade. Met een stuk tonijn in zijn armen. Soms vinden we hem s ochtends. Ligt hij daar in de hoek, met zijn wang op een zak met krabbenpoten. Dat is dan sushi of zo. Weet ik veel. Aardige jongen.'

De komende weken zal er worden gezocht naar het verhaal achter Honda, want alleen goed voetballen is niet meer genoeg. De medewerkers uit de buurtsuper, zijn moeder die in Japan met de hele familie ook allemaal met wit haar de wedstrijden volgt, zijn tandarts...

We gaan ze allemaal zien en horen. Voor de duidelijkheid: Honda is een heel aardige voetballer, maar heeft voorlopig op Eredivisie-niveau nog maar n wedstrijd heel goed gespeeld.
Tegen PSV, dat hem vrijuit liet dartelen. Vanaf komende zondag krijgt Honda geen meter meer.

Met dank aan Eredivisie Live. De hype rond Honda laat nog eens zien hoe infantiel het eraan toe gaat in de bedrijfstak betaald voetbal. Nergens anders regeert zo onverbiddelijk de waan van de dag. Honda passeert twee man, geeft een hakballetje, scoort en meteen vindt Humberto Tan dat alle grote clubs hebben zitten slapen.

Fred Rutten zegt tijdens de persconferentie na PSV-VVV dat Honda voor iedere grote club een verrijking zou zijn. Klaar is Honda ermee. De waarheid is dat alle grote clubs Honda wel volgden, maar geen een het aandurfde hem al vr het begin van de competitie in te lijven.

Nu Honda opeens een verhaal is, ligt dat anders. Honda is opeens ook commercieel interessant. We zullen het zien wie van de topclubs dit verhaal gaat binnenhalen. Eens kijken hoe Honda dat gaat bevallen, in een elftal vol miljonairs spelen.

Dat is namelijk de kracht van Honda. Binnen VVV is hij een verhaal omdat de spelers om hem heen een metertje extra lopen. Honda kan schitteren doordat andere voetballers niet zo nodig een verhaal hoeven te zijn. In Venlo komt het niet bij de spelers op hun haar ook eens te gaan verven.
Zet Honda bij PSV in de selectie en Danko Lazovic verschijnt binnen een week met een roze hanenkam op de training.

Dat Honda zo geweldig speelt, is vooral de verdienste van Jan van Dijk. Een fijne trainer, die zondagmiddag zichtbaar genoot. In 2007 was hij nog coach van het Team VVCS, een selectie van werkloze voetballers. Assistent-trainer geweest in Saoedi-Arabi, ooit ontslagen bij FC Emmen.

Dan weet je het wel. Dt vond ik vorige week zondag pas een verhaal, Jan van Dijk met zijn armen omhoog midden in het Philips Stadion. Het klopje op de kont van alle spelers die voorbijliepen. Jan van Dijk in zijn auto naar huis. Dolgelukkig. Hij traint en hij wint weer. Met zijn kapper zal niemand gaan spreken. Jan van Dijk. Te oud, te gewoon, te blij. Gelukkig maar.


Tof stuk
----------------------------------------
"En als alles achter de rug is, wil terug kunnen kijken en zeggen dat het gelukt is."
 Index / Sport, hobby en vrijetijd /   [Pagina: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 [11] ]
© 1998 - 2020 NLhiphop.nl. Alle rechten voorbehouden - All rights reserved. Parsed in 0.0265 sec.